Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




HARJOITUSTYÖOHJE

Finlandeza




HARJOITUSTYÖOHJE

Sisällysluettelo:

1. JOHDANTO

2. SISÄLLÖLLISET OHJEET

Harjoitustyön sisältö

2.2. HOPSin laadinnan tekninen prosessi

2.2.1. Tekniikan kandidaatin tutkinto

2.2.2. Diplomi-insinöörin tutkinto

2.2.3. HOPSin laatiminen

3. HARJOITUSTYÖN ULKOASUUN LIITTYVÄT OHJEET

3.1. Kansilehti

3.2. Sisällysluettelo

3.3. Leipäteksti

3.4. Liitteiden käyttö

4. HARJOITUSTYÖN PALAUTUS

1. JOHDANTO

Tässä ohjeessa käydään läpi ohjeet henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekeminen harjoistustyönä opintojaksolla En2010100 Johdatus ympäristötekniikan opiskeluun. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman (myöhemmin tässä dokumentissa myös HOPS) tekeminen on yksi edellytys opintojakson hyväksytylle suorittamiselle. Harjoitustyön ensisijainen painoarvo on henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatiminen, mutta opiskelija perehtyy samalla myös harjoitustyön tekemiseen tekstinkäsittelyohjelmalla. Ohjeissa ei käsitellä lähdeviittauksia tai lähdeluetteloa, koska ne eivät ole työn tekemisen kannalta tarpeellisia.

2. SISÄLLÖLLISET OHJEET

Vaikka työn pääasiallinen tavoite onkin HOPSin tekeminen, on se vain osa harjoitustyötä. Valmis suunnitelma (tutkintorakenne, pitkän ajan suunnitelma sekä lyhyen ajan sunnitelma) tulee harjoitustyön liitteeksi, ja itse harjoitustyö on kappaleen 3 ohjeiden mukaan muotoiltu pohdiskeleva, henkilökohtainen teksti HOPSin tekoprosessista. Toteutustapa on vapaa, kertovan tekstin lisäksi mahdollisuuksia ovat esimerkiksi päiväkirjanomainen tai vastaan tulleisiin ongelmakohtiin pureutuva tyyli.

Harjoitustyön sisältö

Harjoitustyöhön tulee laittaa jonkinlaiset perustelut sille, miksi on valinnut jonkin tietyn sivuaineen. Myös yksittäisten opintojaksojen valitsemista vapaasti valittaviin voi käsitellä.

Voit harjoitustyössä kertoa muunmuassa näistä asioista:

Miten päädyit Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon? Kuinka kuulit koulutusohjelmasta? Oliko muita vaihtoehtoja? Ovatko odotuksesi koulutusohjelman suhteen täyttyneet? Millaisiin työtehtäviin haluaisit rakentamallasi tutkinnolla sijoittua; teollisuuteen, valtion virkaan vai kenties yrittäjäksi?

Opintojaksovalintoja ja aikataulua voi peilata oman opiskelutaustan perusteella, pohtien myös sitä, millanen on opiskelijana. Kerro myös, jos haluaisit lähteä ulkomaille vaihtoon tai vaikka suorittamaan harjoittelua.

2.2. HOPSin laadinnan tekninen prosessi

Energiatekniikan koulutusohjelma koostuu kahdesta tutkinnosta: tekniikan kandidaatin (180 op) ja diplomi-insinöörin (120 op) tutkinnoista. Molemmissa tutkinnoissa on yksi pääaine, energiatekniikka. Tämän lisäksi opinnoissa on kaikille pakollisia yleisopintoja, sivuaine sekä vapaasti valittavia opintoja.

2.2.1. Tekniikan kandidaatin tutkinto

Kandidaatin tutkintoon opiskelija voi valita sivuaineensa kaikista LTY:ssä tarjolla olevista sivuaineista, näistä suositellaan erityisesti kemiantekniikan tuottamia sivuaineita. Omalta osastolta tarjolla ovat energiatekniikan sekä LVI-talotekniikan sivuaineet.

Vapaasti valittaviin opintoihin voi sisällyttää mitä tahansa LTY:n opintojaksoja, myös sivuaineen. Myös muissa yliopistoissa suoritetuja opintoja voidaan anomuksesta hyväksyä tutkintoon.

Kandidaatin tutkinnon rakentamiseen on varsin yksinkertainen kaava: yleisopinnot ja pääaine ovat kaikille pakollisia, sen jälkeen valitaan sivuaine joko osaston omista tai muiden osastojen tarjoamista sivuaineista. Vapaasti valittaviin opintoihin kelpaa mitkä tahansa LTY:n opintojaksot, kannattaa toki valita omaa sivuainevalintaa tukevia opintoja. Erityisesti diplomi-insinööritutkinnon sivuaine kannattaa huomioida vapaasti valittavia opintoja valittaessa.

2.2.2. Diplomi-insinöörin tutkinto

Diplomi-insinöörin tutkinnossa opinnot rakentuvat lähestulkoon samalla tavalla, tosin yleisopinnoissa sekä pääaineen opinnoissa on enemmän vaihtoehtoisuutta. Sivuainetta valittaessa tulee ottaa huomioon myös vaihtoehtoiset yleisopinnot sekä pääaineopinnot. Samaa opintojaksoa ei voi sisällyttää tutkintoon kahta kertaa. Sivuaine valitaan osaston omista (energiatalous, energiakoneet ja -prosessit, voimalaitostekniikka, ydinvoimatekniikka), kemiantekniikan osaston, tuotantotalouden osaston tai kauppatieteiden osaston sivuaineista. Myös Joensuun yliopiston tarjoaman ympäristöoikeuden sivuaine on mahdollinen.

Koska DI-tutkinnossa on enemmän vaihtoehtoisuutta, voi olla kannattavaa rakentaa tutkintonsa valitsemalla ensin DI-vaiheen sivuaine ja valitsemalla sen jälkeen muut opinnot (myös kandidaattivaiheen) sitä tukeviksi.

2.2.3. HOPSin laatiminen

Rakenna nyt tutkintorakenne, eli opintojaksot listattuna "lokeroittain". Mukana tulee olla opintojakson numerot, laajuus sekä arvosanat. Jos opintojaksoa ei ole suoritettu, merkitse arvosanan tilalle "X". Kun rakenne on valmis, niin onkin aika ajoittaa opinnot ja suunnitella niitä pitkällä aikavälillä. Tätä varten kannattaa tutustua opinto-oppaassa mainittuihin vuosikurssisuosituksiin, esitietovaatimuksiin ja tiedustella vaikkapa opintoneuvojalta suositeltavaa suoritusjärjestystä opintojaksoille. Tutkinnot on mitoitettu siten, että kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestäisi 3 vuotta ja tämän jälkeen DI-tutkinnon suorittaminen 2 vuotta. Tavoiteltu vuosittainen suoritusten määrä on siis 60 opintopistettä. Omaa opintosuunnitelmaa tehdessä olisi hyvä arvioida omaa ajankäyttöä ja sitä mukaa myös sitä, onko kyseinen määrä realistisesti tavoitettavissa. Myös mahdollinen varusmies- tai siviilipalvelus, äitiys- tai isyysloma, työssäkäynti, aikaavievät harrastukset jne. tulee huomioida pitkän aikavälin suunnitelmaa tehdessä.

Lyhyen aikavälin suunnitelma tehdään lukuvuodeksi kerrallaan. Siinä näkyvät tentit ja harjoitus/laboratoriotyöt, jotka kuuluvat suoritettaviksi valittujen opintojaksojen suoritusvaatimuksiin. Pitkän aikavälin suunnitelmaa kannattaa pitää yllä vähintään vuosittain, ja ylläpidon yhteydessä on kätevää tehdä samalla kertaa myös lyhyen aikavälin suunnitelma.

3. HARJOITUSTYÖN ULKOASUUN LIITTYVÄT OHJEET

Harjoitustyötä kirjoitettaessa tulee käyttää samanlaista muotoilua kuin tässä ohjeessa on käytetty. Käytettävä fontti on Times New Roman tai vastaava ja riviväli 1,5. Kaikki marginaalit ovat 30 mm. Sivunumerointi on oikeassa ylänurkassa, ja se aloitetaan sivulta, jolla on sisällysluettelo. Kansilehteen ei siis tule sivunumeroa. Työ niitataan yhteen vasemmasta yläkulmasta.

3.1. Kansilehti

Harjoitustyössä tulee olla kansilehti, joka on aseteltu harjoitustyöohjeen kansilehden mukaisesti. Työn nimi (henkilökohtainen opintosuunnitelma) tulee olla keskitettynä, isoilla kirjaimilla ja kirjaisinkoolla 14.

3.2. Sisällysluettelo

Sisällysluettelon muotoilu on tässä harjoitustyössä vapaa, mutta se täytyy työssä olla ja siinä tulee pyrkiä hyvään luettavuuteen ja selkeyteen. Liitteeksi tuleva aineisto listataan sisällysluettelossa.

3.3. Leipäteksti

Teksti otsikoidaan tämän ohjeen osoittamalla tavalla: 1. tason otsikko kirjoitetaan lihavoituna, isoilla kirjaimilla ja kirjaisinkoolla 14, 2. tason otsikko ja alemmat otsikkotasot ovat lihavoituina ja kirjaisinkoolla 12.

Teksti tasataan molempiin reunoihin, kappaleet aloitetaan rivin alusta ja kappaleiden välin jätetään yksi tyhjä rivi.

3.4. Liitteiden käyttö

Liitteet numeroidaan ja listataan sisällysluetteloon viimeiseksi. Ne ovat erillisinä harjoitustyöstä, niihin voidaan viitata tekstissä, mutta ne eivät saa omaa numeroa sisällysluetteloon. Liitteisiin ei tule sivunumerointia.

4. HARJOITUSTYÖN PALAUTUS

Harjoitustyö palautetaan 14.10. klo 16.00 mennessä opintoneuvoja Juha Kortelaiselle prujikseen (Ente 4) tai henkilökohtaisesti. Sähköisesti palautettuja töitä ei hyväksytä. Virheelliset harjoitustyöt palautetaan korjattaviksi ja ohjeiden mukaan korjatut työt tulee toimittaa haastattelevalle opettajatuutorille viimeistään 3 päivää ennen haastattelua.


Document Info


Accesari: 2116
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )