Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Trasee munti

Turism


Muntii Rodnei

Muntii Bihor-Vladeasa



Muntii Semenic si Aninei

Muntii Retezat si Vâlcan

Muntii Parâng

Muntii Cindrel (Cibin)

Masivul Cozia

Muntii Fagaras

Masivul Piatra Craiului

Muntii Iezer-Papusa

Masivul Bucegi

Masivele Postavaru - Piatra Mare

Masivul Ciucas 646b114g

Muntii Harghita

Masivul Ceahlau

Muntii Rarau - Giumalau

@BORTsA - PICIORUL MOsULUI - CASA METEOROLOGICĂ - VÂRFUL PIETROSUL RODNEI - VÂRFUL BUHĂIESCU MARE

BA,BR

Traseul strabate în parte teritoriul parcului national al Muntilor Rodnei. Urcusul continuu si dur începând din Borsa (675 m), dar mai ales de la Casa Meteorologica (1830)m din Caldarea Pietroasa. Poteca taie serpentine în abruptul nordic si razbate la SE de la piscul Pietrosul Rodnei (2302m). Pâna la vârf, abatere cca. 15 min. Priveliste exceptionala! Traseul se reia din Pietrosul spre sud pe o creasta îngusta cu abrupturi spre caldarile vecine. Poteca trece în apropiere de piscul salbatic Rebra (Manina) - având la vest rezervatie de capre negre - si iese în culmea blânda din saua Gropilor. Urcus usor la vârful Buhaiescu Mare (212 m), la poteca (banda rosie) din culmea principala. Datorita lipsei de adaposturi si duratei, aceasta etapa care s-ar cere continuata spre cabana Puzdra, se întrerupe aici; se coboara din vârf spre NE (fara marcaj) la stânele din cladirea Buhaiescu Mare (cca. 1/2 h), unde se poate instala cortul.

iarna: INTERZIS.

@VF. BUHĂIESCU MARE - VF. OBÂRsIA REBRII - VF. CORMAIA - VF. REPEDEA - VF. NEGOIOASA MARE - VF. ANIEsUL MARE - CURMĂTURA GĂLĂŢUIULUI - CABANA PUZDRA

BR,TA

Traseu pe culmea principala cu priveliste foarte frumoasa mai ales spre caldarea policompartimentala repedea, dominata de vf. Rebra. Pe alocuri, traseul se mentine pe culmea îngusta cu urcusuri si coborâsuri aspre (mai ales în vf. Aniesul Mare - 2169 m). Din curmatura Galatului (1890 m) coborâre spre NV pe poteca larga (triunghi albastru), cca. 40 min., pâna la cabana Puzdra (1540 M).

iarna: NErecomandabil.

@CABANA PUZDRA - CURMĂTURA GALATULUI - sAUA GĂRGĂLĂU - VF. CIsIA - VF. INEU - LACUL LALA MARE - CĂTUNUL GURA LALEI

TA,BR,PA

De la cabana Puzdra acces la culmea principala (banda rosie). Prima parte a traseului de culme este lesnicioasa. Dupa ocolisul vf. Gargalau (2159 m), trecere mai anevoioasa pe sub vf. Cisia; pentru atingerea vf. Ineu (2279 m), parasim poteca si marcajul în saua Ineului (2240 m) si ne abatem cca. 20 min. de mars pe creasta, la vf. Revenim apoi în saua amintita si reluam traseul coborând în caldarea nordica, la lacul Lala mare (1825 m). De aici, poteca continuata cu soseaua forestiera pe valea Lala (marcaj punct albastru) pâna în soseaua nationala la catunul Gura Lalei - 1015 m).

iarna: NErecomandabil.

@STAŢIUNEA BORsA - VALEA PODU IZVORULUI - CASCADA CAILOR - sAUA GĂRGĂLĂU

TR,BA

Traseul intra pe valea Fântânii (triunghi rosu), apoi pe valea Podu Izvorului (sosea forestiera). De la cascada, urcus asiduu pâna în culmea muntelui stiol. De aici pe poteca de gol de munte (banda albastra) se urca pe lânga izvoarele Bistritei Aurii în saua Gargalau (1925 m).

iarna: GREU accesibil.

@STAŢIUNEA VALEA VINULUI - IZVORUL BĂILOR - MUNTELE CURĂTEL - MUNTELE HÂROSU - LACUL LALA MARE - CĂTUNUL GURA LALEI

TR,BR,PA,PR

Traseul traverseaza creasta principala a muntilor Rodnei, de la sud la nord. Din statiunea valea Vinului (715 m) se urmareste soseaua forestiera pâna la Casele Baii (1045 m); în continuare, poteca prin padure spre culmea Curatel-Hârosu. Urmeaza urcusul pe gol de munte pâna în "saua cu Lac" (2120 m), în culmea principala, apoi coborâre iute în caldarea nordica la lacul Lala mare (1815 m - punct rosu). Coborâre continua pe vale (punct albastru), pe poteca si sosea forestiera pâna la Gura Lalei (1015 m)

iarna: NErecomandabil.

TA

@POIANA BORsA - VALEA NEGOESCU - CABANA PUZDRA

Traseu de acces la culmea principala, în zona centrala a muntilor Rodnei. Cazare în conditii modeste la cabana Puzdra.

Iarna: accesibil.

@SINAIA - CABANA VF. CU DOR - CABANA PIATRA ARSĂ - CABANA BABELE

BR,BG

De la Sinaia la Hotel Alpin (1400 m), sosea modernizata. Este traseul cel mai frecventat, vara si iarna. Pârtii e schi în zona alpina si subalpina. Locuri cu priveliste minunata asupra statiunii Sinaia, asupra abruptului prahovean, a întregului platou al Bucegilor si asupra muntilor Gârbovei. De la Vf. cu Dor, poteca trece peste platou la cabana Piatra Arsa (1950 m), apoi urca lent spre cabana Babele (2200 m).

iarna: accesibil drumetilor bine pregatiti.

BG,BA,TR,BR

La început, strabate partea înalta a platoului Bucegilor urcând la cabana Omu (2505 m). Dupa un scurt înconjur pe creasta, poteca coboara (banda albastra) în caldarea Malaiesti. De la cabana Malaiesti (1720 m), poteca (triunghi rosu) traverseaza la limita padurii versantului nordic al muntelui Bucsoiu pâna în poiana Pichetu Rosu (1445 m). Este unul dintre cele mai spectaculoase trasee din Bucegi; privelisti largi din vf. Omu.

Iarna NErecomandabil

@CABANA POIANA IZVOARELOR - CABANA GURA DIHAM - BUsTENI

BR

Prima portiune, coborâre prin padure. De la Gura Dihamului (987 m
) coborâre pe sosea modernizata, pe Valea Cerbului - 6 Km, pâna în Busteni.

Iarna: accesibil

@SINAIA - CABANA POIANA STÂNII - CABANA PIATRA ARSĂ - CABANA PEsTERA - CABANA PADINA

BA

De la Sinaia la cabana poiana Stânii 91265 m), sosea. De aici urcus pe poteca spre muchia Pietrei Arce, apoi traversarea platoului la cabana Piatra Arsa (1950 m). Poteca de coborâre lenta pe la izvoarele Cocora, apoi prin padurea Cocora la hotelul Pestera 91610 m). Coborâre pe sosea la cabana Padina (1505 m).

iarna NErecomandabil.

@BUsTENI - VALEA URLĂTORILOR - CABANA PIATRA ARSĂ - CABANA CARAIMAN - CABANA BABELE

TA,BG,PA,CA

Traseu de urcus prin padure apoi pe muchia Urlatorilor. De al Casa Naturalistilor Jepi (1960 m), iese pe platou. Dincolo de cabana Piatra Arsa 91950 m), urcus lent spre nord. De la ramificatia potecii cu punct albastru, coborâre iute la cabana Caraiman (2025 m). Urcus moderat spre cabana Babele (2200 m). Traseu frumos, privelisti asupra "platoului" si abruptului Caraiman.

Iarna: NErecomandabil.

@BUsTENI - VALEA CERBULUI - M.GÂLMA - POIANA VĂII CERBULUI - CABANA OMU

BG

Itinerarul începe din Busteni, spre Gura Dihamului. Poteca se desprinde din sosea si urca prin padure spre Poiana Vaii Cerbului (1310 m), patrunde pe Valea Cerbului superioara si atinge cabana Omu (2505 m), dupa un urcus dur. Traseu pitoresc pe Valea Cerbului. priveliste spre Morarului si panorama din vf. Omu.

Iarna: NErecomandabil.

TA,BA

Itinerar mai putin frecventat dar deosebit de frumos; urca din Bran pe muchia Clincea apoi pe muchia Ţiganesti ocolind de aproape stâncariile "Scara". Creasta înalta ocoleste caldarea gura, pâna la vf. Omu. Coboara apoi alert la cascada Ialomitei, urmarind firul vaii Ialomita pâna la cabana Padina 91525 m).

iarna: NErecomandabil.

@CABANA PADINA - BOLBOCI - CHEILE ZĂNOAGEI - CABANA SCROPOASA - DOBREsTI

CA

Coborâre continua pe valea Ialomitei, de la cabana Padina (1525 m) prin cheile Tatarului, poiana Bolboci, cheile Zanoagei, la cabana si lacul Scropoasa 91205 m). De aici, poteca ocoleste cheile Orzii pe muntele Lespezi si coboara în Dobresti. Din localitate, sosea auto cca. 20 km pâna la Pietrosita.

Iarna: GREU accesibil

@COMUNA GÂRDA DE SUS - VALEA ORDÂNCUsA - CABANA SCĂRIsOARA

BA,PR

Prima parte a traseului pe sosea forestiera, prin cheile Ordâncusii, o splendida feerie în calcare si ape cristaline. De la moara începe poteca prin padure; urcând la stânga, atinge o poiana apoi intra în zona carstului Scarisoara, la cabana (1108 m). Prilej de vizitare a pesterii si ghetarului de la Scarisoara (punct rosu, 20 min).

iarna: accesibil.

@CABANA SCĂRIsOARA - CĂTUNUL OCOALE - MUNTELE CĂŢINILOR - IZVOARELE CĂLINEASA - MUNTELE BĂTRÂNA - MUNTELE BISERICA MOŢULUI - CABANA PADIs

BA

Este un drum de legatura pe culme, în general fara izvoare cu apa. Puncte de interes deosebit pe parcurs: izvoarele Calineasa, avenul din Batrâna (ramificatie), priveliste spre izvoarele Somesului, platoul carstic Padis.

iarna: accesibil drumetilor bine pregatiti.

@CABANA PADIs - POIANA VĂRĂsOAIA - sAUA CUMPĂNĂŢELU - M. FÂNTÂNA RECE - VF. POIENI - STAŢIUNEA STÂNA DE VALE

BR

De la cabana Padis (1280 m) drumul traverseaza o serie de izvoare pâna la poiana si lacul Varasoaia, urca lent sub coama Varasoaia, apoi intra pe culmea ce separa bazinele Crisul Pietros de Somesul Cald. Dupa un urcus prelung, atinge saua Cumpanatelu (1630 m) cu privelisti frumoase spre Somes. Poteca trece prin oliste pe lânga vf. Cârligatele (1694 m), pe la izvorul Fântâna Rece, coboara în saua Draganu apoi urca pe lânga vârful Bohodei (1654 m), în saua Bohodei. La vest de vf. Poieni (priveliste ampla asupra vaii Bohodeiului) paraseste culmea principala si coboara prin padure, pe la Izvorul Cerbului, în Valea Iadului, la Stâna de Vale (1102 m).

iarna: accesibil drumetilor bine pregatiti.

@STAŢIUNEA STÂNA DE VALE - sAUA BĂIŢEI - CREASTA PIATRA TISEI - POIANA BĂLINŢEI CANTONUL SILVIC MEZIAD - VALEA SAsA - VALEA PEsTERII MEZIAD - CABANA MEZIAD

TA

Acest itinerar parcurge culmea ce separa bazinele Vaii Iadului, de cele al Beiusului si Meziadului. Numeroase schimbari e directie, creasta Piatra Tisei, carstul Meziadului fac farmecul acestui traseu recomandat drumetilor bine pregatiti.

iarna: NErecomanabil.

@SATUL BOLOGA - VALEA HEDIŢII - VALEA ORDÂNCUsA - CABANA VLĂDEASA

BA,TR,BR

Prima parte a traseului, de la Bologa, sosea forestiera pe valea Hedintii (9 km), apoi urcus pe valea Ordâncusa si pe piciorul muntelui vladeasa, pâna la cabana Vladeasa (1430 m). Iarna, pârtii de schi apreciate. Vara se poate continua traseul pe creasta muntelui Vladeasa - vf. Nimaiasa - Piatra Tâlharului (banda albastra), - saua Cumpanatelu (triunghi rosu), - cabana Padis (banda rosie) , în total 12 ore de mers.

iarna: accesibil.

@CABANA PADIs - POIANA VĂRĂsOAIA - CETATEA RĂDESEI - CIRCUITUL SOMEsUL CALD - CABANA PADIs

BA,PR

Una din marile atractii ale Apusenilor, Cetatea Radesei, poate fi cuprinsa într-o excursie pornind de la Cabana Padis (1280 m). Pâna în poiana Varasoaia, se urmareste traseul: CABANA PADIs - POIANA VĂRĂsOAIA - sAUA CUMPĂNĂŢELU - M. FÂNTÂNA RECE - VF. POIENI - STAŢIUNEA STÂNA DE VALE. Din preajma izvoarelor se desprinde poteca ce coboara, amenajata în ultima portiune cu balustrade si scari, în Cetatea Radesei. Traseu subteran deosebit de interesant. De la iesirea câtre gura pârâului Alunu Mic se poate urmari fie intr-un sens, fie în altul poteca ce se înscrie pe bârnele si politele ce înconjoara cheile strâmte ale Somesului cald.

iarna: NErecomandabil .

@CABANA PADIs - IZBUCUL PONOR - CETĂŢILE PONORULUI - CANTONUL PONOR - CABANA PADIs

PA

Ca si traseul: CABANA PADIs - POIANA VĂRĂsOAIA - CETATEA RĂDESEI - CIRCUITUL SOMEsUL CALD - CABANA PADIs, acest itinerar este frecventat de numerosi drumeti. Din platoul carstic Padis urmarind poteca spre SV, intrând pe ramura din stânga circuitului. Pe parcurs, în coborâre se afla izbucul ponor (ramificatie), Poiana Ponor unde apa dispare din nou în sorburi. Dupa traversarea soselei forestiere, poteca cobara în fundul primei dolinei a Cetatilor Ponorului. Dupa cele trei dline, poteca întregeste circuitul de revenire la cabana Padis pe la cantonul silvic Ponor si prin padure, în urcus accentuat. Traseu GREU.

iarna: accesibil drumetilor bine pregatiti.


Document Info


Accesari: 2730
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )