Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




TENUL

Cosmetica


TENUL

Cele mai eficiente produse pentru mastile faciale . Apa distilata . Apa de izvor . Albusul si galbenusul de ou . Mierea



Aplicarea mastii înainte de a aplica masca, ai grija ca pârul sa fie strâns în asa fel încât sa nu îti atinga fata

Când aplici masca, ai grija sa evi&# 535b14f 355;i zona buzelor si a ochilor

La prepararea mastii e bine sa folosesti apa distilata pentru ca apa dura poate irita pielea. In cazul în care folosesti apa de ia robinet, aceasta trebuie mai întâi fiarta

Masca se aplica începând cu bar­bia. Urmeaza apoi obrajii, fruntea si nasul. Buzele, ochii si sprâncenele ramân neacoperite de masca

îndepartarea mastii se face cât mai delicat, prin miscari circulare.

Tenul uscat

Are nevoie de o masca hidratanta care îndeparteaza delicat celulele moarte, curata porii si face tenul sa arate mai tânar.

Masca cu banane. Zdrobeste o banana coapta si amestec-o cu o lingura de brânza de vaci si cu o lingurita de ulei de masline pâna se obtine o pasta, întinde amestecul pe fata si lasa-l 10 minute. Clateste apoi cu apa calduta.

Masca cu miere. Amesteca doua linguri de miere cu doua linguri de lapte, întinde ames­tecul pe fata si pe gât. Lasa-l 10 minute sa actioneze si apoi îndeparteaza-l cu apa calda.

Tenul gras

Daca ai un astfel de ten e bine sa folosesti mastile special crea­te pentru a absorbi excesul de sebum. Acestea exfoliaza delicat pielea, îmbunatatesc textura pie­lii si ajuta la micsorarea porilor, încearca si tu:

Masca cu mere. Se da un mar pe razatoare astfel încât sa se obtina bucati cât mai mici. Se adauga apoi 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se aplica pe fata, se lasa 10 minute si se clateste.

Masca cu rosii. Zdrobeste o rosie coapta si întinde pasta pe care ai obtinut-o. Las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi clateste cu multa apa calda.

Tenul mixt

Este acel ten care combina zone uscate cu zone grase, în acest caz, zona grasa se afla pe frunte, nas si barbie. Dincolo de aceasta zona (numita si "zona T"), pielea este uscata. Ai nevoie de o masca pentru a hidrata zona uscata, dar care sa actioneze în acelasi timp si asupra excesului de sebum din zona T. Încearca si tu:

Masca cu piersici. Piersicile se cojesc si se piseaza. Se adauga apoi o lingura de brânza de vaci si putina faina. Se amesteca si se întinde pe fata. Dupa 15 minute, se cla teste cu apa calduta.

Tenul sensibil

Daca ai un ten dificil, care se irita usor, e bine sa aplici o masca pentru a-l calma. Cea mai indicata este mierea care îti va ajuta pielea sa redevina supla, încearca si tu:

Masca cu miere. O lingura de miere se amesteca cu o lingura de lapte gras. Se întinde pe fata, se lasa 20 de minute si se cla­teste apoi cu apa calduta.

Îngrijirea tenului în anotimpul rece

Este toamna. Cum ne îngrijim?

Temperaturile mai scazute si vântul dur de toamna usuca tenul. Sub actiunea fri­gului, porii se închid. Curatarea periodica a acestora este esentiala pentru ca altfel risti sa îti apara punctele negre. Iata câteva solutii simple pe care le poti pune în aplicare chiar la tine acasa.

Masca cu struguri. Aceasta masca e un minunat lifting natural antistres care îti va lasa un ten luminos. Ia 4 boabe de struguri de masa. Taie-le pe jumatate si scoate-le sâmbu­rii. Apoi unge-te cu jumatatile pe fata,

lasând sucul acesto­ra sa actioneze 10 minute asupra tenu­lui tau. La sfârsit cla­teste cu apa rece.

Masca cu lapte si tarâte. Pune la fiert timp de 15 minute o jumatate de litru de lapte cu 100 g de tarâte. Produsul obtinut se întinde pe fata. Dupa 10 minu­te clateste bine cu apa calduta.

Masca pentru puncte negre. Com­bina cantitati egale de bicarbonat cu apa si maseaza-ti fata 2-3 minute. Clateste apoi cu apa calduta.

Acneea

Decoct mixt cu efect garantat

Puneti în parti egale flori de galbenele, flori de cicoare, conuri de hamei, frunze de nuc si radacina de brusture. Amestecati-le, puneti-le într-o punga de hârtie sau într-un sa­culet de pânza. Din acestamestec faceti un decoct dintr-o lingurita de amestec de plante si o cana de apa.

Se lasa sa dea în doua, trei clo­cote, se ia de pe foc, se infuzeaza 10 minute, apoi se ia capacul (farfuriuta) de pe cana si se lasa la racit. Când decoctul devine cal­dut, se spala fata, bine curatata. Aplicati seara si lasati sa ac­tioneze toata noaptea. Abia a doua zi dimineata va puteti spala cu apa si puteti aplica pe fata crema obisnuita.

Tomate

Cu felii de tomate proaspete faceti tamponari locale dimineata si seara. Lasati sa actioneze timp de 20 de minute, apoi spalati-va cu apa calduta.

Bai de abur cu paie de ovaz

Puneti la fiert un litru de apa. Când aceasta clocoteste, aruncati în vas un pumn de paie de ovaz, închideti focul si acoperiti cu un capac. Lasati sa actioneze timp de 3-5 minute, apoi luati capacul si faceti o baie de abur a fetei, ast­fel: va aplecati fata peste vas si va puneti pe cap un prosop care sa acopere capul, fata si vasul din care iese aburul binefacator. Stati doar atât cât rezistati, dar cu cât mai mult, cu atât mai bine. Când nu mai rezistati, dati-va prosopul jos, Nu va stergeti fata, ci lasati-o sa se usuce natural.

Tratament de week-end

În zilele când stati acasa, ungeti-va local cu crema de pro-polis. Unguentare locala înseamna sa aplicati crema doar pe zona afectata. Aceasta crema da un aspect gras si cam neplacut, dar este deosebit de eficienta.

Tonifierea tenului

Castravetele tonifica tenul

Castravetele întretine suple­tea pielii si încetineste procesul de ridare. Este recomandat ca fiind unul dintre cele mai bune tonice hidratante pentru tenurile normale, uscate sau chiar grase. Pentru curatirea oricarui tip de ten se foloseste o lotiune prepa­rata din suc de castraveti cu al­cool rafinat de 70 de grade. La un litru de suc se adauga 200 ml alcool si se macereaza cinci-sase ore, apoi se strecoara. Dupa ster­gerea tenului cu un tampon îm­bibat în solutie, pielea se spala cu sapun medicinal si se unge cu o crema tonifianta.

Cuperoza

Este o consecinta a spar­gerii vaselor capilare si apare sub forma unei retele de firi­soare rosii, subtiri, cu piele palida si fragila. Cauzele aces­tei afectiuni sunt: ereditatea, variatiile bruste de tempera­tura, regim alimentar neadec­vat, masaje faciale prea in­tense, utilizarea neadecavata a unor produse abrazive, folo­sirea periei electrice la viteze prea mari, utilizare incorecta a vacuumului sau a prosoa-pelor prea aspre pentru fata. Cuperoza nu poate fi corec­tata total prin tratament cos­metic, dar pot fi evitate ac­centuarea problemelor si aparitia unor zone noi. Trebuie respectate contraindicatiile specialistului cosmetician în ceea ce priveste masajele faciale, aparatele si produsele cosmetice utilizate. Se im­pune un regim alimentar sa­natos, fara alimente indigeste si excitante ca alcoolul, condi­mentele, mezelurile, carnurile conservate, grasimile, mura­turile. Alimentatia trebuie sa fie bogata în fructe si legume proaspete. Se vor evita schim­barile bruste de temperatura, expunerea prelungita la soa­re. Pentru curatirea fetei se vor folosi numai infuzii de tei, musetel sau nalba, si nu lotiuni alcoolizate. Mastile cosmetice trebuie sa fie cal­mante si decongestionante. Medicul specialist poate indica un tratament antialergic sau endocrin.

Pori deschisi

Prunele se folosesc si în cosmetica, mai ales pentru persoanele care au tenul cu pori deschisi. Astfel, prunele se zdro­besc si se pun pe fata (realizându-se o masca astringenta) timp de 20 minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Ridurile

Morcovul bogat în vitamina A, revitalizeaza si tonifica pielea, previne formarea ridurilor. Aplicati morcov ras pe fata.

Laptisorul de matca are un efect antirid uimitor.

Mierea, caimacul de lapte  sunt alti dusmani ai ridurilor.


Document Info


Accesari: 4505
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )