Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Curatarea tenului

Cosmetica


Curatarea tenului

Curatarea tenului trebuie sa fie un ritual cotidian, efectuat atat seara, cat si dimineata. De felul cum este curatata si eliberata pielea de impuritati depinde starea ei de sanatate si de frumusete. Nu se face in graba si se respecta anumite reguli: - Demachierea. - Indepartarea demachiantului cu apa sau infuzie de plante. - Aplicarea unei lotiuni tonice sau a unei infuzii de plante, care pot fi inlocuite si de apa minerala. - Aplicarea unei creme specifice pentru tipul de piele: hidratanta, nutritiva etc. - Efectuarea unui peeling sau gomaj o data sau de doua ori pe saptamana pentru pielea grasa, si o data la doua saptamani pentru tenul uscat. - Curatarea profunda a pielii intr-un cabinet de cosmetica - o data pe luna, in cazul unui ten uscat, de doua ori pe luna sau 525h77f de cate ori decide cosmeticiana, pentru tenul gras si acneic. - Aplicarea unei masti o data pe saptamana.



1. Demachierea corecta

Se pune in podul palmei sau intr-un mic bol o cantitate suficienta de produs pentru demachiat. Cu degetele se intinde demachiantul incepand de la gat, de o parte si de cealalta, apoi in directia barbiei si apoi spre ureche, nas, coltul ochilor si spre frunte; se continua cu miscari circulare in jurul ochilor, incepand de la coltul exterior spre cel interior si continuand pe spranceana. Se maseaza cu miscari circulare usoare, pentru a antrena toata murdaria, care se indeparteaza cu un tampon de vata umed, pana ce fata ramane curata. Daca pielea este grasa, sa nu se uite ca avem de-a face cu un tesut cutanat foarte sensibil, care nu trebuie agresat cu produse prea detergente sau cu gesturi prea violente.          Curatarea corecta a fetei este una din principalele garantii ale sanatatii si prospetimii pielii. Pentru aceasta avem nevoie de produse adecvate fiecarui tip de piele. Cosmetica moderna propune diverse produse pentru a curata pielea, produse care se adapteaza perfect exigentelor diverselor tipuri de ten (uscat, gras, mixt), ca si obisnuintelor sau gusturilor personale. Se poate alege intre lapte, crema, gel sau noile spume moi si usoare, care se indeparteaza lesne cu apa.          Pentru pielea uscata si mai matura se foloseste crema demachianta, care este mai grasa si mai putin fluida, dar nu dura. Se aplica pe fata cu un masaj usor, se lasa putin pentru a actiona, apoi se indeparteaza cu apa. Se poate folosi, de asemenea, si laptele demachiant sau laptele fiert cu caimac cu tot.          Pentru pielea grasa se recomanda demachiantul sub forma de gel, care nu contine substante grase, in schimb are componente care aduna murdaria si o indeparteaza, lasand fata proaspata, fara urme de grasime. Se poate folosi la fel de bine laptele demachiant sau iaurtul, laptele nefiert (produse ieftine si la indemana oricui), care se aplica masand usor cu buricele degetelor, apoi se indeparteaza. Se va evita indepartarea demachiantului cu vata sau burete, pentru a nu produce iritatii. Se mai poate folosi sapunul special pentru fata, care contine lapte si lanolina. Nu se spala niciodata fata cu sapun obisnuit, care poate produce iritatii si exces de sebum.          Pentru pielea mixta se foloseste spuma speciala de fata, care curata si lasa tenul curat si mat. Se poate folosi si laptele demachiant. Toate produsele trebuie sa contina obligatoriu un pH intre 5,5 si 6. Cand cumparati aceste produse, verificati pH-ul de pe ambalaj. In cazul in care nu este specificat, nu cumparati.

2. Lotiuni Retete care se pot produce in casa

- Lotiune de castraveti2-3 castraveti bine copti se curata si se rad. Se pun intr-un borcan cu 2 albusuri batute spuma, un pahar cu apa distilata si un pahar cu alcool de 90¡. Se lasa la macerat trei zile. Se filtreaza si se pastreaza in sticle mici, inchise la culoare. - Apa de tarate: 1 l de apa de ploaie sau apa distilata se fierbe laolalta cu 200 g tarate de grau timp de 25-30 de minute. Se strecoara si se adauga zeama de la o lamaie si 20 g miere de albine. Este deosebit de emolienta, hranitoare si hidratanta.          - Apa de roze: La 500 g petale proaspete de trandafir bine zdrobite, se adauga doua pahare de apa fierbinte. Se strecoara a doua zi si se adauga 50 g alcool si 2 g sulfat de zinc.          - Apa de patrunjel verde (pentru iritatii, inrosiri ale pielii, arsuri de soare): o legatura de patrunjel verde taiat marunt se lasa la macerat 12 ore intr-un pahar cu apa. Se sterge fata, dupa care se aplica crema. Se mai poate aplica sub forma de comprese.          - Apa de flori de soc (pentru pete, pistrui): se fierb doua linguri de orez intr-o jumatate de litru de apa, pana se inmoaie bobul. Se strecoara si se adauga in apa fierbinte trei inflorescente de soc. Se acopera si se filtreaza dupa ce se raceste.

Clubul dietelor de slabit

Contati pe urzici

Motivul pentru care m-am decis sa va scriu este faptul ca se apropie primavara, iar majoritatea femeilor ies din iarna cu cateva kilograme in plus. As dori sa va propun o reteta pe care eu o folosesc in fiecare an si care ma ajuta sa scap usor de 3-5 kg pe saptamana.          Mic dejun: o farfurie plina cu urzici oparite (nu fierte) si un ochi romanesc (ou fiert in apa clocotita, fara coaja). Oul poate fi inlocuit cu 50 g cascaval ras sau 100 g branza de vaci.          Pranz: o farfurie plina cu urzici oparite, amestecate cu orez fiert.          Cina: o farfurie plina cu urzici oparite, amestecate cu 200 g carne de pui (fiarta sau fripta) si sucul de la o jumatate de lamaie.          In timpul curei de slabire se va folosi cat mai putina sare (poate fi inlocuita cu piper sau alte condimente) si se vor bea ceaiuri (indulcite cu zaharina), apa minerala sau apa plata, renuntandu-se pe cat se poate la cafea si ceai negru.          Si pentru ca ingredientul principal il constituie urzicile, nu numai ca se scade in greutate, ci se elimina toxinele, pielea devine mai luminoasa, iar organismul nu resimte atat de puternic celebra anemie de primavara. Daca la toate acestea veti adauga si clatirea parului, dupa spalare, cu ceai concentrat de urzici, atunci veti fi printre cei care considera primavara un anotimp al renasterii si nu doar unul de tranzitie.


Document Info


Accesari: 5554
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )