Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Cercetarea pietei

Marketing


UNIVERSITATEA TEHNICA "GHEORGHE ASACHI" IAsI

CENTRUL DE EDUCAŢIE sI FORMARE CONTINUĂ - CETEX

PROGRAMUL MBA, ANUL II



Cercetarea pietei

Coordonator:  Student:

CUPRINS

1. Mediul intern al firmei.......... ..... ...... .......... ..... ...... ..................3

Produsele companiei.......... ..... ...... .......... ..... ...... ...................3

Tehnologie.......... ..... ...... .......... ..... ...... .......... ..... ...... ...5

Personalul firmei.......... ..... ...... .......... ..... ...... .........................5

2. Piata pe care dorim sa intram: Paraguay.......... ..... ...... .....................6

3. Proiectarea unei cercetari directe.......... ..... ...... .......... ..... ...... ..8

Scopul cercetarii.......... ..... ...... .......... ..... ...... .........................8

Obiectivele cercetarii.......... ..... ...... .......... ..... ...... .................8

Definirea conceptuala si operationala a variabilelor.......... ..... ...... 9

Coordonatele temporale, modale si spatiale ale cercetarii.....................10

Chestionarul.......... ..... ...... .......... ..... ...... .............................11

1. Mediul intern al firmei

Bauturi racoritoare si alcoolice, produse alimentare, apa minerala. Linia de unire intre aceste produse este pusa de fratii Ioan si Viorel Micula ce au reusit sa cladeasca in Romania un adevarat imperiu al apei minerale si al bauturilor racoritoare.

European Drinks, firma lor de referinta, este astazi una dintre cele mai cunoscute companii in Romania . In epoca ceausista au ales libertatea, emigrand in Suedia. Aici au si debutat in afaceri, cu o firma de hardware si comert industrial. Revolutia din 1989 si evenimentele care au urmat - inlaturarea regimului comunist de la putere - i-au readus in Romania, in anul 1990. Cu banii pe care i-au facut in Suedia, au inceput dezvoltarea unei retele de distributie prin intermediul firmei Transilvania General Import Export, care astazi a devenit una dintre cele mai performante din sud-estul Europei.

De aici si pana la productie nu a fost decat un pas, pe care l-au facut o data cu lansarea pe piata a racoritoarelor Frutti Fresh si a bauturilor alcoolice. In 1996 au inceput activitatea de imbuteliere a apei minerale Izvorul Minunilor unde s-a investit peste 25 de milioane de marci germane. Proprietarilor grupului European Drinks le-a venit ideea acestei afaceri pornind de la sursa naturala de exceptie existenta in zona, respectiv apa extrasa prin foraj din bazinul Beiusului.

Din vara anului 2000 grupul fratilor Micula s-a extins si in domeniul alimentar creand o n 828b19i oua companie, European Food. De la snacks-uri la conserve variate si mai departe la activitati de ambalare a produselor alimentare, marfurile European Food au intrat in forta pe rafturile magazinelor. European Drinks detine pozitii de actionar cu pachet de control la un numar de zece societati cotate pe piata extrabursiera. De asemenea detine actiuni in societati de comert, transport sau agricole din sapte judete. Fiind vorba de societati de dimensiuni mici, de interes local, pretul platit pentru fiecare pachet individual a fost destul de redus.

Astazi, Ioan si fratele sau Viorel troneaza peste un imperiu al apei minerale si bauturilor racoritoare carbogazoase. European Drinks, Scandic Distilleries, European Food, Transilvania General Import Export sunt producatorii din grup care au reusit sa-si impuna marcile pe piata romaneasca.

Grupul a realizat, in ultimii 15 ani, una dintre cele mai mari investitii private din Romania, fiind clasat pe locul cinci, in top 500, al celor mai mari companii din Europa din industria alimentara si a bauturilor, clasament realizat in functie de nivelul cifrei de afaceri si al investitilor realizate. Are o cifra de afaceri anuala de peste 500 de milioane de euro si desfasoara activitati in mai multe sectoare, printre care industria alimentara si de bauturi alcoolice si sucuri, turism, sectorul imobiliar si media.

Cota de piata a companiei pentru segmentul bauturilor racoritoare a fost de 55.1% .

Grupul are filiale si in afara granitelor : in Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Moldova, Cipru, Spania, Israel si tarile Arabe.

In ceea ce priveste exporturile, presedintele grupului a afirmat ca in momentul de fata acestea detin o cota de sub 10% din totalul productiei, desi anual exporturile s-au dublat. Se estimeaza ca dupa intrarea in UE exporturile vor creste pana la un nivel de 20-30%.

Produsele companiei:

Grupul European Drinks ofera prin diviziile sale o gama de peste 350 de produse, de la bauturi racoritoare si alcoolice, ape minerale, pana la produse din cereale, dulciuri si produse de morarit si panificatie.

European Drinks produce cea mai mare gama de bauturi racoritoare din Romania: Frutti Fresh, American Cola, Adria, Vita Tonic, Fruttia

Ape minerale : IZVORUL MINUNILOR - STANA DE VALE

Apa minerala  IZVORUL MINUNILOR, provine de la o altitudine de 1.100 de metri, din zona renumitei statiuni Stana de vale, regiune protejata de actiunea factorilor poluanti. Aceasta apa iti ofera forta, puterea si prospetimea muntilor, insotind intreaga familia pe tot parcursul zilei. Apa minerala naturala IZVORUL MINUNILOR in varianta sa plata este indicata atat consumatorilor adulti, cat si copiilor mici, putand fi folosita si la prepararea hranei sugarilor.

Cola : Pentru oameni liberi , care stiu ce sa aleaga in viata, pentru cei care nu au nici un fel de ingradiri AMERICAN COLA indica drumul ce trebuie urmat. Reconfortant si plin de energie, AMERICAN COLA iti sta oricand la dispozitie.

Racoritoare Carbogazoase ADRIA este bautura racoritoare pe care EUROPEAN DRINKS o ofera tuturor, special creata ca un produs exotic, pentru persoane dinamice, cu un stil de viata alert.

Delicios si revigorant, un pahar de Frutti Fresh iti ofera intotdeauna aroma si gustul inconfundabil al fructelor: portocale, grapefruit, lemon lime, piersici, pere precum si o combinatie irezistibila, un cocktail de fructe exotice in inconfundabilul Tutti Frutti. Proaspete si savuroase, bauturile racoritoare Frutti Fresh aduc diversitatea naturii in fiecare casa, spre bucuria intregii familia.

Racoritoare plate: Fruttia Juice este un suc natural 100% cu continut de pulpa de fruct, fara conservanti si fara zahar. Variantele in care poate fi savurata Fruttia Juice sunt : Fruttia Juice de portocale si de rosii, ambalate in sticle de 0,33 si 0,7 L si Tetra Pack de 1 L.

Fruttia Nectar este un suc cu 50% continut de fructe. Fruttia Nectar se gaseste in ipostazele dulci de portocale, piersici, caise,  portocale si piersici, pere si tutti  frutti, ambalate de asemenea, in sticle de 0,33 si 0,7 L si Tetra Pack de 1L.

Fruttia Deliciu este o bautura racoritoare cu suc de fructe si face parte din categoria "still drinks". Fruttia este un deliciu care poate fi gasit in urmatoarele combinatii: Fruttia Deliciu cu suc de ananas, portocale, portocale rosii, capsuni& banane, capsuni, grapefruit alb, visine si tutti frutti. Fruttia Deliciu are un ambalaj de 0,33 si 0,7 de sticla si de 1,5 L PET si este o bautura racoritoare unica, cu gust deosebit bogata in vitamina C.

Cele trei produse din gama poarta sigla European Drinks producator cu sistemul de management al calitatii certificat EN ISO 9001 :2000 de TUV Cert.

Apa tonica VITA TONIC

Este solutia ideala atunci cand nici o alta racoritoare nu poate potoli setea arzatoare. Aceasta bautura racoritoare carbogazoasa este noua, deosebita, incitanta si iti reda energia pe care o cauti. Este intr-un singur cuvant reconfortanta.

Din gama variata a produselor companiei, am ales pentru lansarea in Paraguay linia Fruttia, deoarece locuitorii din Paraguay isi petrec timpul liber in oras, unde savureaza o bautura racoritoare, specifica tarii lor, si anume terere.

Tehnologie

Toate produsele sunt marci inregistrate, create pe parcursul anilor de activitate. Prestigiul de care se bucura cele 150 de sortimente se datoreaza calitatii excelente a acestor produse oferite la preturi accesibile. Acest lucru este posibil datorita folosirii tehnologiei de varf in domeniul ales, tehnologie furnizata de cele mai bune firme de profil din lume: Husky ( Canada ), Krones ( Germania ), Sidel (Franta), York ( Austria ) ,Tetra Pak , Alfa Laval (Suedia) etc. Toate fazele procesului de fabricatie sunt asistate, de la nivelul pupitrului de comanda, de calculatoare de proces, iar calitatea produsului finit este riguros controlata, atat din punct de vedere chimic, cat si microbiologic, in laboratoarele complexului industrial.

Apa folosita la prepararea bauturilor racoritoare provine de la o altitudine de 1.100 metri din zona renumitei statiuni Stana de Vale, acest lucru fiind posibil datorita ambitiosului proiect:
Aductiune de apa de la Stana de Vale, prin care aceasta apa pura si sanatoasa ajunge, prin tevi din otel inoxidabil, care strabat muntele pe o distanta de 25 de kilometri, pana pe platforma de imbuteliere de la Rieni.

Ambalajele PET sunt preluate de conveioare pneumatice, care le transporta direct pe linia de imbuteliere. Dupa umplere, flacoanele sunt grupate in baxuri, mai multe baxuri fiind si ele grupate si infoliate (cu folie stretch) pe un Europalet. Astfel pregatite, produselor li se ofera siguranta in transport si o buna protectie mecanica.

Personalul firmei

Platforma industriala European Drinks a determinat schimbari esentiale in viata economica si in cea sociala a zonei, prin crearea si contributia la mentinerea a zeci de mii de locuri de munca. Personalul angajat (11.000 angajati) are un inalt nivel de pregatire si calificare, cea mai mare parte dintre angajati beneficiind de cursuri de specializare atat in cadrul platformei, cu participarea specialistilor straini, cat si in strainatate ( Austria , Germania , Suedia, Franta, Anglia etc.). Pe aceasta platforma functioneaza in prezent mai multe linii de productie, pe ele imbuteliindu-se flacoane PET de diferite marimi (0,2 L, 0,25 L, 0,5 L, 1 L, 1,5 L, 2 L si 2,5 L) si cutii Tetra Pack de 0,2 L si 1 L. Printre produsele imbuteliate aici se afla binecunoscutele: Frutti Fresh - cea mai consumata bautura racoritoare din Romania, American Cola, Vita Tonic, Adria (foarte apreciate bauturi racoritoare carbogazoase), apa minerala naturala Izvorul Minunilor precum si delicioasele sucuri naturale necarbogazoase Fruttia Deliciu, Fruttia Nectar, Fruttia Juice si Fruttia Kids.

Piata pe care dorim sa intram: Paraguay

  1. Coordonate fizico-geografice

Oportunitati: Climatul tropical favorizeaza consumul de bauturi racoritoare pe o perioada indelungata de timp

Amenintari: Din acelasi punct de vedere, climatul tropical poate fi o amenintare destul de importanta in sezonul rece, destul de lung, in care vanzarile pot scadea drastic.

  1. Infrastructura existenta

Oportunitati: Infrastructura de transport asigura o distributie eficienta a produselor pe teritoriul intregii tari.

Amenintari: Suprafata considerabila de sosea nepavata poate ingreuna considerabil distributia in anumite regiuni ale tarii.

  1. Mediul comercial

Oportunitati: Existenta centrelor comerciale permite comercializarea produselor in toate zonele tarii; existenta hypermarketurilor si folosirea lor asigura vanzarea in cantitati semnificativa a produselor; orele din mijlocul zilei in care magazinele sunt inchise, pot asigura furnizarea produselor in magazine si aranjarea lor

Amenintari: Mediul rural nu va fi un spatiu propice comercializarii produselor Frutti Fresh

  1. Mediul de marketing

Oportunitati: Numarul mare de reviste economice (43 de reviste de tiraj mare) permit o promovare eficienta a produsului.

Amenintari: Numarul redus de posturi de televiziune limiteaza promovarea prin mass-media

  1. Indicatori demografici

Oportunitati: Preponderenta populatiei din mediul urban reprezinta o oportunitate pentru comercializarea bauturilor racoritoare; structura populatiei pe grupe de varsta indica preponderenta populatiei tinere si populatia tanara este cea care cumpara cel mai mult bauturi racoritoare.

Amenintari: Densitatea medie a populatiei este mica, ceea ce reprezinta o amenintare pentru comercializare bauturilor racoritoare.

  1. Indicatori economici care definesc performantele si structura economiei  tarii respective

Oportunitati: Gradul mare de ocupare a fortei de munca este un factor important in decizia de lansare pe o noua piata. Populatia are venituri constante, drept urmare nevoile de consum le depasesc pe cele de baza.

Amenintari: Rata inflatiei crescuta sugereaza un grad de risc ridicat pentru noile produse lansate pe piata.

  1. Indicatori tehnologici si de afaceri

Oportunitati: Accesul populatiei la medii de informare precum Internetul reprezinta o oportunitate pentru promovarea produselor

Amenintari: Gradul de patrundere redus al mijloacelor moderne de comunicare este in acelasi timp o amenintare pentru lansarea noilor produse; numarul redus de bunuri de folosinta indelungata impacteaza considerabil anumite mijloace de promovare

  1. Caracteristici ale mediului socio-cultural

Oportunitati : O religie fara restrictii cum ar fi islamismul presupune o lipsa de restrictii in comercializarea unor produse; nivelul de emancipare al femeii din tara reprezinta o oportunitate, deoarece femeile sunt cele care achiztioneaza cel mai des bauturi racoritoare.

Amenintari : Un eventual nivel redus al educatiei poate impacta gradul de cumparare al bauturilor racoritoare pe piata locala din Paraguay.

  1. Coordonate ale mediului politic

Oportunitati: avand in vedere ca Paraguay-ul este o repulblica nu vor exista restrictii la intrarea pe piata.

Amenintari: Structurarea pe clase sociale poate influenta intr-un mod negativ comercalizarea produselor in anumite regiuni.

  1. Caracteristici ale mediului juridic

Oportunitati: Un cadru legislativ deschis, fara restrictii majore diferite de cadrul legislativ din tara noastra.

Amenintari: Coruptia care a ajuns la un nivel alarmant poate influenta comercializarea produselor.

  1. Situatii de risc ridicat

Oportunitati: Numarul situatiilor cu risc ridicat nu este foarte mare

Amenintari: Pericolele constante de ordin natural sau politic pot impacta activitatea comerciala in mod destructiv.

Relatia Romania - Paraguay

Relatiile diplomatice: au fost stabilite la 28 mai 1992, la nivel de ambasada. Interesele Romaniei in Paraguay sunt reprezentate de ambasada romana la Buenos Aires. Ambasadorul roman la Buenos Aires, domnul Al. V. Micula si-a prezentat scrisorile de acreditare in Paraguay, la 18 februarie 2003.Republica Paraguay nu are ambasada la Bucuresti.

Relatiile politice: 1994 - vizit a primului ministru al Romaniei in Paraguay; 1995 - vizita a presedintelui Republicii Paraguay, in Romania.

Relatiile economice: Acord comercial si de cooperare economica; Acord de cooperare intre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera de Comert si Bursa din Paraguay;

Volumul schimburilor comerciale

- milioane dolari SUA -

Total

Export

Import

Firme cu capital mixt

In Romania sunt inregistrate 3 societati comerciale cu participarea unor firme din Paraguay cu capital total exprimat in echivalent valuta de 21,9 mii dolari SUA.

Cadrul juridic: Acord comercial si de cooperare economica; Acord pentru promovarea si protejarea reciproca a investitiilor.

Relatiile culturale: Acord privind colaborarea in domeniile invatamantului, stiintei si sportului

Proiectarea unei cercetari directe

Scopul cercetarii : este studiul comportamentului de cumparare pentru bauturile racoritoare in randul populatiei din Paraguay cu varsta peste 18 ani. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion alcatuit din 500 de persoane, iar datele au fost culese prin metoda sondajului.

Obiectivele cercetarii

1. Determinarea frecventei de cumparare

2. Identificarea notorietatii unei marci

3. Determinarea marcii preferate

4. Identificarea importantei acordate pretului in procesul decizional de cumparare

5. Identificarea importantei acordate gustului in procesul decizional de cumparare

6. Identificarea importantei acordate ambalajului in procesul decizional de cumparare

7. Identificarea importantei acordate originii producatorului in procesul decizional de cumparare

8. Identificarea marcilor de bauturi racoritoare cumparate

9.Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata in functie de continutul de CO2

10. Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata, in functie de continutul de zahar

11. Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata, in functie de continutul de pulpa

12. Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata in functie de tipul ambalajului

13. Determinarea cantitatii achizitionate de persoana chestionata in functie de numarul produselor cumparate

14. Determinarea cantitatii achizitionate de persoana chestionata in functie de capacitatea ambalajului

15. Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata dupa aroma

16. Orientarea cumparatorului la un produs in functie de promotie

17. Timpul petrecut in fata standului

18. Caracterizarea persoanei chestionate din punct de vedere al venitului

19. Caracterizarea persoanei chestionate din punct de vedere al varstei

20. Caracterizarea persoanei chestionate din punct de vedere al sexului

Definirea conceptuala si operationala a variabilelor

Denumirea variabilei

Definirea conceptuala

Definirea operationala

Marci_cump

Identificarea marcilor de bauturi racoritoare

cumparate de persoanele chestionate

Coca Cola 2) Fanta 3) Pepsi 4) Lipton Ice Tea 5) Nestea 6) Altele

Frecventa

Cat de des cumparata bauturi racoritoare persoanele chestionate

Mai rar de o data/ sapt 2) De mai multe ori / sapt 3) zilnic 4) Alt raspuns

Marci_preferate

Preferinte in ceea ce priveste marcile de bauturi racoritoare

Se impart 100p intre Coca-Cola, Fanta, Pepsi, Sprite

Continut_Co2

Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata in functie de continutul de CO2

Acidulat 2)Neacidulat

Slab acidulat

Pret

Identificarea importantei acordate pretului in procesul decizional de cumparare

Ambalaj

Identificarea importantei acordate ambalajului in procesul decizional de cumparare

Gust

Identificarea importantei acordate gustului in procesul decizional de cumparare

Notorietatea marcii  ( Marca_1)

Gradul de cunoastere al marcilor

Prima marca mentionata

Intrebare cu raspuns deschis

Tip_zahar

Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata, in functie de continutul de zahar

Light

Normal

Fara zahar

Tip_pulpa

Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata, in functie de continutul de pulpa

Produse cu continut redus

Produse tip nectar

Tip_ambalaj

Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata in functie de tipul ambalajului

sticla

PET

doza 4) tetrapack

Nr_prod

Determinarea cantitatii achizitionate de persoana chestionata in functie de numarul produselor cumparate

un produs

2 - 4produse

Mai mult de 4 produse

Cap_ambalaj

Determinarea cantitatii achizitionate de persoana chestionata in functie de capacitatea ambalajului

0,5 litri 2) 1 litru 3) 1,5 litri 4) 2 litri 5) Mai mult de 2 litri

Aroma

Determinarea tipului de bautura racoritoare aleasa de pers chestionata dupa aroma

Portocale 2) Piersici 3) Visine 4) Fructe de padure 5) Ananans 6) Grapefruit 7) Capsuni 8) Altele

Promo

Influenta promotiilor asupra deciziilor de cumparare

1)Foarte mult 

2) Mult

3)Nici - nici

4) Aproape deloc

5)Deloc 

Timp

Timpul petrecut in fata standului

0 - 30 sec 2) 30 - 60 sec 3) 1 - 5 min 4) Peste 5 min

Varsta

Caracterizarea persoanei chestionate din punct de vedere al varstei

Intre 18 - 25 ani

Intre 25 - 35 ani

Intre 35 - 45 ani

Intre 45 - 55 ani

Peste 55 ani

Sex

Caracterizarea persoanei chestionate din punct de vedere al sexului

barbatesc

femeiesc

Coordonatele temporale, spatiale si modale ale cercetarii

Cercetarea s-a desfasurat la intrarea in cele mai importante supermarket-uri si hypermarket-uri din Paraguay, in special in Asuncion pe o perioada de o saptamana, in orele de varf ale zilei. Cercetarea s-a efectuat prin chestionarea persoanelor care ieseau din magazin, avand in caruciorul de cumparaturi bauturi racoritoare.

Baza de esantionare: Colectivitatea cercetata o reprezinta persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani.

Unitatea de observare: o constituie consumatorul individual.

Unitatea de sondaj: persoanele care ieseau din incinta centrelor comerciale, avand in cosul de cumparaturi o sticla/cutie de bauturi racoritoare.

Chestionar

1. Va rog sa-mi spuneti daca dvs. sau vreun membru al familiei dvs. lucreaza in vreunul din urmatoarele domenii?

Domeniu bauturilor racoritoare

Marketing / Cercetare de piata

Relatii publice / Agentie de Publicitate

Ziar, revista, post de radio sau TV

Niciunul din cele mai sus

2. Cand ati participat ultima data la o actiune specifica activitatii de marketing (focus grup, interviu, etc.)

Acum 6 luni

Acum 1 an

Acum 2 ani

In urma cu mai mult de 2 ani

3. Obisnuiti sa consumati bauturi racoritoare?

Da

Nu

4. Cat de des cumparati aceste produse?

Mai rar de o data/ saptamana

De mai multe ori / saptamana

Zilnic

Alt raspuns

5. De unde cumparati, de obicei, bauturi racoritoare?

1) Chiosc 2) Supermarket 3)Hypermarket

6. Care este prima marca de bauturi racoritoare care va vine in minte?

Coca Cola 2) Fanta 3) Pepsi 4) Lipton Ice Tea 5) Nestea 6) Altele

7. In functie de preferintele dumneavoastra, va rog sa impartiti 100 de puncte intre urmatoarele marci:

Coca Cola

Fanta

Pepsi

Lipton Ice Tea

Nestea

8. Pentru urmatoarele marci de bauturi racoritoare, va rog sa acordati note de la 1-10 in functie de importanta pe care o acordati celor 3 caracteristici(pret, gust, ambalaj) in momentul cumpararii.

CARACTERISTICA

PRET

GUST

AMBALAJ

MARCA BAUTURA

Coca - Cola

Fanta

Pepsi

Lipton Ice Tea

Nestea

9. Atunci cand doriti sa cumparati o bautura racoritoare, tineti cont de originea producatorului?

1) Da 2) Nu

10. Daca da, pe care din urmatoarele le preferati:

produsele originare 2) produsele din import

11. Ce tip de bauturi racoritoare preferati, in functie de continutul de dioxid de carbon pe care acestea il contin?

Acidulate 2) Neacidulate 3) Slab acidulate

12. Ce fel de bauturi racoritoare consumati?

Light 2) Normal 3) Fara zahar

13. Daca ati fi pus sa alegeti intre 2 bauturi racoritoare ce au in continutul si pulpa de fructe, pe care le-ati alege?

Produsele cu continut redus de pulpa 2)Produsele tip nectar

14. Care este tipul ambalajului in care doriti sa achizitionati bautura racoritoare preferata?

sticla  2) PET 3) doza 4) tetrapack

15. Cate produse achizitionati, in medie, atunci cand mergeti la cumparaturi?(Ne referim aici strict la bauturi racoritoare)

1produse 2) 2 - 4produse 3) Mai mult de 4produse

16. Ce capacitatea au, in general, ambalajele bauturilor racoritoare pe care le achizionati?

0,5 litri  2) 1 litru 3) 1,5 litri 4) 2 litri 5) Mai mult de 2 litri

17. Care sunt aromele preferate la bauturile racoritoare?

Portocale   2) Piersici 3) Visine 4) Fructe de padure 5) Ananans

6) Grapefruit 7) Capsuni 8) Altele__________

18. Cat de mult v-au influentat promotiile actuale, in decizia de cumparare a bauturilor racoritoare din cos?

Foarte mult 2) Mult 3) Nici - nici 4) Aproape deloc 5) Deloc

19. Ce marci de bauturi racoritoare ati cumparat?

20. Atunci cand va aflati intr-un magazin, cat timp considerati ca este necesar pentru a va hotari asupra unei bauturi racoritoare?

0 - 30 sec 2) 30 - 60 sec 3) 1 - 5 min 4) Peste 5 min

21. Puteti sa-mi spuneti va rog care este venitul lunar net al intregii familii? Prin aceasta intelegem venitul tuturor persoanelor care locuiesc permanent in gospodaria dvs.

Mai putin de 400 RON

400-600 RON

601-800 RON

801-1000 RON

Mai mult de 1000 RON

22. Varsta dumneavoastra - cu aproximatie

Sub 25 ani

25-35 ani

35-45 ani

45-55 ani

Mai mult de 55 ani

23. Inregistrare sex

Barbatesc

Femeiesc


Document Info


Accesari: 5789
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )