Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Managementul contabil

management


Managementul contabil

1. Caracterizare generala
V-ati dorit vreodata ca cineva sa va ajute sa intocmiti un proiect? Sau pe cineva cu care sa lucrati cand faceti o prezentare generala? Multe activitati specializate, cum ar fi publicitatea si relatiile cu publicul, ofera un suport similar clientilor lor. O echipa de management contabil se comporta ca un liant intre agentie si clientii sai. De la inceput, managerii contabili lucreaza aproape de clienti pentru la a determina nevoile clientilor in privinta proiectului. Apoi, cu managementul si echipa creatoare, dau nastere la produse sau servicii ce corespund cererilor.
Puteti primi managerii contabili ca fiind "jongleri corporativi". Ei 12112i813m creeaza bugete si orare, stabilesc termene limita, explica proiectele clientilor staff-ului si conducerii, indentifica si atrag noi clienti.
Managerii contabili coordoneaza totul si pe toti. Se asigura ca nici un detaliu nu este omis. Clientii se pot baza pe ei sa le apere interesele. Managerii contabili supravegheaza proiectele in desfasurare. Informeaza clientii despre desfasurarea activitatii si sunt primii care descopera eventualele probleme. Cand ceva nu merge - clientii nu sunt multumiti de proiect sau se depaseste termenul limita - ei sunt cei care rezolva situatia sau mentin o buna relatie de lucru.
Managerii contabili lucreaza in multe domenii. Exemplele includ agentii de plasament, firme de consultanta, companii de web design, publicitate si firme de relatii cu publicul. Orice companie care deserveste alt domeniu angajeaza manageri contabili ca sa satisfaca nevoile clientilor.
In publicitate, se angajeaza o agentie care sa fie pregatita cu o companie publicitara. Managerul contabil lucreaza cu clientul pentru determinarea tipului si scopului companiei. El comunica apoi aceste concepte echipei creatoare a agentiei de publicitate. Pe masura ce proiectul avanseaza, managerul contabil se asigura ca compania satisface nevoile clientului.
Managerul contabil trebuie sa aiba in vedere toate detaliile. Organizarea e o parte cheie a muncii. Se asteapta ca orice aspect al proiectului sa fie avut in vedere. O buna comunicaee este, de asemenea, necesara.
Managerii contabili interactioneaza cu clientii, staff-ul creator si conducerea. Promisiunile facute clientilor trebuie indeplinite. Nu poti oferi mai mult decat agentia poate oferi. Trebuie sa stii exact ce poate face compania si cat de repede un proiect poate fi dus la bun sfarsit.
Un manager contabil cu experienta intelege ca stiinta inseamna putere. Clientii provin din diferite domenii si diferite clase sociale. Ei se asteapta ca echipa de management contabil sa inteleaga nevoile activitatii pe care ei o sustin. Trebuie sa stie cat mai mult posibil despre clientii sai. Cu cat stie mai multe dedesubturi ale domeniului respectiv, cu atat mai bine.
Asadar, puneti-va la curent cu noile strategii si tendinte.
Cunostintele dvs. trebuie sa atraga noi proiecte si sa le mentina pe cele deja contractate.
Din nefericire, nu toate proictele se desfasoara dupa un plan pre-stabilit. Cateodata clientul nu e satisfacut de munca efectuata. E de datoria managerului contabil sa solutioneze problema. El va vorbi cu clientul, va afla ce nu merge si va incerca sa gaseasca solutia. Exista clienti cu care se lucreaza mai greu decat cu altii. S-ar putea sa fie nevoie sa va tineti clientul de mana de-a lungul unui proiect. Cand un termen limita se apropie amenintator, va fi nevoie de lungi ore de lucru. Oricare ar fi situatia, un manager contabil trebuie sa gaseasca cea mai buna solutie pentru client si firma.
Este important sa va decideti din timp daca vreti sa lucrati intr-o agentie creatoare sau intr-o agentie de indrumatori contabili, si sa va informati pentru a afla care dintre agentii se potrivesc descrierilor. Cea mai mare diferenta intre ele este aceea ca agentiile de indrumatori contabili fac reclama la produsele activitatii, in timp ce reclamele agentiilor creatoare se axeaza pe imagine. Ca rezultat, primele se aleg cu amestec precum aroma de cereale rezultata din amestecarea crochetelor cu lapte iar cele din urma agentii, se aleg cu reclame unde stilul de viata sau imaginea este mult mai importanta.
La agentiile de indrumatori contabili, un rol important il joaca gandirea strategica si orice reclama este judecata, atat in interior, cat si de catre client, in masura in care satisface nevoile acestuia din urma. De obicei, in procesul strategiilor creatoare, rolul important e jucat de produsul creatiei si noile proiecte, amuzante, salbatice sau neobisnuite.
Departamentul de creatie ocupa locul soferului in determinarea strategica si este mai probabil sa dictezi clientului cum va arata reclama. In timp ce ambele agentii fac studiu de piata pentru a determina strategia si continutul reclamei, agentia creatoare are cele mai multe sanse sa se bazeze pe intuitie in ceea ce priveste reclama, daca initiativa spune ca e bine, iar testarea pietii spune ca nu.

2. Perspectivele profesiei
Responsabilitatile managementului contabil variaza in functie de domeniul si natura organizatiei implicate. Rolul se aseamana frecvent cu cel al unui reprezentant in vanzari care se ocupa de activitati variate. Prospectarea si atragerea clientilor este, de obicei, inclusa aici. Va trebui sa stabilesti relatii intre organizatie si clientii sai. Clientii ar trebui sa se simta in largul lor cand vin la dvs. cu idei pentru noi proiecte si schimbari in proiectele existente.
Pozitiile in managementul contabil implica, de asemenea, indatoriri administrative, incluzand telefoanele catre clienti si de la clienti, introducerea de informatii in bazele de date si sortarea imensei corespondente. Aproape toate pozitiile necesita un mare numar de contacte cu clientii. Mai jos sunt cateva descrieri de joburi pe care le puteti gasi in domeniul PR sau in publicitate.

Coordinator contabil
Cei mai multi dintre noi angajatii incep in calitate de coordinator contabil. Aceasta pozitie de debut ofera suport administrativ din partea echipei de management contabil. Responsabilitatile tipice ale jobului includ rapoartele, corespondenta, noile lansari editoriale, monitorizarea zonelor de acoperire media si introducerea de date.
In timp ce contactul direct cu clientul e limitat, un coordinator contabil lucreaza cu toti membrii departamentului, din care face parte. Coordinatorii contabili sunt apti de a-si insusi noi deprinderi pe care le vor folosi pe masura ce vor urca in cariera. Mai tarziu, coordinatorii contabili vor primi responsabilitati aditionale in conformitate cu cererile clientilor. Multi se pot astepta la promovare dupa un an.

Contabil executiv
Aceasta pozitie este situata in prima linie a managementului contabil. Majoritatea contactelor cu clientii se face prin intermediul contabilului executiv. El lucreaza direct cu clientii, supravegand diferite aspecte ale activitatii lor. Contabilul executiv asigura buna desfasurare a proiectelor.
Monitorizeaza progresele echipei creatoare, se asigura de respectarea termenilor limita si raspunde intrebarilor clientilor. Multi sunt asteptati sa elaboreze proiecte noi si sa le concretizeze. Alte responsabilitati variaza in functie de organizatie in activitatea ce o presupune. De exemplu, un coordinator contabil intr-o organizatie de vanzari poate atrage clienti, poate realiza prezentari Power Point si poate trimite materiale de marketing. La o agentie de plasament, el va cauta recruti, va clasifica aplicantii si va introduce in Internet liste cu joburi.

Manager contabil
Managerul contabil sau supervizorul are responsabilitati similare contabilului executiv. Ambii petrec mult timp in contact cu clientii pentru a intelege cerintele proiectelor. Ei comunica aceste idei staff-ului creativ si conducerii. Un manager contabil se asigura ca se desfasoara un proiect la fiecare nivel al organizatiei.
Managerii contabili trebuie sa inteleaga principiile marketingului si trebuie sa stie cum sa le aplice. Astfel de cunostinte ii ajuta sa planifice efectiv si sa supravegheze proiecte. Un manager contabil trebuie sa stie exact cum opereaza agentia sa si cu ce se ocupa fiecare departament. Cel mai important, managerul contabil controleaza implementarea unui proiect. El supravegheaza un proiect de la stadiul de plan si pana la indeplinirea lui. Monitorizeaza desfasurarea si raporteaza starea de fapt clientului. Este responsabilitatea lui sa informeze clientul daca un proiect este in intarziere sau depaseste bugetul. Clientii trebuie sa li se adreseze daca au probleme sau intrebari.
La o agentie de web, de exemplu, un manager contabil este implicat in planificarea unui anumit produs sau serviciu. Acesta faciliteaza comunicarea intre varii departamente cum ar fi tehnologie, finante sau productie. Un manager contabil decide, de asemenea, cum si ce informatii sunt transferate de la un departament la altul. Clientul se bazeaza pe manager contabil sa se ocupe de operatiile de zi cu zi ale proiectului. Daca o complicatie isi face aparitia, managerul contabil contacteaza clientul si il intreaba cum ar dori sa procedeze. In sfarsit, acesta se asigura de satisfacerea clientului in ceea ce priveste proiectul. Cand sunt probleme, managerul contabil gaseste o modalitate de a redresa situatia.

3. Salarii (in Occident)
Salariul variaza in linii mari in functie de abilitati, marimea companiei, activitatea sustinuta. Oricum, salariile medii se situeaza intre:
- Coordinator contabil (in marketing): 24.500-32.200 $
- Executiv contabil (in publicitate): 36.800-43.900 $
- Executiv contabil (in relatii cu publicul): 35.800-49.600 $
- Manager contabil (Supervisor) web: 35.600-56.300 $

4. Perspective de obtinere a unui job
Intr-o economie in progres rapid, perspectiva jobului pentru managerii contabili este buna. Servicii traditionale ca publicitate si relatii cu publicul au nevoie continua de manageri contabili cu experienta.
Activitatile bazate pe Internet ce necesita abilitati web sau design grafic sunt mult mai cautate. Managementul contabil s-a dovedit a fi o parte importanta a noi economii.
Cum competitia se intensifica, organizatiile se bazeaza mult pe serviciile de suport catre clienti pentru a atrage si a mentine clientii. Nivelul de suport oferit de managerii contabili poate avea un efect dramatic asupra activitatii de baza a companiei.

5. Conditii
Putine pozitii de debut in managementul contabil sunt mediatizate. Multe dintre ele sunt ocupate cu ajutorul personalului companiei. Daca vreti sa patrundeti in acest domeniu, trebuie sa cunoasteti persoane ce lucreaza deja aici. Interesati-va, in primul rand, daca se poate intreaba un manager contabil despre interviu si informatii despre aceasta cariera. Managerul contabil va va povesti cum a intrat el in domeniu, ce presupune jobul, si posibilitati de a cunoaste alte persoane ce lucreaza in domeniu. Pe masura ce contactele sporesc, veti afla locurile vacante si momentele cand acestea "ies pe piata".
Bursele sunt o alta modalitate de a intra in bransa. Dovediti-va valoarea ca "intern" la o agentie de publicitate sau PR si veti avea sanse mari de a fi angajat. Si alte tipuri de burse sunt valabile. Jurnalism, marketing si abilitati media sunt folositoare in managementul contabil. Acest tip de experienta de lucru va poate ajuta in conceperea CV-ului. Companiile cauta oameni cu perspectiva care sa ia initiativa si care stiu sa lucreze sub presiunea unui termen limita.
Pentru pozitii mai inalte, e necesara o diploma universitara sau experienta semnificativa. Multi supervizori contabili provin din marketing sau vanzari. Alte calificari includ abilitati de comunicare orale sau scrise, experienta in management, o atitudine de genul "pot sa fac" si abilitatea de a lua initiativa.




Document Info


Accesari: 4247
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )