Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Imaginea brokerului

economie


Imaginea brokerului





La barbati

Articolele de baza sunt: costumul, camasa, cravata, cureaua, ciorapul, pantoful, batista, ceasul, geanta, stiloul, agenda. Acestea vehiculeaza un limbaj ale carui cuvinte cheie sunt: încredere, soliditate, perenitate, rafinament, distinctie, bogatie, siguranta, moderatie, maturitate. Este limbajul folosit în lumea afacerilor în general si în particular în urmatoarele sectoare: bancar, industria produselor de lux, asigurari, consultanta, politica, posturi manageriale, consilii.

Costumul îmbracat trebuie sa fie de culoare închisa: verde închis, bleumarin închis, gri închis, negru.

REGULI: - în afaceri nu se poarta costume din fibre sintetice;

Camasile trebuie sa fie de culori deschise.

REGULI: - se poarta camasa transparenta pe sub costum;

Cravata face legatura între toate articolele de îmbracaminte pe care le purtam. Ea este un simbol sexual prin excelenta. Atrage atentia ca un magnet. Este un accent. Face sinteza între culoarea costumului si cea a camasii.

Ca regula: unghiul central al cravatei trebuie sa cada exact în centrul cataramei de la centura pantalonului.

sosetele sa fie înalte pâna sub genunchi, de culoare închisa.

Încaltamintea constituie fundamentul constructiei imaginii personale, semnatura înradacinarii si a soliditatii. Pentru ca pantofii sunt putin vizibili, ei reprezinta de asemenea barometrul rafinamentului si elegantei. Pantofii sunt observati si studiati de 75% dintre persoanele cu care intram în contact.

Cele patru forme de baza sunt: derby, richelieu, mocasin, cataramat.

Ca regula: cu cât pielea este mai supla, cu atât pantoful este mai potrivit pentru ocaziile conventionale. Cu cât avem mai multe cusaturi, perforari sau desene, cu atât pantoful este mai sport.

Manusile nu le purtam tot timpul. Ele sunt un simbol al fortei , dar si al protectiei fata de tot ceea ce este impur. A scoate manusa când strângem mâna cuiva este o forma elementara de politete. De asemenea manusile se scot când suntem primiti la cineva si pasim în interiorul unui birou.

La femei


Regula numarul 1 în managementul imaginii de sine este sa ramâna feminine si competente. Deci feminitatea si competenta, acesta este filtrul magic al unei imagini echilibrate si pline de semnificatii.

Articolele de baza sunt: sacoul, camasa, vesta, fusta, ciorapul, pantoful.

Sacourile avantajeaza toate formele. Cele mai reusite sunt saharienele, redingotele, cavaler, pe talie, cu pulpana în locul celor drepte, simple.

Camasile albe din bumbac sau matase.

Fustele pâna la genunchi, deasupra genunchiului, în forma de bermuda, plisate pâna la jumatatea coapsei, sa fie din in sau bumbac.

Vesta sa fie uni, din lâna fina. Se poate purta direct pe piele, sub sacoul asortat. Este foarte sic si foarte sexi.

Ciorapii sa fie culoarea piciorului.

Pantofii se poarta asortat cu tocuri medii sau joase compatibili cu imaginea unei femei independente

Ca definitoriu în tinuta feminina ramâne taiorul. Este apanajul femeilor puternice, independente. Mesajul transmis este: autoritate, sobrietate, corectitudine, feminitate, competenta.

La urma urmei, taiorul înca de la aparitie, în 1885, a fost considerat un simbol al emanciparii femeii.

Nu se exclude pantalonul din vestimentatia femeii moderne, chiar începe sa aiba o functie destul de practica. Nu este admis oriunde. Nu se poarta orice pantalon. Numai cel cu pense si cu o cuta în fata. Asortat la taior sau la blazer.

În mare acestea sunt recomandarile si regulile de care sa tinem cont când dorim o imagine completa, care sa ne puna în valoare total.

Mesajele diferitelor componente ale imaginii personale trebuie sa fie convergente si coerente.

Felul în care aratam, gesticulam, privim, ne da încredere în fortele proprii. si ceea ce credem despre noi, conteaza mai mult decât ceea ce cred altii despre noi.

Atunci când avem încredere deplina în fortele noastre este imposibil sa facem o impresie proasta. Bineînteles ca încrederea nu trebuie sa fie bazata numai pe calitatile personale, ci si pe temeinicia pregatirii noastre în domeniu.

Deci pregatirea si calitatile personale dau o imagine completa a valorii noastre

Se spune ca nu vom mai avea a doua sansa sa facem o impresie buna. Chiar daca nu este în totalitate adevarat, nu este departe de realitate faptul ca este foarte greu sa depasesti o prima impresie negativa



Document Info


Accesari: 1697
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )