Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Impotenta

medicina


Impotenta

iSV- T ' W^S**iS 3*S i''

/5 modalitati pentru a o nvinge

Tratamentele îmbunatatite pentru impotenta arunca treptat o lumina asupra acestei disfunctii odinioara trecute sub tacere. Acum a devenit o problema atât de la vedere, încât dupa operatia de cancer de prostata senatorul ameri­can Bob Dole a aparut chiar în reclame de televiziune pentru medicamente miraculoase în caz de impotent 11111k1011l a.

Doctorii definesc impotenta sau disfunctia erectila, asa cum este corect denumita, ca incapacitatea consecventa de a sustine o erectie suficienta pen­tru un act sexual. Se estimeaza ca l din 10 barbati de peste 21 de ani sufe­ra de impotenta într-o perioada a vietii. si chiar mai multi au o problema ocazionala în obtinerea unei erectii. Totusi, dovezile arata ca cei mai multi nu solicita ajutor medical.

"Daca barbatii ar fi sinceri, fiecare ar marturisi ca a trecut printr-o ase­menea experienta cel putin o data în existenta lui", sustine urologul Neil Baum. "Când se întâmpla, senzatia poate fi devastatoare", spune el. "întrea­ga imagine a unui barbat asupra masculinitatii proprii se poate prabusi ca un castel din carti de joc."

Pâna la începutul anilor '70, expertii credeau ca la baza dificultatilor de erectie se aflau probleme psihologice subiacente. Astazi, comunitatea me­dicala recunoaste ca majoritatea cazurilor de impotenta pe termen lung (cam 75 la suta) sunt provocate de o boala, de o leziune sau apar ca efect secun­dar al unui medicament. Cea mai raspîndita boala care predispune la impo­tenta este diabetul - mai mult de o treime dintre barbatii cu diabet sufera de disfunctie erectila si uneori acesta poate fi primul semn ca s-a instalat un diabet, îngustarea arterelor, hipertensiunea, afectiuni neurologice cum ar fi scleroza multipla, leziunea pelviana si operatia de prostata de asemenea pot fi urmate de impotenta, dar problemele hormonale ca nivelul scazut al tes-


impotenta


tosteronului sunt responsabile numai de 3 la suta dintre cazuri. Iata ce reco-| manda specialistii pentru a depasi impotenta.

Acordati-va timp. "Pe masura ce un barbat îmbatrâneste, poate fi necesa­ra o perioada mai lunga de stimulare genitala pentru a obtine o erectie", spu­ne dr. Baum. "Barbatii între 18 si 20 de ani pot obtine o erectie în doar câ­teva secunde. Pe la 30^0, în 1-2 minute. Dar daca un barbat de 60 de ani nu obtine o erectie dupa acest interval, nu înseamna ca este impotent. Doar ca îi trebuie mai mult timp."

si perioada dintre ejaculare si urmatoarea erectie tinde sa creasca odata cu vârsta. La barbatii de 60-70 de ani poate trece l zi sau mai multe pentru a avea o noua erectie. Aceasta este o consecinta normala a îmbatrânirii.

Uitati-va atent la medicamentele dvs. Medicamentele eliberate cu reteta ar putea fi la originea problemei, ca si un antihistaminic, un diuretic si un se-dativ luat fara reteta - fiecare individ reactioneaza diferit la medicamente.

Impotenta indusa de medicamente este frecventa la barbatii de peste 50 de ani, spune dr. Baum, citând aproape 100 de medicamente ca potentiale cauze ale ei. Daca va suspectati medicatia, întrebati doctorul sau farmacis­tul despre schimbarea dozelor sau chiar a medicamentelor. Dar nu decideti singur.

Feriti-va de medicamentele "de înviorare". Alte cauze incriminate sv. consumul de cocaina si marijuana, opiaceele, heroina, morfina, amfetamij nele si barbituricele.

Luati-o usor cu alcoolul. Shakespeare avea dreptate când spunea în Mac beth ca alcoolul provoaca dorinta, dar îndeparteaza performanta. Aceasta i întâmpla deoarece alcoolul este un deprimant al sistemului nervos. El inhi­ba reflexele, creând o stare opusa treziei, explica urologul Richard Berger. Chiar si numai 2 pahare înainte de masa de seara pot diminua performanta. si în timp prea mult alcool poate tulbura hormonii. "Abuzul cronic de al­cool poate afecta sistemul nervos si ficatul", spune dr. Baum. Degradarea ficatului duce la un nivel excesiv de hormoni feminini la un barbat. Fara proportia corecta între testosteron si alti hormoni, erectiile normale nu se pot realiza.

încercati palmierul pitic pentru impotenta legata de stres. Stresul opreste producerea testosteronului, iar lipsa testosteronului poate conduce la pierderea libidoului si la performante sexuale slabe. "Pacientii barbati care muncesc mult m-au facut sa înteleg cât de raspândita este aceasta pro-

l III p V l

Barbatii de orice v rsta pot fi tratati de impotenta. C nd leacurile folosite n casa nu au efect, doctorul va va reevalua medicatia, va exclude cauze cum ar fi diabetul sau va va trimite la urolog pentru o consultatie. Printre tratamen­tele recomandate n functie de cauza si amploarea problemei, se numara

terapia medicamentoasa, inclusiv terapia de substitutie cu testosteron
si medicamente care permit un flux mai mare de s nge n penis;

pompite cu vacuum care aspira s ngele n penis si l tin acolo pentru
erec
tie;

implanturi chirurgicale care se pot mari mecanic c nd se doreste o
erectie;

operatie pentru corectarea problemelor de flux sangvin catre penis;

injectiile intravenoase sau terapie transuretrala

psihoterapie.

blema", spune fitoterapeutul Douglas Schar. "Barbatii care lucreaza în ex­ces sfârsesc deseori prin a se juca putin, daca nu deloc!"

Palmierul pitic, deseori prescris de fitoterapeuti pentru probleme de prostata, face într-adevar o diferenta când e vorba de pierderea libidoului le­gata de stres, spune Schar. Cumparati-1 dintr-un magazin specializat si ur­mati instructiunile de pe eticheta. Va trebui sa luati remediul vreo 2-3 sap­tamâni înainte de a observa o îmbunatatire.

Apelati la plante pentru a mari fluxul sangvin. Pe masura ce înaintam în vârsta, circulatia proasta poate deveni o problema, spune Schar. Picioa­rele si mâinile nu sunt singurele afectate. Daca circulatia proasta determina probleme de erectie, în schimb stimulatoarele fitoterapeutice pentru circu­latie pot sa ajute. Gingko, ghimbirul si ardeiul iute sunt favorite în preferin­tele fitoterapeutilor. Toate se gasesc la magazinele specializate si trebuie utilizate conform instructiunilor de pe eticheta. Când doriti ca sângele sa cir­cule catre partile relevante luati una dintre ele cu câteva ore înainte, spune Schar.

Ce este bun pentru artere este bun si pentru penis. Penisul este un organ vascularizat, spune urologul Irwin Goldstein. Aceiasi factori care ob­tureaza arterele - colesterolul si grasimile saturate - afecteaza si fluxul sangvin catre penis. De fapt, spune el, toti barbatii de peste 38 de ani pre­zinta o oarecare îngustare a arterelor ce merg catre penis. Colesterolul mare

impotenta . :

(v. Colesterol marit) este o cauza majora a impotentei, asa ca atentie mari­ta la ce mâncati.

Nu fumati. Studiile arata ca fumatul afecteaza sistemul circulator, micso­rând fluxul eficient din vasele sangvine - inclusiv cele din penis. Aproxi­mativ 40 la suta dintre barbatii cu impotenta sunt fumatori, spune dr. Baum, comparativ cu 30 la suta dintre barbati în general.

Simtiti-va bine în propriul trup. Daca v-ati hotarât sa pierdeti din greu­tate, sa învatati karate sau sa urmati un program de fitness, nu mai întârziati nici o zi. Cu cât va simtiti mai bine în propriul trup, cu atât mai bine va veti simti petrecând "evenimentul", spune James Goldberg, care conduce o cli­nica de tratare a impotentei.

Nu exagerati cu exercitiile. Exercitiile excesive stimuleaza secretia de endorfine, narcoticele naturale ale corpului. "Nu stim exact cum actionea­za, dar ele tind sa diminueze senzatia", spune dr. Goldberg. Exercitiul este bun, dar ce-i prea mult strica.

Când aveti dureri, renuntati la sex. Corpul îsi produce propriile narco­tice când aveti dureri, spune dr. Goldberg. Acestea pot anihila orice stimu­lent sexual. De unul singur nu puteti face mare lucru, spune el, doar sa as­teptati momentul când va veti simti mai bine.

Relaxati-va. A fi într-o dispozitie sufleteasca relaxata este crucial pentru mentinerea unei erectii. Iata de ce. Sistemul nervos opereaza în 2 moduri. Când reteaua nervilor simpatici este dominanta, corpul este literalmente în alerta. Hormonii suprarenali va pregatesc pentru strategia "lupta sau fugi". Sângele se deplaseaza din sistemul digestiv si din penis în muschi.

Puteti porni sistemul nervos simpatic si numai daca sunteti putin neli­nistit, spune dr. Baum. Pentru unii barbati teama de esec este atât de co­plesitoare, încât inunda trupul cu adrenalina. Aceasta este opusul a ceea ce va trebuie pentru a realiza o erectie. Cheia este sa va relaxati si sa per­miteti sistemului nervos parasimpatic sa preia controlul. Semnalele care vin de-a lungul acestei retele vor indica arterelor si sinusurilor penisului sa se largeasca si sa permita unei cantitati mai mari de sânge sa curga înauntru.

Evitati stimulatoarele generale. Acestea înseamna cofeina si anumite substante vândute ca intensificatori de potenta. Asa cum s-a specificat mai


Incontinenta urinara

sus, este important sa fii relaxat în timpul sexului, spune dr. Goldberg. Sti­mulatoarele tind sa contracte muschiul neted, care înainte de erectie trebuie Sa se dilate.

Reorientati-va atentia. O modalitate de relaxare este ca împreuna cu par­tenerul sa va concentrati pe aspectele cele mai senzuale ale relatiei intime. Jucati-va si bucurati-va unul de celalalt fara sa va gânditi la erectie. "Pielea este cel mai mare organ sexual din corp", spune dr. Goldberg, "nu penisul."

Croiti-va o strategie. Gânditi-va dinainte ce veti face daca nu veti obtine o erectie, sugereaza dr. Berger. Daca nu va concentrati exclusiv asupra erec­tiei, este mai usor ca aceasta sa se produca.

Vorbiti cu partenerul. Nu riscati sa accentuati tensiunea din dormitor cu-fundându-va într-o tacere jalnica, încercati sa evaluati împreuna situatia. Presiune la serviciu? Griji pentru o boala a copilului? O chestiune impor­tanta nerezolvata? "Daca întelegeti unele dintre situatiile care pot determi­na impotenta, atunci v-o puteti explica fara sa o atribuiti unei probleme în sine inexistente", spune dr. Berger. "si ar trebui sa treceti în revista si alter­nativele. Veti continua sa faceti dragoste, dar într-un mod diferit? Nu lasati o erectie sau lipsa ei sa intervina în intimitatea dvs."



Document Info


Accesari: 3541
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )