Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




ORGANIZATIA INOVATIVA

management


Organizatia inovativa







Creând utilitate; întrebarea de baza este: "De ce are nevoie clientul pentru ca serviciul (produsul) X sa devina într-adevar un produs (serviciu) mai convenabil si accesibil pentru el?" Exemple: catalogul de nunta, posta etc.

Prin sistemul de preturi; clientul plateste ceea ce cumpara: un ras, o copie a unui document - si nu ceea ce face furnizorul. Exemple: aparatul de ras în locul briciului, masina de copiat documente etc.

Prin adaptarea la realitatea sociala si economica a clientului; realitatea cumparatorului este diferita de cea a producatorului. Exemple: turbina electrica cu piese de schimb si consultanta încorporata, sistemul de cumparare în rate etc.

Prin livrarea a ceea ce reprezinta valoare pentru client. Exemple: lubrifianti speciali si garantia executarii lubrifierii - deci functionarea echipamentului, amenajari interioare complete - pentru realizare de ambianta, productivitate si platind mobilier.


Cea mai mare amenintare este succesul, momentul în care piata se largeste mult.


Are foarte mare succes când conducatorii pietei refuza sa actioneze în fata neprevazutului, când apare o noua tehnologie care se dezvolta rapid si inovatorii initiali folosesc preturi mari, când noul venit se remarca prin ceva anume.

" Inovatorul tinde spre suprematie ". În strategia sa întreprinzatorul inovator tinde spre dominarea noii piete sau noii industrii. Poate porni mai modest, dar tinde spre o pozitie de conducere. Este putin previzibila, necrutatoare si nu admite greseli. Trebuie sa loveasca drept la tinta, altfel totul este compromis. Cu aceasta strategie nu exista a doua sansa. Daca reuseste, recompensele sunt mari. Exemple de firme care au aplicat-o: Hoffman - La Roche (vitamine), Du Pont (mase plastice), 3M Company, Universitatea Humboldt. Sunt necesare eforturi substantiale si continue pentru pastrarea suprematiei; în caz contrar se creeaza o piata pentru concurenta. Bugetul pentru cercetare trebuie sa fie mai mare dupa ce inovatia a reusit, decât înainte. Trebuie sa se gaseasca noi întrebuintari, noi clienti si apoi noi produse care sa-l înlocuiasca pe cel prezent, înaintea concurentilor. Este prea riscanta pentru a fi folosita în alte scopuri decât inovatii majore. Ea presupune o analiza profunda, o concentrare extrema a eforturilor si resurse substantiale.(12)



asupra rezultatelor creatiei, asigurarea unor venituri din valorificarea practica a creatiilor.



drepturilor conexe dreptului de autor; au fost definite prin Conventia de la Berna pentru protectia operelor literare si artistice (1886).

creatii destinate sferei de activitati practice - fac obiectul drepturilor de proprietate industriala (creatii - inventii, modele de utilitate, desene si modele industriale; simboluri - marci, denumiri de origine, indicatii de provenienta, nume comerciale; reprimarea concurentei neloiale); au fost definite de Conventia de la Paris pentru protectia proprietatii industriale (1883).

În România Legea nr. 64/1991 privind brevetele de inventie precizeaza dreptul de brevet al inventatorilor, al inventatorilor coautori, al inventatorilor independenti, al salariatilor (în cadrul contractului de munca cu misiune inventiva, contract de cercetare, inventii nelegate de contracte), dreptul persoanelor straine, transmiterea dreptului la brevet, obiectul brevetului (produse, activitati tehnologice), unitatea inventiei, criterii de brevetabilitate, inventia de perfectionare, conditii administrative (de forma, depozitul cererii de brevet, publicare, confidentialitate, secret, reprezentarea în fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, depozitul cererii de brevet în conditiile unor tratate internationale), reguli de redactare a documentatiei de brevetare (cererea de brevet, descrierea inventiei, revendicarile, desenele explicative, rezumatul).






Document Info


Accesari: 1831
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )