Για να καταλάβουν πώς οι εκπαιδευτικοί στον τομέα αντιλαμβάνονται τους όρους της εκπαίδευσης στην ανατολική Ιερουσαλήμ, για να προσδιορίσουν τα οράματά της εκπαίδευσης, των αναγκών και των προτεραιοτήτων για την εκπαίδευση, καθώς επίσης και των δυνάμεων, των αδυναμιών, των ευκαιριών και των απειλών, διάφορες επισκέψεις και εργαστήρια & 949e43j #960;ραγματοποιήθηκαν. Όσον αφορά τις σκέψεις των εκπαιδευτικών της ανατολικών Ιερουσαλήμ και της εκπαίδευσης σε αυτήν την πόλη, διάφοροι εκπαιδευτικοί ανέφεραν την Ιερουσαλήμ ως πολυπολιτισμική πόλη σημαντική για τις τρεις μονοθείστικές θρησκείες. Το Habash, ο διευθυντής του πρώτου κέντρου των πόρων παιδικής ηλικίας (ECRC), έδειξε ότι η εκπαίδευση πρέπει να επιδιώξει να επιτύχει στα άτομα τις ηθικές και τις ανθρώπινες τιμές που ενισχύουν τις πολυπολιτισμικές προοπτικές, την αποδοχή , το σεβασμό,και η ανοχή ο ένας για τον άλον. Η Ιερουσαλήμ θεωρείται δυναμική πόλη, ένα πολιτιστικό κέντρο, όπου μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι μαθαίνουν ο ένας για τον άλλον.Για αυτό, η Ιερουσαλήμ είναι κέντρο μέσω του οποίου η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία με τον εξωτερικό κόσμο πραγματοποιούνται, είτε μέσω του τουρισμού, του προσκυνήματος στις θρησκευτικές περιοχές της, είτε της έρευνας των θρησκευτικών, αρχειολογικών και ιστορικών περιοχών της.Η Ιερουσαλήμ και οι γειτονιές της είναι εμπορικό κέντρο όπου 50% των οικονομικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται. Λόγω της ενεργού φύσης του, ο σπουδαστής στην Ιερουσαλήμ πρέπει να ζήσει την ζωή του με όλη την εμπειρία που μπορεί ενδεχομένως να παρέχει, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης των μοναδικών περιοχών της. Η επίσημη, μη-επίσημη και άτυπη εκπαίδευση πρέπει να ενσωματωθούν μαζί. Πρέπει να σημειωθεί ότι Habash δίνει την ιδιαίτερη προσοχή να βελτιώσει την πληροφόρηση των μητέρων προς την εκπαίδευση μέσω συμετοχής τους στα εργαστήρια & 949e43j #964;ου ECRC.Η αδελφή Hortanse του rosary σχολείου επισήμανε ότι η εκπαίδευση πρέπει να επιδιώξει να επιτύχει στους σπουδαστές τις εθνικές, ανθρώπινες, πολιτιστικές και ηθικές αξίες, συμπεριλαμβανομένου την εθνική κληρονομιά.Επιπλέον, η εκπαίδευση πρέπει να επιδιώξει να επιτύχει στους σπουδαστές μια ικανότητα στη λήψη αποφάσεων και την πραγματοποίηση των ευθυνών, το σεβασμό του ενός άλλος, την ανοχή και την αδελφοσύνη εντός της κοινότητας και να επιτύχει στα άτομα τα υψηλά πρότυπα στη γνώση και τις δεξιότητες για να επιτρέψει την αυτο-εξάρτηση και την αποτελεσματική υπηρεσία στην κοινότητα. Ανέφερε επίσης ότι η εκπαίδευση πρέπει να επιτύχει την οικογενειακή συνειδητοποίηση προς τη σημασία της και για τις γυναίκες .
Πολλές από τις ιδέες παρουσιάστηκαν επάνω , εμφανίζονται επίσης τα διάφορα εργαστήρια & 949e43j #960;ου διευθύνθηκαν μέσω ανάμειξη των δασκάλων, των διοικητών, των εκπαιδευτών, των γονέων και των παιδιών τους. Το όραμα αυτοί εμφανίζεται στον πίνακα 16 στο τέλος αυτού του τμήματος. Αυτός ο πίνακας δείχνει ότι το κοινό όραμα 4 έως 6 συμμετόχων ομάδων πού περιλαμβάνει τα εξής:
- Να καταλάβουμε τον πολιτισμό της Ιερουσαλήμ, την ιστορία και την ταυτότητά κάποιου συμπεριλαμβανομένης μιας αίσθησης εθνικό καθώς επίσης και μιας συνειδητοποίησης των παγκόσμιων ζητημάτων.
Το ανωτέρω όραμα περιλαμβάνει δύο γενικές έννοιες. Η πρώτη έννοια αφορά την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως προσδιορίζεται στα πρώτα δύο στοιχεία, δηλαδή, θέλοντας την Ιερουσαλήμ να είναι πολιτιστικό κέντρο με όλες τις τιμές που αυτό συνεπάγεται μέσα σε ένα πλαίσιο της εθνικής ταυτότητας και τα υπάρχοντα. Η δεύτερη έννοια αφορά την εκπαίδευση για όλους, και περιλαμβάνει τη διάταξη ελεύθερης εκπαίδευσης, υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα με μια έμφαση στη γλωσσική ικανότητα και το εγγενές κίνητρο για την εκμάθηση μεταξύ των σπουδαστών. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι επιθυμίες για την Ιερουσαλήμ πού είναι μια φυσική συνέπεια των πολιτικών συνθήκων στην ανατολής Ιερουσαλήμ έχουν πάει μπροστά . Όντας σε μια πόλη το μέλλον της οποίας είναι ακόμα αβέβαιο, η παλαιστινιακή εθνική ταυτότητα και η κληρονομιά καθώς επίσης και η πολυπολιτισμικότητα εμφανίζονται πρώτιστες στο όραμά τους. Επιπλέον, τα προβλήματα της εκπαίδευσης που προσδιορίστηκαν νωρίτερα στην αναθεώρηση είναι αναμφισβήτητα μεγάλης ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για να τους δώσουν τέτοια σημασία στο όραμά τους, δηλαδή, η παροχή πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και μια αύξηση στην ποιότητα της εκπαίδευσης.
Ο πίνακας 16 παρουσιάζει επίσης ότι το όραμα κοινό σε 2 έως 3 συμμετόχων ομάδες που περιλαμβάνει τα εξής:
Υιοθέτηση της θετικής στάσης απέναντι στη διαδικασία διδασκαλίας/εκμάθησης.
Υιοθέτηση των υψηλών δεξιοτήτων σκέψης και συμπεριφοράς, όπως, στην επίλυση προβλήματος και στη δημιουργικότητα.
Να μάθοθν τις ξένες γλώσσες δηλαδή εβραϊκά και αγγλικά.
Μεταξύ αυτής της ομάδας, οι έννοιες για ένα όραμα στρέφονται στα σχολεία και τα χαρακτηριστικά των σπουδαστών που θα επιθυμούσαν να έχουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ από τις γνωστικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και προοπτικές δεξιότητες. Οι εκπαιδευτικοί θα επιθυμούσαν να δουν τους σπουδαστές που είναι σε θέση της υψηλής σκέψης -διαταγής, που έχουν τη δυνατότητα στη λήψη αποφάσεων, σπουδαστές που έχουν τις επαγγελματικές τοποθετήσεις και συμπεριφέρονται αναλόγως γενικά, και που έχουν ιδιαίτερα τη θετική στάση απέναντι στη διδασκαλία και την εκμάθηση, σπουδαστές που ξέρουν τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους και είναι σε θέση να επικοινωνήσουν στις ξένες γλώσσες. Εκ μέρους των σχολείων, αυτό θα απαιτούσε το επίτευγμα ενός περιβάλλοντος συμβάλλοντος στην εκμάθηση και την ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ των σχολείων, των οικογενειών ,των σπουδαστών και της κοινότητας.
Επιπλέον, ο πίνακας 16 παρουσιάζει επίσης ότι το όραμα κοινό σε μια ομάδα συμμετόχων πού περιλαμβάνει τα εξής:
- παρέχει μια πολιτική για να δημιουργήσετε τη θετική στάση απέναντι στα σχολεία και να προωθήσει το οικογενειακό ενδιαφέρον για τους παιδικούς σταθμούς.
- επιτύχει τη αυτο-εμπιστοσύνη και την αυτονομία στα παιδιά.
- επιτύχει τα σχετικά πρότυπα της εκπαίδευσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
- επιτύχει μια κοινωνία χωρίς φάρμακα.
- μειώσει τη βία μεταξύ των μαθητών και να επιτύχει μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας για κάθε παιδί.
Αν και οι ανωτέρω έννοιες παρουσιάστηκαν για ένα όραμα όπου μόνο σε μια ομάδα συμμετόχων, εντούτοις αυτές οι έννοιες δεν πρέπει να αγνοηθούν ιδιαίτερα γιατί αφορούν την ανάπτυξη ενός αυτοδύναμου παιδιού, την μείωση της βίας στα σχολεία, την ανταπόκριση στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και την επίτευξη μιας κοινωνίας χωρίς ναρκοτικά. Αυτό θα απαιτούσε τις προσπάθειες των σχολείων,του σπιτιού και της κοινότητας, όχι μόνο για τους παιδικούς σταθμούς όπως παρουσιάζονται ανωτέρω, αλλά ίσως για όλα την εκπαίδευση και τα μετα δευτεροβάθμια ιδρύματα.
Πίνακας (16)
Όραμα της
εκπαίδευσης
στην ανατολική
Ιερουσαλήμ:για
τους
εκπεδευτές , . τους
διοικητές,
τους
εκπαιδευτές
και τους
γονείς
|
|
|
|