AUTOMASAJUL.
Nu exista o anumita vârsta la care se poate începe acest automasaj, pentru ca acesta se poate face chiar din copilarie, deci nu trebuie cele foarte tinere sa se teama ca este prea devreme pentru aceasta procedura. Principalul este sa se faca corect si sa se respecte anumite reguli. Eu vi le v 12212d318m oi descrie în mare, urmând ca în urma rezultatelor sa vedeti ce anume se potriveste cel mai bine cu dv. si pentru tipul de ten si pentru toate aspectele personale.
Este obligatoriu sa se faca acesta atunci când muschii încep sa-si piarda din elasticitate si tonicitate. În general apar primele riduri pe frunte, obrajii apoi se lasa si încep o serie de fenomene care pe masura ce trece timpul si nu se iau masurile corespunzatoare este prea târziu sa se mai intervina, pentru ca aceste dezavantaje vor fi foarte vizibile si ireversibile.
În general aceste miscari este bine sa se faca în directiile în care circula sângele si limfa. Este absolut obligatoriu sa se respecte aceste directii.
În plus va trebui sa se tina seama de faptul ca automasajul se va face numai dupa ce ati curatat perfect tenul de orice impuritati si se va face cu mâinile curate perfect, pentru ca sa nu producem infectarea, pielii datorita mâinilor murdare.
La tenul uscat se vor folosi creme cu multa grasime.
La tenul gras se foloseste cel mai bine doar pudra de talc, care se pune doar atât cât sa alunece usor vârful degetelor pe fata.
Nu se va apasa sa se produca durere ci se va face masaj cu miscari usoare, doar cât sa antreneze miscarea muschilor în regiunea în care se face masajul. Se face acest lucru în fata oglinzii, pentru a vedea unde sunt ridurile si în ce directie trebuie sa se actioneze.
Acest masaj se poate face în fiecare seara daca aveti timp si în functie de dimensiunile ridurilor si vârsta se va putea face de la 3 minute pâna la 30 minute.
O data pe saptamâna se va pune o masca dupa ce s-a facut automasajul. Aceste masti se fac în functie de tipul tenului si se tin 20-30 minute.
Fruntea cu riduri verticale se maseaza cu ambele mâini pornind de la mijloc înspre tâmple.
Ridurile orizontale la frunte se maseaza prin miscari de la sprâncene înspre radacina parului (adica numai în sus).
Nasul se maseaza prin miscari circulare folosind doar degetele mijlocii de la ambele mâini. Ce se face la partea dreapta se va face si la stânga.
Obrajii- tamponari executate cu vârful degetelor pe ambii obraji deodata.
Ridurile din coltul gurii (santul labial) se efectueaza printr-o serie de ciupituri cu ajutorul degetelor mare si al aratatorului. Se face în ambele parti în acelasi timp.
Buzele se face masajul cu doua degete executând când cu o mâna, când cu cealalta. Se prind buzele între doua degete si se maseaza în jos pâna la baza maxilarului.
Ridurile "laba gâstei" se maseaza descriind mici cercuri pornite de la colturile ochilor spre tâmple. Se face în ambele parti în acelasi timp, deci cu ambele mâini.
Persoanele care au tendinta de a face barbie dubla, vor tampona energic de-a lungul maxilarelor cu partea superioara a degetelor alipite între ele si întinse.
|