Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Masca hidratanta

Cosmetica


Masca hidratanta

Mastile de frumusete au stramosi foarte vechi: inca din anul 1500 i.C., femeile isi aplicau namol pe fata, pentru a-si ingriji tenul. Din fericire, astazi, tehnologiile de varf din domeniul cosmeticii permit prepararea unor masti de frumusete mult mai eficiente. Cu toate acestea, prea putine femei profita de binefacerile acestui tratament, utilizandu-l prea rar sau doar atunci cand sunt in preajma unui eveniment deosebit si vor sa fie mai frumoase. Este, probabil, si cazul multora dintre clientele dumneavoastra. Le puteti incita sa aplice cu regularitate o masca de frumusete, prezentand avantajele si indiscutabilele efecte pozitive pe care le are asupra pielii.



Relaxarea Destinderea este prima etapa de pregatire pentru aplicarea unei masti de frumusete. Oxigenarea avand un efect extrem de benefic asupra pi 16516y245q elii, clienta dumneavoastra trebuie sa respire foarte bine pentru a oxigena la maximum celulele cutanate, iar acest proces este ameliorat atunci cand corpul este relaxat. Iata un motiv in plus pentru a petrece 10-20 de minute intr-o stare calma si linistita, in timpul carora este stimulata reoxigenarea celulelor pielii (inspiratie) si eliminarea toxinelor (expiratie). Clienta dumneavoastra nu-si gaseste timp pentru o pauza? Sfatuiti-o sa foloseasca momentele in care face dus sau baie pentru a se relaxa.

Baia si masca de frumusete Baia reprezinta cel mai potrivit prilej de relaxare, prielnic, deci, pentru aplicarea unei masti de frumusete. De ce? Pentru ca vaporii apei, conjugati cu starea de destindere a organismului, favorizeaza patrunderea substantelor active ale mastii in piele. Timpul capata astfel o tripla utilizare (igiena, frumusete, relaxare). Daca adaugati contributia baii la eficacitatea maxima a mastii, timpul devine si mai pretios pentru ca masca se dovedeste a fi mult mai eficienta, la acelasi pret!

Dusul si masca In acest caz, masca se va aplica cu cateva minute inainte de intrarea sub dus, evitandu-se udarea fetei in primele cinci minute. Sugerati-le clientelor dumneavoastra sa lase apa sa curga de-a lungul spatelui si sa respire profund pentru a obtine o stare de destindere perfecta. Va urma apoi toaleta corpului, incheiata prin clatirea fetei pentru inlaturarea mastii. Atentie: pentru a efectua aceasta operatie, jetul dusului nu trebuie sa fie prea puternic si nici apa prea calda! Daca clienta dumneavoastra isi spala parul sub dus, ea trebuie mai intai sa indeparteze masca si sa evite apoi scurgerea samponului pe fata, pentru ca substantele chimice din compozitia acestuia sa nu le altereze pe cele ale mastii de frumusete.

Recomandari pentru aplicarea mastii Sfatuiti-va clientele sa aplice masca intr-un strat gros. Efectul de ocluzie cauzat de masca este, in mare parte, responsabil de eficacitatea acesteia. El genereaza o vasodilatare temporara care stimuleaza functiile metabolice ale pielii si amelioreaza penetrarea principiilor active. Masca trebuie lasata sa actioneze intre 10 si 20 de minute, in functie de tipul ei. Se indeparteaza apoi de pe fata prin clatirea abundenta cu apa calduta. Pielea va fi apoi tapotata cu o lotiune tonica, fara alcool, preparata, de preferinta, din flori de portocal. Dupa ce s-a uscat pielea, se aplica o crema de zi sau de noapte, in functie de momentul zilei. Sfatuiti-va clientele sa utilizeze masca o data sau de doua ori pe saptamana, pentru a beneficia de toate calitatile ei curative.

Hidratarea neconditionata Aplicata cu regularitate, masca reprezinta cel mai bun tratament prin care pielea isi recapata intregul potential de hidratare. Intr-adevar, ocluzia cauzata de stratul gros in care se aplica masca permite acumularea apei in stratul cornos, impiedicind evaporarea ei naturala in timpul transpiratiei (aproape 1 litru pe zi). Asadar, prin actiunea sa anti-deshidratanta localizata, masca antreneaza o diminuare a pierderii de apa la nivelul pielii. In plus, ea inmoaie stratul cornos al epidermei, faciliteaza eliminarea celulelor moarte si provoaca astfel o hidratare intensa si durabila. Dar masca favorizeaza, mai ales, patrunderea activilor in piele, scopul primordial al acestui produs fiind legat, evident, de rehidratarea cutanata. Oligo-elementele ionizate, sucurile de fructe si de legume cultivate biologic, fosfolipidele si ceramidele (anti-deshidratante) sunt, fara indoiala, activi ultra-performanti.

Oligo-elementele ionizate Magneziul (Mg), Manganul (Mn), Cuprul (Cu), Siliciul (Si), Aluminiul (Al), Zincul (Zn) si Fierul (Fe) sunt, printre altele, si oligo-elemente, adica minerale catalizatoare ce activeaza functiile vitale si schimburile biologice. Prezenta oligo-elementelor si concentratia lor optima la nivelul pielii sunt, asadar, esentiale. Orice diminuare a numarului acestora se traduce prin deshidratarea si imbatrinirea prematura a pielii, la fel si printr-o alterare a supletii si elasticitatii ei. Pentru ca actiunea oligo-elementelor sa fie cu adevarat benefica, acestia trebuie sa fie activi, deci ionizati, adica incarcati electric. Sarcina electrica reprezinta energia pe care o pun ei la dispozitie pentru a se produce o reactie biologica.

Punctele forte ale mastii de frumusete Desigur, dumneavoastra, ca esteticiana, le cunoasteti foarte bine. Dar, pentru a va convinge clientele sa beneficieze de ele trebuie sa gasiti cuvintele potrivite prin care sa le descrieti. Cu siguranta, macar unul dintre aceste puncte pozitive pe care le prezentati va atinge o coarda sensibila a clientelor inca indecise: -strange porii pielii -contureaza mai bine ovalul fetei -hidrateaza pielea (foarte indicata si in cazul celei a mainilor) -curata epiderma de impuritati -catifeleaza pielea -reda stralucirea tenului -estompeaza ridurile fine -relaxeaza trasaturile fetei -amplifica eficacitatea altor produse de ingrijire aplicate inainte sau dupa.

In concluzie, daca vreti sa-i recomandati o masca noua unei cliente, evitati intrebarile la care se raspunde prin da sau nu, precum: Folositi o masca?. Clienta va poate raspunde  daaaa, desi foloseste acelasi tip de masca de peste 3 ani. Adresati-i, mai degraba, intrebari care necesita raspunsuri ce provoaca o dezvoltare a subiectului: Explicati-mi cum aplicati masca pe care o utilizati acasa.. Veti putea vorbi astfel despre durata de viata a mastii, despre frecventa cu care trebuie ea utilizata, despre cerintele pielii in functie de sezon etc. Explicati-le clientelor dumneavoastra ca masca pe care le-o recomandati corespunde exact nevoilor pielii lor; precizati-le, de asemenea, cand si cum se aplica ea si oferiti-le cat mai multe sfaturi. Clientelor le place sa va vada preocupata de frumusetea lor. Daca nu va veti manifesta interesul in aceasta privinta, ele vor merge la primul magazin de cosmetica si vor cere recomandari vinzatoarelor de-acolo


Document Info


Accesari: 2097
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )