Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




METODE ALTERNATIVE

Cosmetica


METODE ALTERNATIVE

5.1. Terapia TSUBO - Tratamente cosmetice pentru îndepartarea ridurilor faciale.



Deoarece partile fetei prezinta o activitate intensa, toate tesuturile musculare si tegumentare de la nivelul fetei sunt strâns legate între ele, spre deosebire de alte zone din organism unde ele sunt complet separate. Zonele aflate la coada ochilor, fruntea si aria cuprinsa între barbie si gât - se rideaza usor la persoanele trecute de vârsta de treizeci de ani, în cazul în care nu sunt luate masuri extrem de corecte pentru prevenirea acestui fenomen.

La persoanele cu piele fina, ten sensibil si uscat, ridurile fetei apar cel mai frecvent. Pielea groasa conserva ele­mentele nutritive si sebumul.

Pielea sensibila si subtire, deoarece nu poate îndeplini aceste conditii, este adeseori uscata si ridata. Tratamentul urmator ajuta la prevenirea ridarii fetei. El trebuie efectuat cu regularitate si pe toata suprafata pielii de pe fata, adica de la linia de insertie a parului pâna la baza gâtului.   

   

fig.7.

Fig 6

Se vor folosi degetele mijlocii si aratatoare, se va masa marginile superioare si inferioare ale orbitelor de la unghiul intern spre cel extern cu miscari de la dreapta spre stânga.

Cel mai important punct tsubo pentru îndepartarea ridurilor de pe frunte este localizat putin deasupra si dedesubtul mijlocului sprâncenei. Masati de la stânga spre dreapta cu o presiune suportabila si tapotati cu vârfurile degetelor pornind de la acest punct tsubo în directia sagetilor, adica spre stânga si spre dreapta, din centrul fruntii catre tâmple si catre linia de insertie a parului. Continuati tratamentul prin masajul efectuat în punctele de la nivelul liniei de insertie a parului catre urechi . Apoi masati colturile gurii, nasului si sub barbie prin miscari mediale sau laterale, cu vârfurile degetelor (presopunctura).

Pentru masajul gâtului, rasfirati cât puteti degetele mari si celelalte patru degete, ridicati barbia cât se poate de mult si masati punctele tsubo de pe gât.Masajul trebuie sa se extinda catre baza gâtului.

Pentru automasaj (daca nu are cine sa va faca masajul), folositi-va de mâna stânga pentru a masa partea dreapta a gâtului si de mâna dreapta pentru a masa partea stânga.  . 

Finalizati masajul asezându-va în fata unei oglinzi si efectuând mai multe grimase pentru mai a exersa musculatura faciala dupa care, cu voce soptita, ve-ti repeta de multe ori fiecare combinatie de litere: AIJI, AIK, AOU.

  Fig. 8

 


Dupa aceasta , ve-ti continua cu presiune usoara zona gâtului, apucând intre degetul mare (police) si aratator-mijlociu -inelar, marginea externa a celor doi muschi lobi, muschi mari ai cefei, în punctele în care se unesc de osul occipital, lânga vârful depresiunii tri­unghiulare formate de mus­chiul sternocleidomastoidian (muschiul ce se întinde de la baza gâtului catre ureche si de­vine vizibil în momentul în care capul este complet întors într-o parte), muschiul trapez (muschiul mare triunghiular ce se întinde de la ceafa catre vârful umarului) si clavicula, mergând in jos

din loc in loc cu presiune exercitata de 3-4 secunde dupa care se muta degetele mai jos din loc in loc.

Urmeaza apoi miscarea executata cu o presiune foarte usoara de o parte si de alta a marului lui Adam, apoi pe mar­ginea externa a muschiului sternocleidomastoidian (depresiunea aflata chiar dea­supra sternului sau depresiu­nea situata deasupra punctu­lui aflat la mijlocul distantei dintre clavicule) care se vor efectua o singura data transversal, dintr-o parte in alta (stânga- dreapta). 

Tratamentul cosurilor , petelor si pistruilor. Majoritatea tinerilor trec prin perioada de prepubertate si pubertate în care le apar cosuri pe fata. Aceste leziuni inestetice sunt motiv de stânjeneala si suferinta pentru o persoana tânara. Cauzele acestei probleme sunt extrem de complexe. Cosurile pot fi rezultatul dereglarii secretiilor hormonale, al perturbarii balantei vitaminice, al disfunctiilor apa­ratului digestiv sau sistemului nervos vegetativ, al secretiei excesive de sebum la nivelul pielii sau al unei infectii bacteriene. La început, apar mici puncte proe­minente rosii pe fata, brate si spate. Mai târziu, pe masura ce tânarul este supus schimbarilor fiziologice ce insotesc maturizarea sa sexuala, cosurile apar si dispar cu o relativa regularitate. În cazurile foarte grave, cosurile supureaza si, uneori, lasa în urma lor semne rosii-vinetii sau chiar niste adâncituri în piele.

Cosurile care supureaza sunt dureroase. Frecvent, persoanele care sufera de cosuri persistente sunt nevoite sa consulte medicul, dar în majoritatea cazurilor, în momentul în care perioada pubertara sa incheeat, afectiunea se rezolva de la sine

Terapia pe punctele tsubo se straduieste sa îndeparteze neplacerile fizice si emotionale generate de cosuri prin readucerea întregului organism la o stare de echilibru si o sanatate mai buna. Când organismul functioneaza normal, posibilitatea de aparitie a cosurilor este mai redusa. Cele mai importante puncte tsubo folosite în acest tip de tratament sunt punctele conform figurii alaturate. Efectuati miscari transversale pe aceste puncte din imaginea alaturata, ambele fiind în legatura cu redarea fortei si a starii de vitalitate primite de organism la nastere

Aceste puncte stimuleaza functionarea apa­ratului digestiv, revigoreaza pielea si musculatura, este excelent pentru piele si muschi, din moment ce aceste puncte tsubo sunt în corelatie cu ficatul si splina, care, potrivit conceptului medicinei orientale traditionale, controleaza starea musculaturii si a pielii.

Persoanele care sufera de constipatie sunt adeseori victimele eruptiilor de cosuri. Preveniti constipatia si tratati-o în cazul în care aceasta apare. Pe cale naturala puteti recomanda consumul de fructe, diminiata pe stomacul gol.

1. Miscarea 1: Primele miscari de presopunctura (care se pot face si peste imbracaminte) vor fi cele din zona primei si a doua vertebra lombara, punctul 1 si 2, se trage putin pielea spre exterior dupa care se apasa usor 3 secunde si se ruleaza peste muschiul paravertebral (apofizele spinoase) spre coloana, se incepe intotdeauna cu partea stânga si apoi partea dreapta.

Fiecare miscare fiind efectuata ca in oglinda (stânga apoi dreapta). Se lasa pauza de 1-2 minute pâna la efectuarea urmatoarei miscari. 

Miscarea 2 se efectueaza putin mai sus, tot peste muschiul paravertebral (apofizele spinoase) la nivelul celei de a unsprezecea vertebra toracala (zona rinichilor) punctul 3-4 . Intre fiecare miscare pereche se face o pauza de 1-2 minute pentru ca mesajul sa se transmita spre creier, iar acesta sa remedieze problemele de sanatate din acea zona.

3. Miscarea 3: Se continua cu miscarea de fiecare parte a coloanei vertebrale, sub nivelul apofizelor spinoase ale celei de-a opta si a noua vertebra toracala punctul 5- 6, si 7-8 dupa care pauza 1-2 minute..

4 Miscarea 4 se efectueaza miscarea de fiecare parte a coloanei vertebrale, sub nivelul apofizelor spinoase ale celei de-a cincea si a sasea vertebra toracala punctul 9-10, si 11-12, dupa care pauza 1-2 minute.

5. Miscarea 5. Se efectueaza miscarea de fiecare parte a coloanei vertebrale, sub nivelul apofizelor spinoase ale celei de-a doua si a treia vertebra toracala punctul 13-14 cu miscare in sus, dupa care pauza 1-2 minute

6. Miscarea 6 se aplica la jumatatea gâtului retespectiv între vertebra 3-4 cervicala de o parte si de alta a gâtului respectiv punctul 15 -16.

7. Miscarea 7 Lateral de o parte si de alta a ombilicului la doua degete, cu presiune usoara si apoi activam punctul situat la cinci degete mai sus de ombilic sau la juatatea distantei dintre ombilic si procesul xifoid.

8. Miscarea 8 se face intai pe partea stânga si apoi dreapta in fata umerilor.

 


  fig. 9 fig. 10

Femeile, care se preocupa de aspectul lor sunt adeseori suparate de prezenta pe fata

unor pete colorate cum sunt semnele din nastere, alunitele sau pistruii.

Mai multe cauze pot contribui la aparitia acestor modificari de culoare a pielii.

Expunerea la radiatia solara directa, suprasolicitarea, menstruatia, ovulatia, afectiunile uterine, perturbarile corticalei, suprarenalei, afectiunile hepatice, perturbarile emotionale si asa mai departe pot fi cauzele sau pot accentua aceste modificari.

Când se cunoaste o cauza definita, este necesar sfatul si tratamentul unui specialist.

Nu este o situatie neobisnuita, totusi, ca modificarile de coloratie si pistruii sa apara fara nici un motiv evident, în astfel de situatii, persoana respectiva trebuie sa evite expunerea directa la soare, care adeseori duce la aparitia sau accentuarea pistruilor. In cazul unor persoane cu piele foarte alba pistruii sunt ereditari, devin numerosi vara in cazul expunerilor la soare.

Se va executa presopunctura peste fascia musculara de la punctul 1 de pe partea stanga, pentru partea stânga, se trage pielea de pe mijlocul muschiului paravertebral spre exterior tinând apasat 3 secunde dupa care se ruleaza peste muschiul paravertebral tinând deasemenea apasat 3 secunde dupa care se trece apoi la punctul 2 pentru partea dreapta executând la fel ca la punctul 1 pana la punctul 16 din fig 9. si continua cu punctele din fig 11 cu pauza de 2 minute dupa miscarea efectuata.

fig 11  

Terapia orientala tsubo nu poate duce la disparitia imediata a acestor modi­ficari de coloratie a pielii.

Totusi, ea reuseste sa reduca amploarea acestor manifestari prin aducerea organismului într-o stare fizica generala buna. In acest scop si masajul clasic este destul de eficient.

5.3. TSUBO PENTRU INTENSIFICAREA LUCIUL PĂRULUI

Daca parul devine mat si are tendinta de a cadea sau se rupe usor, cauza poate fi atât de origine interna, cât si externa. Uneori, starile febrile si alte afectiuni pot determina caderea parului sau deteriorarea lui. Bacteriile ataca din exterior si deterioreaza starea parului, în situatiile în care apar astfel de afectiuni, consultati imediat un specialist. Dar modalitatea de a mentine starea de sanatate a firului de par consta în asigurarea hranirii adecvate a radacinii sale si în reglarea functionarii sistemului nervos vegetativ. Tratamentul pe punctele tsubo enumerate mai jos poate fi de ajutor în realizarea acestor obiective. Punctele activate in imaginile anterioare sunt deosebit de importante si ajuta la controlul folosirii energiei pe care corpul o primeste atât înainte, cât si dupa nastere. Masajul shiatsu, masajul clasic si acupunctura au si ele eficienta. Aceste puncte tsubo si procedura de executie a lor se gasesc in imaginile studiate anterior dar si punctul din crestetul capului, care se preseaza de la stanga spre dreapta si invers. Aceste puncte s-au dovedit excelente pentru terapia destinata îmbunatatirii starii de sanatate si vigoare si, în consecinta, pentru accentuarea luciului si frumusetii parului.

5.4. TSUBO PENTRU INFRUMUSEŢAREA PIELII

Pielea femeilor are tendinta de a fi mai uscata decât cea a barbatilor, iar tenul stralucitor si cu suficient sebum nu se întâlneste decât la tinerele fete. La femeile mai vârstnice, tenul are tendinta sa se usuce si în felul acesta, devine predispus la formarea ridurilor, fisurilor si la aparitia altor probleme, care predomina la persoanele cu pielea subtire. Dietele sarace în grasimi reduc si mai mult sebumul de la nivelul pielii femeilor. Pentru înfrumusetarea tenului, este necesar sa se foloseasca integral forta naturala a organismului. Masajul ajuta acestui scop. Tra­tamentul pe punctele cunoscute anterior ajuta si in acest caz dar mai este important în facilitarea utilizarii de catre organism a substantelor nutritive din alimentatie în scopuri energetice. Pentru acest motiv, masajul este important în scopul pastrarii unui ten frumos care depinde, la rândul sau, de o alimentatie sanatoasa. Datorita faptului ca producerea de gaze si alte substante toxice care se acumuleaza, constipatia este deosebit de nociva pentru piele, în cazul în care apare, actionati împotriva ei si tratati-o fie cu fructe consumate dimineata pe stomacul gol fie cu câte 1 lingura tarâte de grâu cu un pahar de apa plata consumata inainte de fiecare masa pe stomacul gol cu circa 20 minute inainte de masa.

In afara de punctele Tsubo aplicate inainte se mai aplica punctele indicate in desenul alaturat cu miscare de sus in jos .

 

5.5. TSUBO PENTRU SCĂDEREA IN GREUTATE

Daca excesul ponderal este rezultatul unor tulburari de asimilare datorate sistemului endocrin, pacientul trebuie sa consulte un medic de familie sau medicul specialist.

În acest subcapitol, vom discuta despre acel tip de exces ponderal de natura estetica si nu de sanatate, generat de consumul excesiv de calorii si lipsa de miscare fizica. Locurile în care se acumuleaza grasimea la femei sunt situate pe liniile ce pornesc de la barbie, pe ambele parti ale corpului, spre sâni, zonele din jurul abdomenului si soldurilor situate imediat sub nivelul ombilicului, coapsele, zonele din spatele genunchilor si gleznele. Pentru a preveni depozitarea grasimii în aceste zone, este util masajul oriental efectuat cu regularitate pe urmatoarele puncte tsubo:

Miscarile 1,2, 3,4 la fig 9. pe muschii paravertebrali dupa care pauza 2-3 minute pâna nu se mai simte presiunea exercita pe acele puncte. Urmeaza punctele 5-6, apoi 7-8 dupa care pauza 2-3 minute apoi 9-10 si 11-12 pauza, punctele 13-14 pauza si apoi 15-16. dupa care se vaa executa punctele din figurile urmatoare, cu pauza intre ele.



Fig 14  fig 15  fig 16 

Punctul (fig 16) situat de o parte si alta a ro­tulei poate fi usor de localizat prin extensia completa a genunchiului si repe­rând extremitatea superioara a depresiunii formate pe marginea externa a rotulei. Cu alte cuvinte, el se afla pe partea anterioara a coapsei, la doua degete deasupra marginii supe­rioare a rotulei, spre exterior. Punctul din figura alaturata se afla partea posterioara a la­turii externe a gleznei.

Caracterizare generala:

Depunere de grasimi în organism în exces face ca greutatea corporala sa fle cu 20% sau mai mult decât greutatea normala;

Factorii care duc la obezitate sunt multipli: abuz de alimente, conditionare genetica, tulbu­rari endocrine (obezitatea dupa nasteri, Cushing, sindromul adipozo-genital etc,)

Simptomele persoanelor obeze pot fi:

Palpitatii; dureri articulare, asocieri morbide, hipertensiune arteriala, litiaza biliara sau renala. Diabet zaharat, varice, cardiopatie ischemica.

Principii de tratament alopat: dieta hlpocalorica, exercitii fizice, anorexigene centrale.

FITOTERAPIE

Betula alba: este utilizata pentru efectul depurativ. Se utilizeaza mugurii, frunzele, scoarta, seva. Mod de administrare: decoct din muguri 100 g la 700 mi apa, se fierbe pâna la 500 ml; DS intern fractionat 250-500 ml pe zi; pulbere din frunze; DS intern 2 g de 3 ori zi; decoct din frunze sau scoarta, 10 g planta la 300 ml apa, 1-2 linute; DS intern 250 ml pe zi; seva recoltata primavara se amesteca i parti egale cu alcool de 40° si glicerina; DS intern 30 de picaturi de Galiurn album: este mai indicat la bolnavii cu temperament oleric, la cei cu "foame nervoasa". Se utilizeaza partea aeriana. Mod de administrare: infuzie din 5 g planta la 250 ml apa; DS intern zilnic cursul diminetii; pulbere 2 g de 2-3 ori pe zi, cu o ora înaintea meselor principale.

Hedera helix: este un remediu recomandat de autorii germani; Ifectul s-ar datora unei usoare stimulari tiroidiene (actiune itabolica). Se utilizeaza frunzele. Mod de administrare: TM 15 picaturi de 3 ori pe zi.

Recomandam si o formula propusa de autorii francezi:

Rhamnus Frangulae, cortex.

Rosmarinus officinalis, partea aeriana

Taraxacum officinalis, planta întreaga 1, 25 g

D. S. intern câte 25 picaturi înaintea meselor de dimineata si de prânz.

5.6. TERAPII ANTICELULITICE

TERMO-ÎMPACHETĂRILE CU ARGILA VERDE

Terapia cu argila reprezinta o practica straveche în medicina naturista. Argila verde contine: siliciu, aluminiu, magneziu, calciu etc.

Argila poate fi folosita intern, actionând asemenea fibrelor alimentare: selecteaza toxinele, le neutralizeaza, reglementeaza activitatea glandelor endocrine. Are actiune bactericida, anuleaza efectul nociv al metalelor grele, stimuleaza enzimele digestive, asigura PH-ul alcalin necesar digestiei intestinale.

Extern, argila are de asemenea efecte spectaculoase: activeaza cele doua circulatii ale fluidelor în organism, sangvin si limfatic, cicatrizeaza, intensifica schimburile metabolice, produce cresterea activitatii enzimatice si îmbogateste tesuturile cu substante nutritive.

Atât pentru a potenta efectul, cât si pentru a îmbunatati procedura anticelulitica, ARGILA se foloseste si calda, împreuna cu parafina pura, rezultând miraculosul PARARGIL.

EFICIENŢA TRATAMENTULUI PARARGIL?

Tratamentul cu parargil reduce celulita, indiferent care sunt cauzele formarii ei;

înlatura retentia de fluide; în zona gleznelor, mai ales, unde este foarte vizibila retentia de apa, se poate realiza o micsorare în diametru cu pâna la 20%; aplatizeaza abdomenul si remodeleaza silueta;

regularizeaza secretia de sebum;

hraneste si hidrateaza pielea, ajutând astfel al întinerirea si mentinearea ei în forma;

atenueaza culoarea si marimea vergeturilor;

elimina treptat firele de par crescute sub piele, ca si depozitele inchistate de sebum;

calmeaza durerile musculare si ligamentare.

DESCRIEREA ÎMPACHETĂRILOR CU PARARGIL

Pregatiti patul în ordinea urmatoare: cearceaf de pânza, patura electrica, cearceaf de unica folosinta.

Efectuarea exfolierii, este o etapa extrem de importanta, mai ales în procesul de detoxifiere: aplicati peeling pe zona dorita si masati constiincios, insistând pe depunerile mai vizibile: solduri, genunchi, abdomen etc.

Aplicarea serului reducator. Aplicati parargil cu pensula într-un strat gros de maxim 3 mm. Clienta poate sta pe pat sau în picioare, dupa cum doreste.

Împachetati în film osmotic toata zona lucrata.

Rugati clienta sa se aseze usor pe pat si acoperiti-o cu cearceaful de plastic, atât de strâns cât sa nu o deranjeze.

Puneti în functiune PĂTURA ELECTRICĂ sau porniti TUNELUL CU INFRAROsU si lasati substantele sa actioneze între 30 si 60 min.

Despaturiti clienta, rupeti filmul osmotic si înlaturati parargilul de pe piele.

Aplicati, dupa caz, crema termica si crema antivergeturi sau de fermitate.

FRECVENŢA IDEALĂ: un tratament la doua zile, în sesiuni de 10 sedinte.

SFATURI:

Recomandati crema termica pentru acasa, cu aplicatii zilnice; efectul tratamentului este astfel optimizat;

Chiar daca procesul de transpiratie nu a fost complet, asigurati clienta ca substantele si-au facut efectul;

Începeti efectuarea sesiunii de 10 sedinte imediat dupa terminarea ciclului lunar, astfel încât sa puteti avea o continuitate nealterata de variatii de greutate;

Sfatuiti clienta sa manânce echilibrat, multe legume su fructe crude, sa renunte la mesele copioase.

Rezultatul acestui tratament nu este neaparat o scadere masiva în greutate, ci o scadere în dimensiune.

Terapia PARARGIL prelucreaza grasimea afectata de celulita si îi micsoreaza volumul. Micsorându-si volumul, chiar pâna la disparitie în mare proportie, tesutul devine mai ferm în miscare sau la atingere, deci mult mai placut la vedere. si aceasta pentru ca toate produsele din tratament contin atât ingredientele active pentru lipoliza cât si ingrediente active pentru regenerarea tesutului.

ÎMPACHETĂRI PENTRU SLABIRE

Aplicati peeling pe zona cu celulita. Masati si stergeti produsul cu un servetel.

Aplicati crema termosudatie reducatoare care produce o transpiratie puternica, consumând stratul adipos.

Împachetati în film osmotic toata zona lucrata.

Acoperiti clienta cu cearceaful de plastic. Pentru a mari eficienta tratamentului, acoperiti clienta cu o patura electrica.

Lasati crema de termosudatie sa actioneze între 30 si 60 de minute.

Taiati folia film si înlaturati transpiratia rezultata.

Aplicati dupa caz crema termica sau crema antivergeturi pentru fermitate.

FRECVENŢA IDEALĂ: un tratament la 2 zile, în sesiuni de minim 10 sedinte.

5.7. TRATAMENTUL FACIAL OCEANIC SPA ANTI AGE

OCEANIC FACIAL SPA este cel mai avansat tratament anti-îmbatrânire pentru ten cu rezultate vizibile înca de la prima sedinta de tratament. Compus pe baza de alge din Marea Nordului, minerale si oligoelemente, OCEANIC FACIAL SPA hidrateaza puternic pielea, reabilitându-i tineretea si stralucirea.

Mod de folosire:

Se aplica pe fata si gât o fiola de DER DIN PLANCTON sI ALGE MARINE.

Se aplica printr-un masaj usor CREMA HIDRATANTĂ pâna la absorbtie.

Se amesteca cu o spatula într-un vas COMPLEXUL MICRONIZAT DE ALGE MARINE cu GELUL DIN ALGE MARINE timp de 60 secunde. Se aplica masca cu o pensula pe fata si gât si se lasa 5 minute.

Se amesteca PUDRA MINERALĂ pâna la obtinerea unei masti. Aceasta masca minerala se aplica peste Masca din Alge Marine, evitând contactul cu ochii, gura si pielea gâtului. Se lasa 15-20 de minute, dupa care se îndeparteaza - întâi Masca Minerala si apoi Masca din Alge Marine.

FRECVENŢA sEDINŢELOR: 1 sedinta pe saptamâna.

FRECVENŢA TRATAMENTULUI: trimestrial.

5.8. TRATAMENT DE REGENERARE CAVIAR-RETINOL

Caviarul si retinolul sunt ingrediente esentiale în tratamentul tenului, conferindu-i acestuia fermitatea, tonusul si elasticitatea naturala. Actioneaza eficient în lupta contra ridurilor, chiar si în cazul tenurilor sensibile. În acelasi timp, reprezinta tratamentul optim pentru tenuri degradate de stres, soare, oscilatii mari de temperatura etc.FRECVENŢA sEDINŢELOR: 5 sedinte saptamânal.

FRECVENŢA TRATAMENTULUI: trimestrial.

Mod de folosire: pentru a optimiza efectul tratamentului, se procedeaza zilnic la o curatare profunda a pielii(preferabil cu un peeling cu acid glycolic), o saptamâna înaintea începerii sesiunii Ionic Lifting anti-age.

Etapele tratamentului:

Demachiati pielea fetei si gâtului cu demachiantul potrivit tipului de ten.

Se aplica o fiola din SERUL PRIMAR cu o pensula pe fata si gât, evitând contactul cu ochii. Se lasa 3-5 minute, în functie de tipul tenului, apoi se curata cu apa.

Se maseaza pielea usor cu SERUL BI-FAZIC pâna la absorbtie.

Se aplica CREMA MASCĂ, se lasa 10 minute, apoi se îndeparteaza.

Ca si final al tratamentului, se aplica 10 g de GEL CONCENTRAT, masând pâna la absorbtia totala.

5.9. TRATAMENTUL IONIC LIFTING ANTI-AGE

Tratamentul de lifting ionic reprezinta rezultatul multor ani de cercetare biocosmetica, un vârf în domeniul tratamentelor împotriva îmbatrânirii pielii. Se foloseste de sinergia anumitor molecule care incita celulele în a crea elementele esentiale pentru hidratarea, fermitatea si elasticitatea pielii.

Mod de folosire: pentru a optimiza efectul tratamentului, se procedeaza zilnic la o curatare profunda a pielii (preferabil cu un peeling cu acid glycolic), o saptamâna înaintea începerii sesiunii Ionic Lifting anti-age.

Etapele tratamentului:

Demachiati pielea fetei si gâtului cu demachiantul potrivit tipului de ten.

Se amesteca o fiola de Proteina de Mini-Lift cu o fiola de Aloe Vera Complex într-un vas, rezultând o masca.

Se aplica masca pe fata si pe gât cu aceeasi pensula cu care s-a realizat amestecul. Se lasa 30 de minute. În timpul acestui proces, pacientul poate experimenta o senzatie de tensiune pe fata, datorata micsorarii în dimensiune a mastii. Se realizeaza astfel o gimnastica pasiva a muschilor care activeaza microcirculatia în stratul superficial al pielii. Daca senzatia de strângere a pielii deranjeaza, masca se umecteaza cu picaturi de Moisturising Aleo Gel.

Se îndeparteaza masca cu un burete si apa rece pâna la curatarea perfecta a pielii.

Se aplica un masaj usor cu picaturi de Ulei de struguri si Vitamina E.

Ultimul pas presupune un masaj usor cu Crema de Lifting Ionic.

FRECVENŢA TRATAMENTULUI:

Prima saptamâna: 4 sedinte în zile consecutive.

A doua saptamâna: 2 sedinte în zile alternative.

A treia saptamâna: 4 sedinte în zile consecutive.

Pentru un mai bun efect al tratamentului, este recomandata folosirea Cremei de Lifting Ionic pe timpul nopti, ziua fiind indicat uzul Emulsiei de Rehidratare, datorita puterii sale de hidratare si a factorului de protectie 15

5.10. LĂPTIsORUL DE MATCĂ

Laptisorul de matca este un produs pe care albinele tinere îl prepara ca hrana pentru viitoarea regina care va depune peste 1000 oua pe zi.

Este lesne de înteles motivul pentru care laptisorul de matca constituie un concentrat biologic puternic, cu proprietati deosebite în regenerarea celulelor. El este, de asemenea, o sursa deosebita de substante naturale cu puternica actiune de frânare a proceselor de îmbatrânire

Este un tonic si un puternic stimulent pentru organism, contribuind atât la reglarea arderilor, cât si la înlaturarea grasimilor de prisos.

Compozitia chimica complexa justifica valoarea si interesul mare pe care l-a stârnit acest ingredient. Astfel, pe lânga un numar de 20 aminoacizi cu functie importanta în procesul de crestere si functionare a organismului, laptitorul de matca contine proteine, zaharuri, grasimi, vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, PP si acid pantotenic, fermenti, hormoni, vitamine si minerale si 2,84% substante înca nedeterminate.Vitaminele continute: A, B1, B2, B6, C, E, PP.

Mineralele continute: magneziu, fosfor, potasiu, sulf, calciu, brom, iod, arsen etc.

Teoria radicalilor liberi:

Îmbatrânirea se datoreaza, în mare masura, radicalilor liberi. Acestia sunt molecule cu încarcatura electrica instabila si sunt de asemenea vinovati pentru ateroscleroza, ca si pentru diferite forme de cancer. Ei sunt produsi în mod constant în organism sau apar în mediul înconjurator.

Exemplu: aerul contine oxigen O2, dar în momentul în care razele de soare ating aerul poluat, O2 se transforma în O3 sau ozon. Sper deosebire de oxigen, ozonul este foarte instabil, adica tinde sa se combine cu alte molecule.Radicalii liberi sunt foarte reactivi, ei penduleaza în interiorul celulelor corpului, producând stricaciuni membranelor celulelor, proteinelor si ADN-ului.

Colagenul devine mai putin flexibil, iar corpul începe sa prezinte semne de îmbatrânire, precum anchilozare si zbârcirea pielii. Pentru a se lupta cu radicalii liberi, organismul produce în mod constant antioxidanti sau îi foloseste pe cei obtinuti din nutrienti. Pe masura ce îmbatrânim, corpul produce tot mai putini antioxidanti, iar în multe cazuri alimentatia normala nu este suficienta.

Antioxidanti: betacarotenul, vitaminele C si E, zincul si seleniul.

Ingrediente active: concentrat de portocale, talasphere cu vitamina C, extract de Guarana, vitamina E, ceramide active, filtre solare.

5.11. XIMART - CAVIAR

Apetisant si exotic, CAVIARUL este o delicatesa în forma pura. Este folosit ca ingredient activ în prepararea produselor cosmetice exclusiviste. Contine cantitati importante de aminoacizi, structurând în mod inteligent peptidele, proteinele si acizii grasi. Pentru garantarea unei compozitii cât mai pure si a unei formule cât mai eficiente, a fost selectat: caviar din estuarul dintre Tigru si Eufrat, plin de istoria si misterul acestor ape cristaline, cunoscut pentru puritatea si puterea sa de regenerare; caviar din Marea Caspica, paradisul morunilor, esenta de delicatesa pura, bogata în proprietati si fermecata de atingerea exotica a ambrelor marine.

Dupa cum era de asteptat, ceea ce a rezultat este un extract exceptional de fin, acceptat si asimilat de piele cu mare usurinta.

Testele, în care 120 de femei au beneficiat de tratamente de regenerare cu caviar timp de o luna, au evidentiat rezultate demonstrate stiintific la nivelul pielii:

+83% finete; +79% fermitate; +86% restabiliarea straturilor de hidratare;

+83% luminozitate.

5.12. Vitamina C - Pura

Vitamina C pura, din fructe rasfatate de soarele mediteranean, pentru o fata grandioasa.

Vitamina C a fost demonstrata ca fiind un element cosmetic activ. Aceasta vitamina este necesara pentru sanatatea pielii, datorita proprietatilor sale RE-HIDRATANTE si ANTIOXIDANTE, care stimuleaza sistemul de aparare, astfel permitându-va sa rezistati stresului zilnic si formarii radicalilor liberi. De asemenea, intervine în procesul de sinteza a colagenului.Vitaminei C in stare pura permite eliminarea treptata în piele într-un interval de 12 ore.

Sucul natural de lamîi, portocale; kiwi, asigura necesarul de apa al fetei si reînoieste celulele pe suprafata pe care este aplicat (fata), revitalizeaua si stimuleaza sistemul natural de aparare al pielii. Vitamina C mai curata fata si de imperfectiuni si urme de oboseala, diminuând semnificativ efectul ridurilor.


Document Info


Accesari: 6542
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )