Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




INCHEIETURA MAINII

medicina


INCHEIETURA MAINII


Incheietura mainii e articulatia cu mobilitate completa. E legata de cot prin antebrat, permite mainii, vector final al actiunii, sa se miste in toate axele spatiului. La nivelul pumnului (incheietura mainii 121g63b ), mana se leaga de brat, dandu-i toata mobilitatea potentiala. El face legatura intre ceea ce transmite actiunea (bratul) si cea care o realizeaza (mana). Pumnul (incheietura mainii 121g63b reprezinta "poarta alegerii", "poarta implicarii", ca si glezna , dar de aceasta data in lumea actiunii. In executarea unei actiuni, bratul este primul vector de transmisie, in timp ce mana este vectorul final si de realizare. Pumnul (incheietura mainii 121g63b ) permite legatura intre cele doua, dand mainii o mobilitate totala, o suplete si o precizie directionala pe care nu ar putea-o avea.



Ea este deci cea care permite mobilitatea, supletea, "rotunjimea" actiunilor noastre si a opiniilor si este proiectia acestor calitati in raport cu vointa noastra si cu cautarile noastre de putere asupra lumii si fiintelor. Este articulatia constienta de reperele noastre fata de actiune si de stapanire a expresiei manifestate a vointei noastre, in timp ce umarul reprezinta articulatia inconstienta a acelorasi repere.

Entorsele, durerile sau traumatismele pumnilor (incheietura mainii 121g63b ) ne vorbesc de tensiunile noastre, de lipsa noastra de suplete sau de siguranta in actiunile noastre, dorintele noastre de a actiona sau opiniile noastre. Ele semnifica faptul ca raportul nostru cu actiunea, ca ceea ce facem este lipsit de siguranta, de soliditate. Intarim pumnii in scopul de a-i "face mai solizi". Tensiunile pumnilor ne vorbesc de asemenea de rigiditatea noastra in actiune, adica de cautarile noastre de putere asupra lumii exterioare (obiecte, materie sau fiinte) si noi insine. Atunci cand ne impiedicam sa facem, cand nu ne dam posibilitatea, pumnii (si mainile) se vor incorda si vor suferi. La incheietura mainii sunt puse catusele prizonierilor atunci cand vrem sa-i impiedicam sa actioneze (si la picioare cand vrem sa-i impiedicam sa fuga). Dar si atunci cand vrem sa facem prea mult, atunci cand suntem voluntari sau excesiv de directivi si cand actiunea trece doar prin vointa si in forta, incheieturile vor manifesta opozitia lor si vor calma aceasta dorinta excesiva si aceasta folosire a fortei fiind dureroasa. Maestrul interior ne obliga astfel sa ne calmam.!

Daca durerea, traumatismul sau tensiunea se manifesta in incheietura dreapta, ea e in relatie cu Yin (simbolica materna) si in incheietura stanga cu Yang (simbolica paterna).

Acest lucru mi s-a intamplat acum cativa ani, cand practicam aikido de 3 ani. Foarte inflacarat, aveam o tendinta anumita in practica mea de a trece in forta, de a reproduce in fizic, tipul de raport mental pe care-l aveam cu viata. Era evident ca practica regulata si asidua in aikido, imi dadea si avea sa-mi dea progresiv din ce in ce mai multa putere personala asupra lumii exterioare. Riscul se profila la orizont deoarece aceasta putere asociata cu tipul meu de vointa, urma sa produca un cocktail cu atat mai periculos cu cat nu era voit, acela al unei puteri nestapanite. Maestrul meu interior trebuia sa vegheze deoarece, in timpul unui curs de aikido in Aveyron, incheieturile deveneau din zi in zi mai dureroase, in asa masura incat nu mai putem tine sau "strange" partenerul in exercitii. Nu am mai avut de ales si a trebuit "lasa" sau mai degraba relaxa stransoarea, modul de a tine lumea, si, in acest caz exact, partenerii mei. Nu am inteles acest mesaj imediat si am fost foarte indurerat de acest handicap nedrept impotriva caruia ma revoltam. Timp de 2 ani a trebuie sa-mi bandajez incheieturile inaintea cursurilor, si in practica profesionala, trebuia sa lucrez tinand cont de durere. Aceasta ma obliga sa schimb atitudinea si modul de a lucra. Dupa 2 ani, intr-o zi am inteles cat de mult a fost mentalizata si voluntarizata relatia mea cu lumea. Incepand cu acea zi, nu am mai avut niciodata dureri ale incheieturilor, desi lucreaza toata ziua si uneori chiar intensiv (seminarii, stagii, consultatii, masaje).



Document Info


Accesari: 3022
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )