În traditia populara: se folosesc în alimentatie, preparându-se cu ele sosuri si supe. 12312f514m
Compozitia chimica a fructelor de agris: acid citric, acid malic, acid tartric, celuloza, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substante grase, zaharuri. Vitaminele A, B1, B2, C, P, saruri minerale.
Se pot folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni hepatice, artritism, astenii, atonie digestiva, constipatie, convalescenta, guta, hidropizie, hipertensiune, litiaze, inflamarea cailor urinare, obezitate, remineralizare, reumatism.
Administrare: în toate cazurile se pot consuma fructe proaspete câte 100- 500 g la fiecare masa. Acei care doresc sa slabeasca sau care doresc sa-si dezintoxice organismul, vor putea face o cura de fructe, caz în care se va consuma într-o zi doar fructe din acestea fara nimic altceva. Este util apoi sa se continue cu câte 100- 500 g la masa împreuna cu alte alimente si o data pe saptamâna sa se consume doar aceste fructe în acea zi. Cei care au guta le ajuta foarte mult aceasta cura. Este un mijloc rapid de redresare a organismului.
Se pot de asemenea folosi sub forma de suc (vezi cartea cu sucurile de legume si fructe) Este unul din fructele cu care se poate face cel mai rapid dezintoxicarea în primavara.
În afectiunile hepatice în afara de consumul fructelor se mai poate adauga o serie de ceaiuri din: armurariu, anghinare, rostopasca- din acestea se vor consuma câte 2 ceaiuri pe zi, unul dimineata si unul seara.
|