Gestiune Stocuri
Aplicatia trebuie sa permita inregistrarea datelor despre produse si a tranzactiilor efectuate. Pe baza acestora, aplicatia va putea genera situatia stocurilor curente existente in gestiune, precum si regasirea facila a dat 545c27f elor despre produse si tranzactii.
Datorita faptului ca nu se doreste realizarea unei aplicatii complete de gestiune vom face urmatoarele ipoteze simplificatoare:
Aplicatia va consta dintr-o fereastra principala care va contine ferestre care vor oferi diferite vederi asupra modelului. Principalele ferestre vor fi:
In afara de aceste formulare vor mai exista formulare mai mici construite in functie de necesitati.
Aplicatia va permite tiparirea unei fise de produs care va contine datele despre produs, stocul curent si tranzactiile efectuate si o lista cu stocul curent pentru toate produsele.
Comunicarea cu alte aplicatii se va face prin mecanismul de drag & drop si prin intermediul clipboard-ului.
Aplicatia va lucra cu date despre produse, tranzactii si stocuri. Acestea vor fi grupate in structuri care vor contine:
Pentru gruparea datelor in colectii se vor utiliza colectiile standard oferite de .Net.
Datele asociate aplicatiei vor fi grupate intr-o clasa denumita ModelGestiune care va contine cele trei colectii de date gestionate de aplicatie. Toate operatiile asupra datelor vor fi efectuate prin intermediul acestei clase. Acest lucru ne va permite sa verificam corectitudinea operatiilor si sa implementam un mecanism bazat pe evenimente pentru a anunta diversele componente ale aplicatiei de modificarile survenite asupra datelor.
Operatiile principale (care modifica datele) implementate de catre model sunt urmatoarele:
Toate operatiile de actualizare vor genera evenimente pentru a permite tuturor componentelor aplicatiei sa reactioneze la modificarile relevante survenite in cadrul modelului.
In afara de operatiile prezentate vor mai fi adaugate operatii de regasire in functie de necesitatile aplicatiei.
Salvarea datelor se va face in fisiere / baza de date prin intermediul unor clase specializate. Acestea vor reactiona la evenimentele modelului salvand modificarile pe masura ce se produc.
|