Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




BRAILA

Turism


BRĂILA

RESURSE NATURALE



LACURI

BALTA BRĂILEI (Braila»Frecatei)

Balta Brailei cu principalele artere hidrografice (Cremenea, Macin, Vâlciu) reprezinta un poten 12212e421m tial turistic deosebit, putându-se realiza excursii cu vaporul. Zona de protectie a digului este în cea mai mare parte plantata cu plop negru sau acoperita cu paduri naturale de Salcii.

LACUL JIRLĂU - ZONĂ DE PESCUIT SPORTIV (Braila»Jirlau)

Lac natural Liman fluviatil cu apa ce contine sulfati. Are o suprafata de 9 kmp, este alimentat cu apa de afluentul sau Valea Mare sau Valea Boului.

LACUL NATURAL IANCA (Braila»Ianca)

Lac natural Lac cu apa sarata (mineralizare 345 mg/litru), suprafata 3,22 kmp. În anii secetosi, ramâne fara apa.

LACUL SĂRAT (Braila»Lacu Sarat Bai)

Lac natural format în crovuri (depresiune de tasare). Are o suprafata de 39,0 ha si un volum de 0,2 mil. mc. Lac cu o mare concentratie de clorura de sodiu, sulfat de sodiu si magneziu, cu importante rezerve de namol sapropelic si apa minerala sulfatata, clorurata sodica.

LACUL SĂRAT MOVILA MIRESEI (Braila»Movila Miresei)

Lac natural. Lac sarat situat în Câmpia Brailei. Suprafata 1,8 kmp. Contine apa sarata, sulfatata, sodica, hipotona si namol sapropelic pe fund cu calitatii terapeutice.

RÂURI

BUZĂU (Braila)

Râu, afluent al Siretului în Câmpia Siretului inferior. Are 302 km si o suprafata a bazinului de 5264 kmp. Izvoraste din N Masivului Ciucas, de la 1800 m altitudine, de sub vf. Ciucas, curge mai întâi spre N, pentru ca la Întorsura Buzaului sa faca o cotitura brusca spre SE.

DUNĂREA (Braila)

Dunarea este al doilea fluviu în Europa ca lungime si debit, dupa Volga. Are 2860 km, iar suprafata bazinului hidrografic este de 817 mii kmp, din care 221,7 mii kmp pe teritoriul României. Izvoraste din E Muntilor Schwarzwald (Padurea Neagra) din Germania, prin pâraiele Breg si Brigach.

REZERVAŢII NATURALE

BALTA BRĂILEI (Braila»Frecatei)


Balta Brailei cu principalele artere hidrografice (Cremenea, Macin, Vâlciu) reprezinta un potential turistic deosebit, putându-se realiza excursii cu vaporul. Zona de protectie a digului este în cea mai mare parte plantata cu plop negru sau acoperita cu paduri naturale de Salcii.

RESURSE ANTROPICE

BISERICI, CATEDRALE sI MĂNĂSTIRI

MĂNĂSTIREA MĂXINENI Nasterea Sf. Ioan Botezatorul (Braila»Maxineni)

Situata la 35 km de orasul Braila, pe directia Focsani, la confluenta râurilor Buzau si Siret, se afla ruina sfintei manastri - unde Matei Basarab (1632-1654), în anul 1637, a ridicat una dintre cele mai mari si frumoase manastiri ale Munteniei si ca punct strategic militar.

LOCALITĂŢI TURISTICE

STAŢIUNI BALNEARE

LACU SĂRAT (Braila»Lacu Sarat Bai)

Statiune balneara de interes general, cu functionare permanenta. Este situata pe malul lacului cu acelasi nume la 5 km de Braila. Lac cu mare concentratie de clorura de sodiu, sulfat de sodiu si magneziu cu importante rezerve de namol sapropelic si apa minerala sulfatata, clorurata sodica.

ALTE STAŢIUNI sI LOCALITĂŢI TURISTICE

CÂINENI-BĂI (Braila»Câineni Bai)


Statiune balneara de interes local. Statine sezoniera care are ca factor natural de cura apa lacului Câineni, clorurata, sulfatata, sodica, magneziana, calcica si namolul sapropelic de pe fundul lacului.


Document Info


Accesari: 3481
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )