EDUCAŢIE ECOLOGICĂ
stim cu toti ca sanatatea este bunul cel mai de pret al omului, însa oamenii trebuie sa înteleaga ca sanatatea nu este un dar pe care l-a primit pentru totdeauna, ci este o calitate a organismului uman, pe care au raspunderea sa o mentina de-a lungul întregii vieti. Acest lucru este posibil însa de la vârsta prescolara prin efortul pe care educatoarele ni-l aducem în acest scop. Copiii de vârst 545o1410f a prescolara nu au însa informatii si atitudini fata de problemele de sanatate, de aceea prin optionalul "Educatie pentru sanatate" voi ajuta copiii sa înteleaga ce trebuie sa faca pentru pastrarea sanatatii.
Acest optional include cunostinte despre organism, igiena, alimentatie, accidente de prim-ajutor, factori nocivi, siguranta în circulatia pe strada, etc.
Deprinderile elementare de igiena trebuie imprimate de la cea mai frageda vârsta pentru a putea patrunde cât mai adânc în modul de viata cotidian .
Omul este cel mai bun prieten al naturii. El este cel care o cânta, cel care o ocroteste, este înconjurat de ea sigurându-i astfel hrana, aerul, existenta, dar poate sa fie , fara voia sa, cel mai mare dusman.
sa desfasoare activitati practice de protejare a vegetatiei, subliniindu-le ca aceasta constituie principalul factor de regenerare a atmosferei.
Mimighid de "Educatie pentru sanatate în gradinita" vol I editura "Dystell"
"Pro Ecologia mileniului III"
Programa activitatilor instructiv -educative în gradinita de copii"
Revista "Educatia ecologica" nr. 4 / 1998
"Programa activitatilor instructiv -educative în gradinita de copii"
"Pro Ecologia mileniului III"
|