Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




FORMELE INTEGRARII

istorie


FORMELE INTEGRĂRII



uniune vamala perfecta - o uniune teritoriala īntre ale carei tari vama este suprimata, iar schimburile cu terte tari se fac pe baza unui tariff si a unei legislatii vamale commune;

uniune vamala imperfecta - tarile componente īsi pastreaza independenta lor tarifara, dar, īsi acorda totusi pentru schimburi importante, avantaje diverse. Exista īnsa bariere vamale exterioare commune, la granitele fata de terti;

uniune vamala cu tarife preferentiale - instituirea unui regim reciproc de preferinte pentru anumite produse īn cadrul uniunii.    


a si mai avansata forma de integrare economica regionala nfaptuita p na n prezent sunt ngemanate elemente ale federalismului, cum ar fi divizarea responsabilitatilor ntre institutiile supranationale si cele nationale corespondente sau aplicarea principiului egalitatii n luarea deciziilor si garantarea drepturilor individuale, cu cele ale functionalismului, n anumite limite care nu permit integrarea completa. Divergentele de opinii cu privire la viitorul Uniunii, pe fondul procesului dublu de intensificare, de ad ncire a integrarii si de extindere care va conduce n mod inevitabil la diluarea intensitatii formei integrative pun sub semnul ntrebarii capacitatea acesteia de a parcurge cu succes calea spre integrarea totala.



P. Maillet a propus etapele posibile pe calea integrarii: a). construirea zonelor economice sia uniunilor vamale libere; b). piata comuna care adauga uniunii vamel, libera circulatie a factorilor de productie; c). Uniunea Economica si Monetara si d).uniunea politica. Acelasi autor afirma ca atunci cānd īn domeniul monedei, bugetului si relatiilor internationale care sunt atribute ale suveranitatii nationale se īnregistreaza o reducere a tributelor nationale vom asista la o raspāndire a organizarii politice a continentului.





Document Info


Accesari: 9693
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )