Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Definitie hemoroizi

medicina


Scoarta de stejar - 100 g scoarta se fierbe intr-un litru apa, apoi se filtreaza. Se aplica in comprese repetate.

  • Lumanarica - se foloseste pentru bai de sezut; se prepara din 30-60 g frunze la un litru apa; se fac doua bai zilnic.
  • Iarba de tranji - a carei denumire populara este sugestiva, s-a utilizat inca din secolul al XVI-lea in tratamentul hemoroizilor. Micile sale radacini in forma de tuberculi au asemanare frapanta cu hemoroizii, ceea ce a sugerat autorilor teoriei signaturii (asemanarii) utilizarea sa, verificata de-a lungul secolelor, ca remediu specific hemoroizilor. Extern se foloseste sub forma de cataplasma, din frunze fierte; aplicatii cu decoct concentrat din frunze sau radacini (se fierb 60 g intr-un litru apa pana se scade la 1/4 din cantitatea initiala) care se amesteca cu faina de in.
  • Sucul de planta - preparata se poate folosi pentru badijonarea hemoroizilor.
  • Coada soricelului - prin proprietatile sale hemostatice si cicatrizante, actioneaza favorabil in aplicatii externe: bai de sezut, comprese cu decoct preparat din 60 g inflorescente la un litru apa. Ultilizarea plantei a fost recomandata chiar de Hipocrate, in cazul hemoroizilor sangeranzi.
  • Coada calului - are rol hemostatic. Se utilizeaza extern sub forma de comprese cu un decoct concentrat si prelungit, preparat din 100 g planta la un litru apa.
  • Frunzele de soc - sunt renumite ca topice externe. Se aplica comprese cu infuzie concentrata din 100 g frunze la un litru apa.
  • Frunzele de vita de vie - datorita proprietatilor astringente, se pot utiliza extern in cataplasme.
  • Afinele se folosesc ca decoct, obtinut dintr-un pumn de afine, care se fierb intr-un litru de apa, pana cand aceasta cantitate se reduce la jumatate. Se aplica extern sub forma de spalaturi si comprese. Pentru igiena zilnica se fac alternativ baile de sezut cu infuzie de musetele si de galbenele.
  • Aesculus hippocastanum: hemoroizi cu senzatia de arsura, prurit, apasare; sunt foarte durerosi si sangereaza numai rareori; durerile iradiaza in regiunea sacro-lombara.

  • Aloe: senzatia de greutate in regiunea anorectala agravata de pozitia stand in picioare; nevoia de a avea scaun declansata de diferiti stimuli (in timp ce bolnavul se spala, dupa ingestia de alimente, in timp ce urineaza, o data cu emisia de gaze, la schimbarea pozitiei).
  • Capsicum: hemoroizi cu senzatia de arsura si prurit, sangeranzi; tenesme si sete dupa emisia spontana a scaunului.
  • Collinsonia: hemoroizi cu senzatia ca rectul este plin de ace; acest remediu se indica in special la bolnavele la care hemoroizii apar in timpul sarcinii si dau prurit intens; simptomatologia se agraveaza in decubit (culcat).
  • Graphites: hemoroizi cu senzatia de intepatura, sangeranzi; durerile anorectale sunt agravate dupa scaun si in pozitia sezand; pruritul anal este mai intens noaptea.
  • Hamamelis: hemoroizi insotit de senzatia de pulsatie si arsura; sangerarea hemoroizilor este urmata de astenie, de o stare de prostratie chiar daca pierderea de sange este redusa.
  • Lachesis: hemoroizi cu dureri constrictive; durerile se prelungesc mult dupa emisia scaunului.
  • Muriatic acid: diarei frecvente cu materii fecale de culoare inchisa sau cu sange; bolnavul are frecvent senzatia de scaun; agravarea simptomelor la caldura.
  • Nucs vomica: remediu ce se indica mai mult la hemoroizii asociati cu constipatia; bonavul are mereu senzatia ca nu si-a golit complet intestinul dupa emisia scaunului; hemoroizii sunt interni, foarte durerosi, pruriginosi; simptomenele sunt agravate de mers; bolnavii pot prezenta pierderi de sange abundente, la nivelul hemoroizilor in timpul scaunului; ameliorarea la aplicatii locale cu apa rece.
  • Se impune o dieta adecvata combaterii constipatiei (care agraveaza totdeauna evolutia si precipita crizele hemoroidale). In ciuda caracterului 'local' al bolii, homeopatia da bune rezultate in suprimarea crizelor si prevenirea recidivelor.
    Tratamentul local cu bai de plante, cataplasme, comprese este mai indicat la inceputul maladiei; in cazul in care nu cedeaza se recurge la aplicatii locale alopate.





    Document Info


    Accesari: 2027
    Apreciat: hand-up

    Comenteaza documentul:

    Nu esti inregistrat
    Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


    Creaza cont nou

    A fost util?

    Daca documentul a fost util si crezi ca merita
    sa adaugi un link catre el la tine in site


    in pagina web a site-ului tau.




    eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

    Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




    Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2025 )