sampon 5 R de la Hofigal
Se foloseste o data sau de doua ori pe saptamâna, pentru toate tipurile de par. Extractul de urzica împiedica formarea matretii si stimuleaza cresterea parului. Extractul de musetel are efect antiinflamator si cicatrizant. Extractele de mesteacan si brusture au efect antiseptic si analgezic. Prin utilizarea acestui tip de produs de curatare a parului se obtine frumusetea si stralucirea firului de par.
samponul 5 R este unul dintre cele mai importante articole 717d39h de îngrijire personala produse de compania HOFIGAL.
. Stralucire deosebita. Este foarte important sa va clatiti foarte bine parul, pentru a elimina toate resturile de sampon sau balsam, caci altfel acestea vor "îmbâcsi" parul. Daca puteti, ultima clatire trebuie facuta cu apa rece, caci va conferi o stralucire deosebita podoabei capilare.
. Uscare delicata. Dupa ce v-ati spalat, nu începeti sa va frecati puternic parul cu prosopul. Apa elimina orice urma de grasime de pe par, ceea ce îl face extrem de friabil. Cel mai bine este sa îl tamponati usor si apoi sa îl înfasurati într-un prosop moale.
Uleiul de radacina de brusture este foarte util în redobândirea supletii si stralucirii parului uscat si friabil, afectat de actiunea razelor solare si a apei de mare. Pentru a-l obtine, umpleti o sticla cu gâtul larg cu radacina de brusture uscata si bine maruntita si turnati apoi peste planta ulei de masline. Astupati sticla si tineti-o trei saptamâni la soare sau în casa, la loc cald. Aveti grija ca în fiecare zi sa agitati sticla, oentru omogenizarea amestecului. Dupa trei saptamâni, strecurati uleiul si treceti-l în sticlute mici, de culoare închisa. Puneti-le la loc uscat si rece. Spalati parul cu sampon obisnuit, si apoi limpeziti-l si uscati-l. Luati un galbenus de ou si turnati peste el ulei de brusture, ca pentru maioneza. Aplicati pasta obtinuta pe par, dupa care acoperiti-va capul cu o punga din plastic. Lasati amestecul sa actioneze aproximativ o jumatate de ora. Dupa acest interval, spalati din nou parul cu sampon si clatiti-l cu apa în care ati adaugat câteva lingurite de otet de mere.
Daca acest tratament vi se pare prea complicat, încercati-l pe urmatorul, mult mai simplu de urmat, dar la fel de eficient: înainte de fiecare spalare, ungeti-va pielea capului si vârfurile exfoliate ale parului cu ulei de brusture. Acoperiti-va cu o punga de plastic, asteptati o jumatate de ora, apoi spalati-va cu apa calda si sampon.
Masca de lamâie pentru par cu aspect mat
Ai nevoie de: 150 ml apa, l lingura de ulei de masline, zeama de la o lamâie.
Cum procedezi pui zeama de lamâie în apa, apoi uleiul de masline, încalzesti la foc pâna când compozitia atinge temperatura corpului. Aplici masca pe parul uscat, acoperi cu o folie de plastic peste care pui un prosop. Lasi sa actioneze 30-45 minute, apoi te speli cu samponul preferat.
sampon cu lamâie pentru degresarea parului
Ai nevoie de: 2-3 lingurite de sapunarita, 250 ml apa, zeama de la 1/2 lamâie, l galbenus, 2-3 picaturi de ulei de lamâie.
Cum procedezi: pui sapunarita într-un vas cu apa pe foc mic si dupa ce a dat un clocot sting focul si lasi la infuzat 10 minute, dupa care strecori. Amesteci galbenusul cu zeama si cu uleiul de lamâie, apoi torni câte putina infuzie calduta amestecând mereu, îti speli parul cu acest sampon care-ti regeaza cantitatea de grasimi secretata de pielea capului si-ti parfumeaza discret parul.
Cum prepari uleiul de lamâie:
Sfaturi: Daca ai parul lung, dubleaza cantitatile. Gasesti ulei de lamâie si la Plafar. Poti prepara samponul cu lamâie pentru degresarea parului, înlocuind sapunarita cu 2 linguri de sapun natural de glicerina ras.
. împachetari cu ulei pentru par uscat si tocit
Spalatul cu sampon, uscatul cu foehnul, vântul, soarele si praful afecteaza parul, care îsi pierde din stralucire, împachetarile cu ulei confera parului stralucire. Se aplica uleiul fie cu câteva ore înaintea spalarii, fie îl lasam pe întreaga durata a noptii, spalându-l apoi dimineata.
Lotiune capilara împotriva matretii
Ai nevoie de: 500 ml otet de mere, 500 ml apa, 4 linguri pline cu flori de soc (planta uscata).
Cum procedezi: pui florile de soc în apa si le fierbi la foc domol 10 minute. Dupa ce se raceste complet adaugi otetul de mere. Lasi la macerat 48 de ore dupa care strecori. Folosesti câte 30 ml la clatirea parului dupa ce l-ai spalat cu samponul preferat.
. Tinctura de mesteacan. Se recomanda frictionarea usoara a radacinii parului cu un amestec din tinctura de mesteacan si tinctura de ardei iute, în proportii egale.
. Tinctura de urzica. Se frictioneaza radacina parului cu o combinatie, în proportii egale, de tincturi de urzica si de ardei iute.
. Tinctura de usturoi. Se foloseste de 1-2 ori/saptamâna, prin frictionarea radacinii firului de par.
. sampon natural. Se recomanda, de asemenea, folosirea unui sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului, prezentate anterior (urzica, ardei iute, mesteacan, în proportii egale) si 4 linguri deapa, urmata de o amestecare energica.
. Ceai de pedicuta. Spalarea capului cu decoct de pedicuta ajuta la cresterea parului.
. întarirea firului de par. Pentru întarirea firului, la finalul spalarii se clateste parul cu o lingurita de tinctura de pedicuta, diluata într-o cana cu apa calda.
|