Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Sancrul moale

medicina


sancrul moale

sancrul moale este o infectie bacteriana, produsa de Haemophilus ducreyi, numit streptobacil Gram negativ. Apar ulceratii genitale însotite de adenopatie regionala inflamatorie. Infectia este raspîndita mai mult în regiun 16116c23q ile tropice si în subtropice. în ultimii ani, au înce­put sa fie înregistrate tot mai multe cazuri de acest tip de infectie si în Europa. Este cel mai des întîlnita la barbati. Se transmite pe cale sexuala, perioada de incubatie fiind de 3-5 zile.Este un aerob facultativ cu regim de crestere fin, conditiile optime de dezvoltare ale caruia sunt atmosfera si umiditatea sporita, nivelul major al presiunii dioxidului de carbon si temperatura de 35°C.



sancroidul este o patologie ce afecteaza sanatatea publica în tarile lumii a treia, în unele regiuni ea este mai frecventa decât sifilisul si chiar gonoreea. Patologia apare mai frecvent la barbati, în special la cei tineri, care au avut un contact sexual recent ocazional. Prevaleaza în grupul socio-economic inferior. Barbatii fara circumcizie sunt mai sensibili la H. ducreyi. Circa din numarul de bolnavi de sancroid pot avea si lues sau herpes. La barbati maladia poate evolua simptomatic si asimptomatic (mai rar).

Femeile cu evaluare asimptomatica sunt foarte rar decelate. Prezenta la ele a leziunilor asimptomatice pune la îndoiala diagnosticul de sancroid, care e putin probabil. S-a demonstrat, ca sancroidul este un cofactor major în transmiterea heterosexuala a HIV-infectiei si e asociat cu cresterea frecventei HIV-infectiei în Africa.



Manifestari clinice

Primul simptom este formarea unei papule eritematoase care tre­ce în ulceratie dolora, cu diametrul de 1-2 cm, cu margini rufoase, cu centrul acoperit cu exudat si fund fara induratie. Ulceratia se loca­lizeaza : la barbati, de obicei, pe preput ori pe teaca penisului, iar la femei - pe labiile mari, în regiunea perianala sau pe comisura pos-terioara. La 1-2 saptamîni de la ulceratie, apare adenopatia regionala. Are caracter cronic, se vindeca într-un timp îndelungat si formeaza fistule si cicatrici fibroase.





Document Info


Accesari: 2217
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2025 )