Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Coafura igiena

Cosmetica


I.1.Coafura

Ce este coafura? Am putea spune ca obiectul coafurii este parul: īngrijirea lui, aranjarea etc. Dar cofura nu īnseamna numai aceasta. Ea este si unul dintre domeniile modei, pe lānga design, machiaj si altele, mai mult, este o meserie care apartine de sfera esteticului, ea se ocupa de fapt cu frumusetea femeii. Īn feminitatea unei femei, un rol foarte important este jucat de par. De cāte ori nu ne-a atras atentia o coafura deosebita si un par sanatos?



A fi coafeza īnsemna a iubi frumosul si, īn plus, a iubi omul! Da, coafeza este cea datorita careia 555l1122f o femeie poate arata mai bine sau mai putin bine, ceea ce face ea are consecinte imediate si vizibile.

Odata ce sunt stapānite tehnicile clasice de aranjare si īngrijire a parului, o coafeza īsi poate da frāu liber imaginatiei si.rezultatele le vedem pe podiumurile prezentarilor de moda, īn reviste, la televizor s.am.d.

Meseria de coafeza aduce si o satisfactie materiala? Raspunsul clar este "da". Īntotdeauna o femeie va dori sa arate cāt mai bine, deci prin perseverenta puteti ajunge la un numar destul de mare de cliente permanente si fidele. De aici, urmatoarea treapta ar mai ramāne hairstyling-ul.si totusi, pentru a ajunge acolo, este necesara ambitia, dedicatia si nu īn ultimul rānd depunerea de efort si exercitiul psihic al imaginatiei.

I.2.Igiena

Ceea ce ne atrage atentia cānd mergem la coafor sunt: atmosfera si igiena salonului si prestanta coafezei. Īn primul rānd, igiena personala a coafezei este foarte importanta.

Pe lānga igiena personala, coafeza mai trebuie: sa mentina salonul/postul de lucru īntr-o perfecta ordine, sa mentina masurile de igiena si īntretinere ale instrumentarului si sa-l dezinfecteze si sa-l sterilizeze corespunzator si sa protejeze īmbracamintea clientului īn timpul lucrului.

Postul de lucru trebuie mentinut īntr-o perfecta ordine si curatenie. Se recomanda venirea coafezei la locul de munca cu aproximativ jumatate de ora īnainte de īnceperea programului pentru a-si aranja instrumentarul si pentru a sterge praful de pe masa de lucru, ucenic etc. Īn plus, cel putin o data pe saptamāna, se recomanda curatenia generala a salonului, īncepānd cu vitrina si terminānd cu pardoseala.

Prin masuri de igiena si īntretinere a instrumentarului īntelegem; dezinfectarea prosoapelor si a instrumentarului pentru a evita transmiterea agentilor patogeni; curatarea instrumentelor de murdaria vizibila; īntretinerea instrumentarului cu scopul pastrarii lui pentr o cāt mai īndelungata perioada de timp, pentru mentinerea lui īn stare de functionare si, deci, pentru usurarea muncii. Īntotdeauna, curatirea instrumentarului are loc dupa dezinfectare, pentru a evita autoinfectarea cu posibilii agenti patogeni. Dezinfectarea se realizeaza īn modul urmator: va puneti manusile de protectie, turnati cantitatea de apa si cantitatea de solutie dezinfectanta prescrisa si apoi asezati instrumentele īn baia de dezinfectie. Dupa trecerea timpului prescris (care este īn functie de solutia de dezinfectat utilizata), scoateti instrumentele si clatitile temeinic sub jet de apa. Dupa dezinfectie, daca e cazul, curatati instrumentele de murdaria vizibila cu ajutorul unei perii si a unei substante de curatat. Daca murdaria este abundenta, reluati procesul de dezinfectare īnca o data. Īn final, uscati instrumentele si luati masurile de īntretinere a lor. Instrumentele care pot fi dezinfectate sunt: foarfesi, piepteni, briciul de ras, perii (īn functie de tipul ei), masini de tuns, bigudiuri, prosoape, cutii ori porturi pentru instrumente. Prosoapele utilizate trebuie spalate la masina la o temperatura de cel putin 95 de grade Celsius .Metodele fizice de dezinfectare sunt spalarea, fierberea si razele UV ale aparatelor de sterilizat, iar metodele clinice sunt Cl si compusii lui, detergentii si solutiile de dezinfectare (ex. Glutasept).

Drepturile clientilor:

1.Dreptul la satisfacerea nevoilor fundamentale;

2.Dreptul la protectie prin sisteme legislative si de securitate īmpotriva produselor si serviciilor care pun īn pericol sanatatea sau viata.

3.Dreptul la informare corecta si complexa asupra caracteristicilor calitative si conditiilor de folosire a produselor si serviciilor cosmetice.

4.Dreptul la despagubire pentru prejudiciile aduse de produsele si serviciile cosmetice.

5.Dreptul la instruire si educatie.

Pentru protejarea īmbracamintii clientei se fixeaza un guler de protectie, un prosop, o pelerina (manta) de protectie asezata astfel īncāt ea sa acopere īmbracamintea clientei pentru a nu se pata sau uda. Gulerul are rolul de a preveni contactul direct al pelerinei cu gātul clientei, iar pelerina se alege īn functie de tratamentul ce urmeaza a fi aplicat: tuns, spalat, vopsit. Trebuie sa tinem seama si de faptul ca si culoarea pelerinei are importanta: ea trebuie sa se potriveasca ambientului si sa-i placa clientei. Īn afara de acestea se mai pot utiliza si servetele de hārtie sau tampoane de vata pentru o piele sensibila (mai ales pentru tuns). Ele se aseaza cu grija īntre guler si gātul cliente avānd grija sa nu i se provoace o stare de disconfort.



Dezinfectarea se va īnvata practic īn timpul cursului.


Document Info


Accesari: 4759
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )