Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Hamsterul

Animale


Hamsterul

Daca va doriti un animalut jucaus si vioi, care sa va ofere o companie agreabila si care sa nu va solicite prea multa atentie, hamsterul este ideal pentru dumneavoastra. Singurul dezavantaj este ca traiesc putin, in jur de 2-3 ani.

Aspectul exterior si dimensiunile

Sunt animalute mici si plapande, cu un corp lung si acoperit de o blana relativ lung 757f55h a si matasoasa.Capul de forma conica este prevazut cu un bot relativ scurt, de culoare rosie-caramizie, inconjurat de mustati lungi, negre sau albe. Buza superioara este intrerupta pe linia mediana de un sant.Ochii sunt negri, rosii sau roz, stralucitori. Urechile sunt mici si rotunde, membranoase si mai inchise la culoare in comparatie cu blana de pe cap.Gatul este scurt si musculos.Toracele de mic capacitate este de forma ogivala, turtit anterior.Membrele sunt scurte si se termina cu cate 5 degete care se prelungesc cu unghii ascutite. La membrele anterioare, degetele mari sunt rudimentare. Musculatura membrelor posterioare este bine dezvoltata, ceea ce ii permite hamsterului, in anumite situatii sa poarte intreaga greutate a corpului (poate sa stea in doua picioare) si sa efectueze salturi.



Coada scurta si groasa este acoperita cu peri albi.

Bursele testiculare sunt mari si sunt plasate subanal.

Blana prezinta diferite culori si modele. Astfel, ea poate fi monocolora (auriu, cafeniu, crem, alb, rosu deschis), bicolora (alb cu rosu, calb cu cafeniu, cafeniu cu rosu) sau tricolora (cafeniu cu roscat si maroniu deschis).

In general, hamsterii au o greutate in jur de 50-80 grame si o lungime de 8-12 cm.

Personalitatea si comportamentul

Hamsterul este vioi, activ si in continua miscare, necesitand mult spatiu. Sunt animalute blande, sociabile, care se ataseaza de stapanul lor. Daca incearca sa va muste inseamna ca este stresat sau speriat. Le place sa li se de-a atentie si sa fie alintati pentru a se simti in siguranta.

In libertate, hamsterul isi construieste galerii, care difera in functie de varsta, sex si natura terenului. Masculul isi construieste o galerie oblica utilizata pentru indepartarea fecalelor, iar la o distanta mica de aceasta construieste o galerie perpendiculara pentru locuit. Femela construieste o galerie oblica cu doua-trei tunele perpendiculare pe cuib. Masculul si femela traiesc separat, in locuinte diferite. Cuibul in care femela da nastere puilor este tapetat cu un strat gros de fan sau iarba si nu contine provizii.

Hamsterul este un animal solitar, cu activitate aproape exclusiv nocturna. Cand este crescut in captivitate, este mai activ noaptea. Avand tentatia permanenta de a evada, hamsterul deprinde foarte rapid modul de deschidere a capacelor custilor si a dispozitivelor de deschidere, iar cand este deranjat devine agitat si tipa pentru a-si avertiza confratii. Fiind un animalut solitar, prefera sa-si petreaca timpul singur, fara a simti nevoia de companie. Femelele sunt mai irascibile, atacand masculul daca nu se afla in perioada de imperechere. Daca doriti sa achizitionati mai mult de un exemplar este bine sa stiti ca hamsterilor nu le prea place sa traiasca 'la comuna. Astfel ca este bine, in cazul in care acestia nu se agreaza, sa-i tineti in 'casute separate.

In general, hamsterul este un animal sociabil care se imblanzeste usor, se adapteaza rapid la conditiile din captivitate daca acestea sunt adecvate si stapanul sau ii ofera afectiune.Comportamentul sexual la hamsteri depinde complet de simtul mirosului. Masculii isi dispute intotdeauna suprematia asupra femelelor in perioadele de rut, astfel ca masculii castrati sunt mai putin agresiv sau chiar deloc. De asemenea, mamele cu pui se bat intre ele daca sunt cazate in aceeasi cusca.Hamsterul este un animal lacom, avand tendinta sa-si depoziteze cat mai multe provizii. Transportul proviziilor pana in galerii se face prin intermediul pungilor jugale, care sunt niste diverticule ale peretilor bucali. Golirea pungilor se face cu ajutorul membrelor anterioare. Pungile jugale sunt utilizate de catre femelele cu pui, in anumite circumstante si pentru adapostirea sau transportarea puilor pe distante scurte. Lipsa hranei determina rapid moarte puilor.


Document Info


Accesari: 2448
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )