Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Boala Parkinson

medicina


Boala Parkinson


Boala neurologica de tip degenerativ, se manifesta prin tremuraturi ale membrelor capului, contracturi , pierderea capacitatii de exprimare prin mimica a starilor t 212e42c raite, tahicardie, bialoree, etc, care denota o suferinta a sistemului extrapiramidal. Boala de obicei apare dupa 40 ani si se datoreste scaderii dopaminei.



Boala Parkinson afecteaza aproximativ 1% dintre persoanele in varsta de peste 65 de ani. Este o maladie degenerativa grava, constand in tremuraturi si pierderea progresiva a controlului asupra miscarilor. Este o insuficienta cerebrala.

Atunci cand in discutie este mentionat sindromul Parkinson, majoritatea persoanelor se gandesc automat la aspectele fizice pe care acestea le implica, aspecte ce presupun pierderea memoriei, tremor si deteriorari locomotorii. Pe langa acestea, in lupta cu parkinsonul persoana suferinda plateste un mare tribut si pe plan emotional, iar acest aspect este deseori neglijat de cei din jur.

Sentimentele de anxietate, frustrare, stanjeneala fata de imposibilitatea de a face lucruri simple de zi cu zi si deseori, depresie pot avea un efect puternic asupra persoanei in cauza.

Aceste manifestari psihice se petrec ca rezultat al simptomelor fizice si efectul negativ al acestora este cat se poate de grav. Episoadele depresive se petrec la peste 50% dintre pacienti si cel mai adesea, alterneaza cu atacurile de anxietate, ceea ce transforma persoana in cauza intr-o persoana maniaco-depresiva. Alternarea de izbucniri emotionale de depresie si anxietate sunt comuna in peste 80% din cazuri.

Pierderea partiala a memoriei este ca picatura ce umple paharul si asa mult prea amar. Odata cu inaintarea bolii, persoana suferinda incepe sa uite date, nume si chiar chipurile cunoscutilor, ceea ce poate fi destul de traumatic, mai ales atunci cand este vorba despre rude apropiate. Acestia se simt frustrati atunci cand isi dau seama ca nu isi amintesc numele sau relatia in care se afla cu o anume persoana din jur.

Sprijinul familiei este necesar. Totusi cu sprijinul afectiv, constant al familiei si prietenilor apropiati impreuna cu o cat mai buna informare asupra aspectelor bolii, majoritatea simptomelor de natura emotionala ale parkinsonului poate fi tinuta sub un strict control, inclusiv episoadele de depresie si frustrare.

Un lucru de mare folos este ca pacientul sa se alature unui grup local de persoane, ce se confrunta cu aceleasi greutati ale bolii, pentru a discuta despre starile emotionale cu aceia care inteleg situatia in mod direct. Pur si simplu pentru a avea cu cine sa converseze atunci cand sunt intr-o situatie emotionala precara poate avea o influenta pozitiva.

Un efect similar poate avea si practicarea unei activitati care le capteaza interesul, indiferent daca sunt activitati de natura fizica sau intelectuala. Experientele fericite pot inlocui multe momente depresive, iar exercitiile mentale vor ajuta la pastrarea functionarii normale a creierului pentru mai mult timp. Orice activitate devine placuta in compania si sprijinul unei persoane dragi: astfel chiar exercitiul fizic poate deveni distractiv daca se realizeaza cu un partener sau pe muzica. Exercitiile pot fi transformate chiar intr-o mica intrecere cu premii pentru castigator.

Din punct de vedere al persoanei suferinde de Parkinson, munca poate fi atat o povara cat si un mijloc de a se descarca. Institutiile fac eforturi pentru a mentine totusi, la minimum atat stresul pacientilor cat si munca fizica a acestora. Majoritatea persoanelor este, in general intelegatoare atunci cand se pune problema unei boli de durata la locul de munca iar un bun sef va ajuta in orice va putea. Intr-o astfel de situatie bolnavul poate ramane la lucru mai mult timp, in loc sa isi contemple conditia intr-o stare deplorabila.

Cercetarile au demonstrat ca persoanele diagnosticate cu Parkinson, care pot face glume pe seama situatiei si manifestarilor bolii de care sufera acestea sunt cele mai ferite de efectele emotionale negative. Cei mai avantajati sunt aceia care nu se lasa doborati de situatie sub nici o forma.

Nicotina are potentialul de a ajuta in cazul mai multor boli ce implica functionarea creierului, printre care depresia, sindromul Parkinson si schizofrenia. Companiile de medicamente incearca crearea unor medicamente din nicotina, capabile sa ofere nicotina organica (tigarile mai sunt capabile de acest lucru0. Un produs din nicotina organica exista deja pe piata, fiind simpla nicotina organica in apa, fara alte chimicale. Acest produs este folosit in prezent de multe persoane. Nicotina incepe sa fie privita altfel, ca un produs natural cu efecte pozitive asupra sanatatii, un produs ieftin si care se gaseste din abundenta.

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: brad, catina, cimbru, coada soricelului, Ginko-Biloba, Ginseng, grau, levantica, macese, macrisul de padure, macrisul iepurelui, molid, ovaz, patlagele rosii, pin, rozmarin, sunatoare, urzica.

Mod de folosire al plantelor medicinale

Brad (Abies alba) 2 lingurite de varfuri de ramuri sau muguri se pun maruntite la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara si apoi se consuma preferabil indulcit cu miere cate 2-3 cani pe zi. Contribuie la refacerea celulara si poate influenta in bine boala. De asemenea are un efect antibiotic remarcabil pentru foarte multi germeni patogeni. Se mai poate folosi rasina de brad. Se consuma zilnic cate o bucata de marimea unei sambure de cireasa ca marime., mestecand-o in gura ca pe guma de mestecat apoi se inghite. Se poate face acest lucru perioade mai lungi de timp. Se mai poate folosi tinctura care se gaseste la magazinele naturiste cate 20 picaturi de 3 ori pe zi. Se pune 1-2 maini de ace sau varfuri de ramuri maruntite la 5 litri de apa si se fierb pentru 3 ore. Se strecoara apoi in cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se poate face o baie zilnic ajutand la refacerea organismului.

Catina (Tamarix ramosissima) se consuma fructe crude cate 1-2 lingurite de 3 ori pe zi, luate inaintea meselor cu 15 minute. Fructe uscate se pot pune 2 lingurite de fructe zdrobite la 250 ml apa si se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, preferabil indulcite cu miere poliflora (daca nu exista contra indicatii). Se mai poate folosi siropul sau tinctura, dulceata, etc. Se pot face si bai generale in special cu coaja care se fierbe 1 mana la 5 litri timp de 15 minute, apoi se strecoara in cada de baie unde se va sta timp de 30 minute, preferabil seara..

Cimbru (Saturneja hortensis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi. Se poate face si o tinctura din 50 g de planta maruntita pusa la 250 ml alcool sanitar. Se tine timp de 15 zile agitand des. Se strecoara si apoi cu acest lichid se fac ungeri pe coloana vertebrala zilnic de 2 ori, pentru refacerea nervilor.

Coada soricelului (Achillea milefolium) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi.

Fasole (Phasoleum vulgaris) Se consuma fasole boabe sau teci de fasole cat mai des.

Ginko-Biloba se gaseste la toate magazinele naturiste sau la farmacii in foarte multe forme de prezentare si este foarte bine sa se respecte indicatiile producatorului. In timp aceasta planta poate sa refaca celula nervoasa si contribuie foarte mult la refacerea intregului organism. In cazul in care aveti posibilitatea sa gasiti frunze se pune 1 gram de frunze maruntite (macinate cu rasnita de cafea) sub limba pentru 5 minute, apoi se inghite cu apa. Este cea mai eficienta metoda. Se poate face acest tratament perioade foarte lungi de timp.

Ginseng (Ginseng panax) indiferent sub ce forma si din care este. Se gaseste la toate magazinele naturiste sau la farmacii in foarte multe forme de prezentare si este foarte bine sa se respecte indicatiile producatorului. In timp aceasta planta poate sa refaca celula nervoasa si contribuie foarte mult la refacerea intregului organism. Se poate gasi si radacina din care se poate lua 1 gram odata macinat cu rasnita de cafea si pus sub limba pentru 5 minute, apoi se inghite. Se mai poate face o tinctura cu 50 g de radacina si 250 ml alcool de 70 grade. Se lasa la macerat timp de 15 zile apoi se strecoara. Se va lua cate 20 picaturi- 1 lingurita diluata la 100 ml apa de 3 ori pe zi. Ajuta la refacerea intregului organism.

Grau (Triticum aestivum) se pun boabele de grau la incoltit si este foarte bine sa se consume cate 100 g de grau incoltit timp de luni de zile zilnic pentru refacerea organismului. Contine, vitamine, minerale, aminoacizi, enzime si contribuie la refacerea organismului. Taratele de grau sunt indicate sa se consume in orice cantitate datorita faptului ca ajuta la obezitate, digestie si refacerea organismului.

Levantica (Lavandula angustifolia) Ulei de levantica cate 2 capsule, seara inainte de culcare. Tratamentul dureaza 10 zile consecutiv, urmat de 10 zile pauza apoi se repeta. 2 lingurite de planta maruntita (flori) se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi. Exista in comert si o serie de extracte cu care se pot face bai generale pentru linistirea nervoasa. Se folosesc conform indicatiilor producatorului.

Maces (Rosa canina) se pune 1 lingurita de seminte (bace-fructe) zdrobite la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si se pot consuma 2-3 cani pe zi, contribuind la curatirea organismului de toxine la curatirea peretilor vaselor de sange si au vitamina C care este un antioxidant puternic. Se mai poate folosi cu mare succes dulceata, siropul, etc.

Macrisul de padure, macris marunt (Rumex acetosela)- Parkinson ameliorat cu macris- mai exact oamenii de stiinta au observat ca poate reduce cat de cat din intensitatea simptomelor Parkinsonului. Planta proaspata culeasa se trece prin storcatorul de fructe, iar din sucul obtinut se pun 3 picaturi intr-o cana cu decoct de coada soricelului. Simultan, se poate face un masaj, folosind acest suc, asupra coloanei vertebrale. Si infuzia simpla din macris de padure a demonstrat reale calitati in acest sens. Se pune 1 lingurita de frunze proaspete la o jumatate de litru de apa clocotita. Se lasa acoperit doar –3 minute, se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

Macrisul iepurelui (Oxalis acetosella) frunze proaspete se consuma intern cate 100 g zilnic. Sau 2 lingurite de planta maruntita (uscata) se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi.

Molid (Picea albis) 2 lingurite de varfuri de ramuri sau muguri se pun maruntite la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara si apoi se consuma preferabil indulcit cu miere cate 2-3 cani pe zi. Contribuie la refacerea celulara si poate influenta in bine boala. De asemenea are un efect antibiotic remarcabil pentru foarte multi germeni patogeni. Se mai poate folosi rasina de brad. Se consuma zilnic cate o bucata de marimea unei sambure de cireasa ca marime, mestecand-o in gura ca pe guma de mestecat apoi se inghite. Se poate face acest lucru perioade mai lungi de timp. Se mai poate folosi tinctura care se gaseste la magazinele naturiste cate 20 picaturi de 3 ori pe zi. Se pune 1-2 maini de ace sau varfuri de ramuri maruntite la 5 litri de apa si se fierb pentru 3 ore. Se strecoara apoi in cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se poate face o baie zilnic ajutand la refacerea organismului.

Ovaz (Avena sativa) fiert seminte si consumat atat apa cat si semintele zilnic contribuind cu o serie de minerale, vitamine, etc la refacerea organismului.

Patlagele rosii (Lycopersicon esculentus) cine mananca multe rosii scapa, dupa cat se pare de o eventuala imbolnavire de boala Parkinson. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii japonezi, in urma unor experiente indelungate pe animale. Soarecii hraniti cu pulbere de tomate au rezistat foarte bine la un Parkinson provocat artificial. Secretul sta in licopina, colorantul rosu cu un deosebit efect protector.

Pin (Pinus silvestris) 2 lingurite de varfuri de ramuri sau muguri se pun maruntite la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara si apoi se consuma preferabil indulcit cu miere cate 2-3 cani pe zi. Contribuie la refacerea celulara si poate influenta in bine boala. De asemenea are un efect antibiotic remarcabil pentru foarte multi germeni patogeni. Se mai poate folosi rasina de brad. Se consuma zilnic cate o bucata de marimea unei sambure de cireasa ca marime., mestecand-o in gura ca pe guma de mestecat apoi se inghite. Se poate face acest lucru perioade mai lungi de timp. Se mai poate folosi tinctura care se gaseste la magazinele naturiste cate 20 picaturi de 3 ori pe zi. Se pune 1-2 maini de ace sau varfuri de ramuri maruntite la 5 litri de apa si se fierb pentru 3 ore. Se strecoara apoi in cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se poate face o baie zilnic ajutand la refacerea organismului.

Roinita (Mellisa officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi. Va ajuta tiroida sa functioneze mai bine, are efect calmant si asigura un somn bun. Se poate consuma si nu mai un ceai seara caldut, de preferinta indulcit cu miere (daca nu exista contra indicatii).

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi. Tinctura de rozmarin- 7 picaturi dimineata dupa ce mancati. Tratamentul se va face timp de 30 zile apoi se face o pauza timp de 7 zile si se poate relua. Ajuta la diminuarea tremuraturilor.

Salvie (Salvie officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi. Va ajuta tiroida sa functioneze mai bine, are efect calmant si asigura un somn bun. In unele cazuri in care se executa si anumite activitati peste zi este bine sa se consume ceaiul acesta doar seara.

Sunatoare (Hipericum perforatum) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi. Se indica in toate cazurile cand este asociata si depresia in special in amestec cu roinita.

Urzica (Urtica dioica) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma intern cate 2-3 cani pe zi. Ajuta la curatirea sangelui, arterelor, este diuretic si in plus poate aduce in organism o serie de minerale.

Se poate da coenzima Q10- un studiu a stabilit ca aceasta opreste evolutia bolii la peste 70% dintre cei care au luat asemenea suplimente.

Memonalec cate 3 capsule pe zi, dupa mese. Contin lecitina si extract de Ginko-Biloba.

Neuromion cate 2 comprimate de 3 ori pe zi. Se gaseste la Plafar si contine: maces, orez, ardei, germeni de grau.

Se va renunta o perioada la carnea de porc sau la alte carnuri si se va trece pe un regim predominant vegetarian. Se evita toate E-urile, grasimea in afara de cea vegetala.

Otet cu miere si apa 3-4 cani pe zi. Se pune 1 lingura de otet de mere si miere la fiecare 250 ml apa si se indulceste cu miere poliflora. Are magneziu, calciu si o serie de alte substante care ajuta organismului la refacerea dupa boala. Se pot face cure de lunga durata fiind si racoritor.

Bai cu sare zilnic. Se pune la o cada de baie 500 g de sare si se sta in cada timp de 30 minute, apoi se introduce bolnavul in pat.

Sucuri de legume si fructe zilnic in cantitati cat mai mari. Se indica in special morcovi 200 ml 20 ml patrunjel, 20 ml ceapa sau morcovi 200 ml 50 ml suc de castravete, sau morcovi 200 ml salata 50 ml si spanac 50 ml. Se poate consuma la inceput cate 100 ml diluat cu apa, pentru ca dupa ce se obisnuieste organismul cu aceste sucuri sa se ia ne diluat si in cantitati din ce in ce mai mari. Se poate ajunge si la 1,5-2 litri pe zi. Este indicat ca sucurile sa se prepare doar in cantitatea care se consuma atunci si sa se consume inaintea meselor cu minimum 15 minute. Nu este indicat sa se lase sucurile sa se oxideze, pentru ca isi schimba proprietatile iar unele devin chiar toxice.

Remarcam de asemenea cu efect foarte bun sucul de rosii cate 200 ml luat zilnic timp de 30-60 zile care poate sa reduca simptomele bolii. De asemenea am lasat la urma sucul de salata verde care poate fi luat cu orice sucuri cate 20 ml de 3 ori pe zi, contribuind la vindecare.

Tinctura de castan se poate de asemenea lua dar cu mare atentie. Este preferabil sa fie preparata de farmacie pentru ca poate fi toxica. Se face din ramuri tinere (coaja) si se va lua doar cate 5 picaturi de 3 ori pe zi. Este una dintre tincturile foarte tari.

Drojdia de bere- se face o cura de 15 zile timp in care se consuma 3-4 lingurite de drojdie de bere zilnic. Se va face o pauza apoi dupa 10 zile se poate relua. Ajuta foarte mult la redresarea organismului.


Document Info


Accesari: 1762
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2025 )