Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




DEGETELE

medicina


DEGETELE

DEGETUL MARE (dm)

Dm este degetul in care se termina meridianul Plamanului. Este degetul de protectie, de aparare si al reactivitatii in raport cu lumea exterioara. Copiii stiu foarte bine acest lucru atunci cand spun, in toate tarile lumii "pouce, eu ma opresc / piua " sau "piua, eu nu mai joc", sau atunci cand isi sug degetul in momentul cand au nevoie sa fie "asigurati". Faptul ca, in zilele noast 151e44b re, din ce in ce mai des, copiii nu isi mai sug degetul mare si aratatorul sau inelarul semnifica foarte clar lipsa reperelor si a nevoii lor profunde de securitate. Dm reprezinta securitatea exterioara, protectia prin aparare in timp ce aratatorul si inelarul reprezinta cautarea securitatii, nu prin aparare ci prin unitate. Aceasta nevoie de unitate, interioara si exterioara (pentru sine-insusi si familie) e asociata cautarii de putere, de actiune asupra lumii exterioare.



ARATATORUL

Este degetul care reprezinta protectia dar in sensul evacuarii resentimentelor, expulzarea lor in exterior. Acest fapt il face sa fie degetul cererii, autoritatii, acuzarii, amenintarii. Este degetul care ordona, dirijeaza si indica directia, care ameninta. Tensiunile si suferintele acestui deget sunt legate de nevoie de evacuare, in sensul de a nu mai pastra in sine. Trairea este resimtita ca "neacceptabila", ca si cand ar trebui eliminate, mergand eventual pana la sensul cel mai larg al cuvantului "a elimina' (amenintare). E vorba in general de evacuarea simpla a evenimentului trait care nu ne-a convenit. Durerile acestui deget pot sa exprime si o tendinta excesiva de a da directive sau de autoritate, care e nevoita sa se evacueze dat fiindca e in exces.


MAJORUL

Majorul e degetul in care se termina meridianul Stapanului Inimii. E degetul structurii interioare, al guvernarii interioare a lucrurilor si chiar a sexualitatii ("puterea"asupra altora care aduce placere, ofera placere sinelui). E degetul care reprezinta satisfactia evenimentului trait si al actiunii pe care o exercitam asupra lumii si al carei rezultat ne aduce satisfactie. Tensiunile manifestate aici ne vorbesc de insatisfactiile fata de cursul evenimentelor, fata de dificultatile de a simti placerea sau pe care nu reusim sa le geram in cursul vietii.


INELARUL

Inelarul e degetul de la care incepe meridianul Caminului Triplu. Acest deget al uniunii, al coeziunii lor in noi si al asimilarii lor.

Inelul de logodna sau de casatorie, oricare ar fi forma lui, se pune pe acest deget. Traumatismele sau patologiile acestui deget ne vorbesc de dificultatea noastra de a "uni", de a unifica in noi sau in jurul nostru. Ne vorbeste de dificultatea noastra de a crea o coerenta intre toate partile noastre si ale vietii noastre pt a-i da un sens acesteia.


DEGETUL MIC

Degetul mic este singurul in care se intersecteaze doua meridiane. Aceste doua sunt cel al Inimii si cel al Intestinului Gros (care incepe aici). Este degetul finetii, al elaboratului dar si cel al emotionalului si al superficialului, al aparentei si chiar al pretentiilor. Acest deget este, de exemplu, redicat atunci cand dorim sa bem ceai intr-o maniera mondena, dand eleganta degetului. Tensiunile resimtite manifesta nevoia de exteriorizare, fie a unei tensiuni de ordin emotional, fie a unei tendinte spre superficialitate sau de subiectivitate. Ele inseamna ca suntem prea implicati in rolul pe care-l jucam sau parem a-l juca, si insuficient in cel natural, de a fi. Este, in cele din urma, degetul emotionalului.



Document Info


Accesari: 3779
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )