Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Identificarea cerintelor

diverse



Identificarea cerintelor


2. Analiza orientata obiect

3. Proiectarea orientata obiect

Diagrama claselor poate fi dezvoltata într-o maniera iterativa, printr-o succesiune repetata a analizei, proiectarii si implementarii. Acest proces este adesea referit ca "round-trip engineering". Utilizarea unui CASE poate facilita acest proces oferind posibilitatea implementarii într-un limbaj de programare cum ar fi C++ sau Java si invers, reactualizarea diagramei claselor pornind de la cod (reverse engineering


Diagrama de stare este utilizata pentru a modela comportamentul dinamic al unui singur obiect sau clasa de obiecte. Se realizeaza câte o diagrama de stare pentru fiecare clasa cu comportament dinamic semnificativ. Într-o astfel de diagrama se surprinde secventa starilor pe care le parcurge un obiect al clasei pe parcursul întregului sau ciclu de viata ca raspuns la stimulii primiti, dar si propriile raspunsuri si actiuni ale obiectului

C. Rafinarea diagramei cazurilor de utilizare cu Diagrame de activitate

Diagrama de activitate este o diagrama de flux utilizata pentru a modela comportamentul sistemului. Ea poate fi folosita în mai multe situatii: pentru a modela un caz de utilizare, o clasa sau o metoda mai complicata.




D. Modelarea arhitecturii sistemului

Modelarea componentelor software

Diagrama componentelor este utilizata pentru a modela structura software-ului, incluzând dependentele între componentele software, componentele în cod binar si componentele executabile.

Modelarea distribuirii si implementarii

Diagrama de desfasurare este utilizata pentru a modela configuratia elementelor de procesare la momentul executiei si distributia componentelor software, proceselor si obiectelor pe aceste elemente de procesare.


E. Proiectarea bazelor de date relationale - o extensie UML

Diagrama claselor prezinta un mecanism neutru de implementare pentru modelarea aspectelor ce tin de stocarea datelor sistemului. Clasele persistente, atributele acestora si relatiile dintre ele pot fi implementate direct într-o baza de date orientata obiect.

Pentru a surprinde mai bine aceste aspecte este bine sa se apeleze la diagrama entitate asociere (ER), în completarea setului de diagrame propus de UML. diagrama claselor poate fi usor translatata într-o diagrama logica entitate asociere.

Claselor persistente si atributelor acestora le corespund entitatile logice si atributele lor, iar relatiilor dintre clase le corespund relatii între entitati.

            Odata întocmita aceasta diagrama se poate trece la proiectarea bazei de date relationale conform tehnicii normalizarii.



Document Info


Accesari: 2577
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )