AUTOEVALUARE
Înca de la intrarea mea în viata universitara mi-am dedicat cea mai mare parte din timp pentru formarea mea ca si cadru universitar, îmbinând aptitudinile de predare cu cele de autoperfectionare în domeniul care ma reprezi 20420c21u nta profesional: medicina interna si, mai ales, gastroenterologia. De la ultima promovare si pâna în prezent, aceasta activitate s-a concentrat mai ales în activitati de predare si lucrari practice cu studentii, cursuri de perfectionare, lucrari orale la diferite manifestari stiintifice, lucrari publicate si altele pe care le voi expune în cele ce urmeaza, conform criteriilor impuse de legislatiei.
ACTIVITATEA DIDACTICĂ
Activitatea cu studentii.
Activitatea de predare si lucrarile practice cu studentii au fost principala mea preocupare de la ultima promovare pâna în prezent. Începând cu anul 2004, an in care am fost promovat în functia de sef de lucrari prin concurs, am sustinut cursul de medicina interna cu durata de doua semestre (doua ore pe saptamâna) pentru studentii Colegiului National de Asistenti Medicali (2004-2007) si de un semestru (în 2008) si cursul de Nursing pentru studentii Facultatii de Asistenti Medicali, un semestru (2008), doua ore pe saptamâna. În acest scop am realizat o redactare computerizata a cursurilor având grija sa o fac într-o maniera sintetica, clara, bine structurata; cursurile abordeaza notiuni generale de patologie apartinând domeniului medicinii interne si, respectiv, tehnici si manevre medicale, tehnici de de îngrijire a bolnavilor si nursing. În cadrul acestei activitati de predare am fost preocupat permanent sa aduc îmbunatatiri materialului didactic, completarea lor cu date actualizate anual, am utilizat proiectii de pe calculator, exemplificari prin imagini din colectia personala, diagrame, grafice. Am multiplicat pe hârtie si CD-uri cursurile si le-am oferit studentilor astfel încât sa le creez conditii optime pentru desfasurarea procesului de învatamânt.
În afara de cursuri, în toata aceasta perioada am participat la lucrarile practice cu studentii anului V ai Facultatii de Medicina; stagiul a acoperit domeniul medicinii interne: gastroenterologie, nefrologie si hematologie. De asemenea, am desfasurat activitati practice si cu studentii de la Colegiul de Asistente, tot în domeniul medicinii interne. În ambele cazuri, activitatea practica s-a desfasurat în Clinica de Medicina Interna si Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Judetean Constanta, unde studentii au avut ocazia sa se confrunte direct cu patologia studiata la curs. Studentii au fost repartizati pe saloane si pe paturi si au avut ocazia sa particpe la desfasurarea anamnezei, a examenului clinic si la investigatiile specifice; prin rotatie au putut intra în laboratorul de endoscopie digestiva si cel de ecografie. Participarea la vizita medicala a fost, de asemenea, un mijloc eficient de instruire. Cursurile, stagiile si lucrarile practice s-au desfasurat în conformitate cu prevederile Planului de învatamânt si cu Programele analitice ale Disciplinei de Medicina Interna si Nursing. Ele s-au finalizat cu examene practice la patul bolnavului la care am participat direct, precum si prin examene partiale si finale scrise, din toata materia predata, pe care le-am notat în catalog.
Am mentinut o permanenta legatura cu studentii în cadrul cercurilor stiintifice; am coordonat activitatea stiintifica a acestora în elaborarea de lucrari prezentate la diferite manifestari stiintifice precum Zilele Facultatii de Medicina, Zilele Dobrogene Medicale, Conferinta Anuala a tinerilor Medicinisti etc.
Activitatea cu medicii rezidenti.
Am îndrumat activitatea practica a medicilor rezidenti în stagiile de medicina interna si gastroenterologie; acestia au avut ocazia sa participe împreuna cu mine la efectuarea anamnezei, a examenului clinic, la elaborarea planului de investigatii, discutarea diagnosticlui diferential si la efectuarea tratamentului. Am preluat pe rând, prin rotatie, medici rezidenti care aveau în curiculla lor de pregatire stagii de endoscopie si de ecografie, si le-am explicat principiile de diagnostic si tratament în endoscopia digestiva superioara si inferioara, precum si elemente de ultrasonografie generala si abdominala, domenii în care am competenta; explicatiile teoretice au fost urmate de demonstratii practice pe pacienti din clinica în care îmi desfasor activitatea. Am îndrumat medicii rezidenti pentru a efectua prezentarile de caz de dupa raportul de garda.
Activitatea cu medicii specialisti.
În ultimii patru ani am participat constant la pregatirea cursantilor înscrisi la Cursul de Ecografie Generala ce se desfasoara sub patronajul Facultatii de Medicina a Universitatii Ovidius Constanta si a Societatii Române de Ultrasonografie în Medicina si Biologie. Cursurile s-au efectuat de doua ori pe an, câte 3 luni. Implicarea mea a fost constanta si s-a materializat prin implicarea în elaborarea cursurilor de ecografie pe suport digital (CD, memory stick), sustinerea anumitor cursuri (partea teoretica a fost îmbogatita cu numeroase exemple în imagini sau video din colectia clinicii în care lucrez) si demonstratii practice zilnice. Cursurile s-au finalizat cu examene scrise tip grila pe care le-am elaborat în conformitate cu programa anuntata. De asemenea, am facut parte constant, ca si secretar, din comisia de examinare a medicilor specialisti înscrisi la examenul de competenta sustinut anual.
De asemenea, în ultimii 4 ani am fost invitat sa tin câteva prelegeri, conferinte sau discutii la mese rotunde la diverse manifestari de interes local sau national, dupa cum urmeaza: 2 conferinte la simpozioane internationale (româno-italiene), 5 prelegeri ca speaker la simpozioane nationale la care au participat medici specialisti de medicina interna, gastroenterologie, medici de familie si de 5 ori am fost invitat sa tin prelegeri la simpozioane organizate de companiile farmaceutice la care au participat medici de familie; în acest caz temele au foast alese din domeniul gastroenterologiei si hepatologiei: boala ulceroasa si esofagita de reflux, infectia cu helicobacter pylori, hepatitele cronice, pancreatita acuta si cronica, bolile inflamatorii intestinale etc.
În perioada 2001 si 2002 am sustinut un curs de perfectionare postuniversitara si educatie medicala continua cu tema Bolile inflamatorii intestinale - actualitati fiziopatologice, diagnostice si de tratament, adresat medicilor de familie.
un curs de "Abilitati de facilitare", în iunie 2006, ceea ce ma ajuta în activitatea de predare, în comunicarea cu studentii mei, cu medicii rezidenti sau specialisti.
Autor/Coautor la manuale / carti de specialitate
În afara de participarea la elaborarea de cursuri pentru studenti conform programelor analitice, am participat la elaborarea mai multor capitole din diferite carti sau tratate de specialitate:
URGENŢE MEDICALE.
Autori: Florea Voinea, Cristina suta. Editura: Ex Ponto.
Constanta 1999 (ISBN: 973-9385-93-1). Capitolele: 4.1. Ischemia
intestinala (enteromezenterica) acuta (Fl Voinea,
ACTUALITĂŢI ÎN DIAGNOSTICUL sI TRATAMENTUL HEPATITELOR CRONICE VIRALE. Sub redactia Mircea Grigorescu, Carol Stanciu. Editura: Teognost, 2006. ISBN: 973-7696-02-02. Capitolul 7: Tratamentul hepatitei acute virale C (Florea Voinea, Eugen Dumitru). Pag. 62-66.
PANCREASUL. Sub redactia Florea Voinea. Editura Ex Ponto, Constanta 2006. ISBN (10): 973-644-541-0. Capitolul V: Pancreatita cronica (Eugen Dumitru, Florea Voinea). Pag. 118-184.
ACTUALITĂŢI ÎN DIAGNOSTICUL sI TRATAMENTUL HEPATITELOR CRONICE VIRALE. Sub redactia Mircea Grigorescu si Carol Stanciu. Editura Medicala Universitara "Iuliu Hatieganu", Cluj-Napoca 2007. ISBN: 978-973-693-219-0. Capitolul 16: Mecainsmul de actiune si rezistenta la interferon si ribavirina a virusului hepatic C (Florea Voinea¸ Eugen Dumitru). Pag. 179-193.
în curs de tiparire, Prof. Olteanu. Tratam IBD
în curs de tiparire, ACTUALITĂŢI ÎN DIAGNOSTICUL sI TRATAMENTUL HEPATITELOR CRONICE VIRALE. Sub redactia Mircea Grigorescu. Capitolul
În plus, am participat la elaborarea unui material / brosura cu informatii de larg interes despre hepatita cronica virala C, pentru uzul pacientilor, având titlul "Ce trebuie sa stim despre hepatita C". Îndrumator: Voinea Florea. Autori: Dumitru Eugen, Diana Alexandru. Editura Cuget Liber Poligraf, 2002.
Participari la comisii de concurs
Am facut parte din numeroase comisii de examene de promovare, pe post de secretar sau de membru:
Secretar în Comisia de Promovare a Examenului de Medic Specialist de Medicina Generala (2008)
Secretar în Comisia de Promovare a Examenului de Competenta în Ecografie (2004-2007, examenele s-au sustinut anual)
Secretar sau Membru în Comisii de Promovare pe linie universitara (pe posturi de preparatori, asistenti universitari sau sefi de lucrari) - 11 examene
Secretar în Comisia de Promovare pe linie medicala (2004, 2 examene)
o
Director General la
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta
o Director General Adjunct la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta
Membru în Comisii de Examene de Doctorat (2005, 3 doctoranzi, examene din cadrul doctoratului)
Secretar în Comisii de Examene pentru ocuparea unor posturi speciliatate (medici de familie)
Secretar în Comisia de sustinerea a examenelor de diploma
Îndrumator de lucrari de diploma si lucrari prezentate de studenti la diferite manifestari stiintifice: Zilele Facultatii de Medicina
Am îndrumat studentii Facultati de Medicina si ai Colegiului de Asistenti Medicali în realizarea de studii de cercetare (prospectiva si retrospectiva) care s-au finalizat în lucrari de diploma (18 lucrari de diploma în ultimii 4 ani). Cu aceasta ocazie am explicat importanta si etapele pregatirii unui studiu cu semnificatie statistica pornind de la identificarea domeniului de studiu, stabilirea precisa a obiectivelor, punerea în practica a unei metode riguroase, utilizarea testelor statistice pentru analiza rezultatelor, enuntarea concluziilor si organizarea unei prezentari sintetice orale sau pe larg, în scris pentru publicare. Deoarece am realizat în clinica o bogata colectie de imagini si filme cu aspect de patologie digestiva (endoscopie digestiva superioara, colonoscopie, colangiografie endoscopica retrograda, ecografie), am pus la dispozitia studentilor baza de date a clinicii precum si a laboratoarelor de ecografie si de endoscopie, cu bogata lor iconografie. Majoritatea lucrarilor au fost notate cu nota maxima.
Am sprijinit studentii care au manifestat interes în domeniul stiintific în vederea pregatirii si sustinerii de lucrari în cadrul sesiunilor studentesti din centrul nostru universitar dar si din alte centre universitare din tara.
Consider ca acest prim criteriu a fost îndeplinit.
2. ACTIVITATEA DE CERCETARE
Dupa ultima promovare mi-am concentrat activitatea de cercetare mai ales în domeniul unor teme foarte des dezbatute la congresele si conferintele medicale nationale si internationale. Domeniul prioritar au fost hepatitele cronice virale unde am realizat un studiu cu o numeroasa participare (peste 500 de subiecti), pe o perioada lunga de timp (10 ani), asupra efectelor terapiei antivirale (interferon, peg-interferon si ribavirina) în hepatitele cronice virale C si care s-a finalizat cu lucrarea de doctorat "Terapia Actualizata a Hepatitei Cronice cu Virus C", în octombrie 2005, având ca îndrumator stiintific pe domnul profesor doctor Florea Voinea.
Alte domenii prioritare de cercetare au fost afectiunile cailor bilio-pancreatice, bolile inflamatorii intestinale, afectiunile gastrointestinale induse de acid (boala ulceroasa si esofagita de reflux), bolile neoplazice ale tubului digestiv (cancerul eso-gastric si colorectal). În aceasta directie am realizat câteva acte medicale în premiere locala si regionala:
- am realizat pentru prima data în Constanta ligatura de varice esofagiene si scleroterapia variceala la pacientii cu ciroza hepatica complicata cu hemoragie digestiva superioara.
- cu 6 ani înainte am realizat prima colangiopancreatografie endoscopica retrograda în centrul nostru universitar si înca sunt singurul care efectueza aceasta manevra; cu aceasta ocazie am mai realizat în premiera sfincterotomia endoscopica urmata de extractia calculilor biliari, litotritia mecanica endoscopica a calculilor biliari, dilatatia stenozelor biliare, protezarea endoscopica a coledocului.
- împreuna cu domnul profesor doctor Florea Voinea am realizat prima terapie a chistului hidatic hepatic prin tehnica de punctionare-aspirare-alcoolizare percutana si prima alcoolizare percutana ecoghidata a tumorilor hepatice.
- am aplicat tehnica de ablatie cu radiofrecventa a tumorilor hepatice atât în metoda percutana, ecoghidata, împreuna domnul profesor doctor Florea Voinea, cât si în metoda intraoperatorie împreuna domnul profesor doctor Vasile Sârbu.
- am efectuat prima explorare completa endoscopica intraoperatorie a intestinului subtire la un pacient cu angiodisplazie de mucoasa intestinala, împreuna cu echipa de chirurgi condusa de domnul profesor doctor Vasile Sârbu.
- din 2008 am început sa efectuez explorarea digestiva ecoendoscopica.
Mentionez înca o data ca aceste acte medicale au avut importanta pe planul dezvoltarii medicinii constantene fiind premiere pe plan loco-regional si au fost comunicate oral în cadrul simpozioanelor locale sau nationale, iar unele au fost publicate în rezumat sau pe larg în reviste stiintifice de profil.
Am participat ca si membru la realizarea a doua contracte de cercetare stiintifica (granturi) din care unul finalizat si altul în curs de desfasurare; înca doua granturi sunt în curs de evaluare la CNCSIS:
"Epidemiologia hepatitelor cronice si cirozelor hepatice în România. Implicatii diagnostice si terapeutice" - studiu multicentric, 1997 - 2001. Director de grant: prof. dr. Mircea Grigorescu.
"Bazele moleculare ale cancerului colorectal: de la preventie la tratament". - studiu multicentric, 2005 - 2008 (actual în desfasurare). Director de grant: prof. dr. Tudorel Ciurea.
"Cancerul scuamos de esofag", în curs de evaluare, director de grant: Conf. dr. Vladimir Botnarciuc.
Aplicatii ale tehnicii NOTES, în curs de evaluare, director de grant prof. dr. Vasile Sârbu.
Am coordonat pe plan local mai multe studii multicentrice care s-au desfasurat sub patronajul SRED (Societatea Româna de Endoscopie Digestiva), în al carei Comitet Director sunt din anul 2001 si sub patronajul SRGH (Societatea Româna de Gastroenterologie si Hepatologie) al carei membru sunt:
The prevalence of coeliac disease at
endoscopy units in
Studiu epidemiologic al bolilor
inflamatorii intestinale idiopatice (RCUH si Boala Crohn) în cadrul
populatiei adulte ce apeleaza la serviciile de asistenta
medicala de gastroenterologie în România. C Gheorghe et al, publicat în
rezumat în Rom J Gastroenterol Vol. 12, Suppl. 1, 2003, pag. 57-59, volum de
rezumate al celui de-al IX-lea Congres Român de Gastroenterologie, Hepatologie
si Endoscopie Digestiva,
Studiu prospectiv multicentric privind mortalitatea prin hemoragii digestive superioare - date preliminarii. A. Goldis et al.publicat în Revista pentru Educatie Medicala Continua, vol. 3, nr. 3, 2004, pag 31-34 (ISSN: 1582-6856).
Studiu prospectiv multicentric privind mortalitatea prin hemoragii digestive superioare. A Goldis et al, publicat în rezumat în Romanian Journal of Gastroenterology, Sep 2004, vol. 13, supplement 1, pag 27 - 28.
An epidemiological study of gastric cancer
in the adult population referred to gastroenterology medical services in
Epidemiology of inflammatory bowel disease
in adults who refer to gastroenterology care in
Prevalenta malnutritiei la pacientii ce se adreseaza serviciilor de asistenta medicala tertiara de gastroenterologie din România: stidiu multicentric. Gheorghe C et al, publicat în rezumat în Romanian Journal of Gastroenterology, Sep 2004, vol. 13, supplement 1, pag. 25 - 26
Practicarea PBH în România - exista un standard românesc? Gabriela stefanescu et al, publicat în rezumat în Romanian Journal of Gastroenterology, Sep 2004, vol. 13, supplement 1, pag. 41.
Studiu comparativ, prospectiv, multicentric de evaluare a eficientei pantoprazolului în bolus intravenos vs perfuzie continua, în ulcerul hemoragic. C Gheorghe et al, publicat în rezumat în Romanian Journal of Gastroenterology, June 2005, vol. 14, supplement 1, pag. 53-54.
Am participat ca si coordonator de studii (study coordinator) sau subinvestigator la numeroase studii clinice în domeniul medicamentului:
studiile clinice la care am participat ca si coordonator de studiu sau subinvestigator
Consider ca acest al doilea criteriu a fost îndeplinit.
3.CONTRIBUŢIA sTIINŢIFICĂ
Activitatea de pregatire profesionala continua si de cercetare s-a materializat în numeroase comunicari stiintifice orale la diverse manifestari stiintifice de profil (simpozioane, conferinte, congrese medicale nationale sau internationale), unele cu rezumat publicat în volume de referate, si sub forma de articole publicate pe larg în reviste de interes local, national (clasificate CNCSIS), iar altele catalogate MEDLINE sau ISI si enumerate în Lista de lucrari anexata (autor sau coautor). Sinteza contributiei stiintifice din ultimii 5 ani este urmatoarea:
Lucrari stiintifice publicate în reviste de specialitate cotate ISI - 2 (din care 1 pe larg si 1 în rezumat);
Lucrari stiintifice publicate în reviste de specialitate, cu cotatie MEDLINE - 30 (din care 4 pe larg si 26 în rezumat);
Lucrari stiintifice publicate în reviste de specialitate, fara cotatie ISI - 20;
Coautor la 6 tratate, ghiduri sau monografii (4 publicate, 2 aflate în curs de publicare);
Comunicari cu rezumat tiparit în volum special sau în revista - 41 (din care 2 la manifestari internationale, 34 la manifestari nationale si 5 la manifestari locale);
Comunicari orale la manifestari stiintifice (fara rezumat): - 18 (din care 13 la manifestari nationale si 5 la manifestari locale);
Rapoarte sau corapoarte la congrese - 5;
Brosuri de popularizare a informatiei medicale pentru uzul pacientilor - 1;
Premii nationale - 2;
Citari în reviste de specialitate cotate ISI - ...........................;
Citari în alte lucrari - 3.
Consider urmatoarele lucrari ca fiind reprezentative ale activitatii mele profesionale:
Epidemiology
of inflammatory bowel disease in adults who refer to gastroenterology care in
ERCP in
Romania 2006; a National Programme seems mandatory.
An
epidemiological study of gastric cancer in the adult population referred to
gastroenterology medical services in
The
prevalence of coeliac disease at endoscopy units in
Extractia endoscopica a calculilor coledocieni: o realitate. E Dumitru, Violeta Taran, N Ceamitru, Fl Voinea - Ars Medica Tomitana, vol. XI, nr. 4 (43), oct - dec 2005, pag. 26-32, Constanta, România (ISSN: 1223-9666).
The results after ten years of chronic hepatitis C treatment. Eugen Dumitru, Luana Alexandrescu, Adrian Paul Suceveanu, Andra Iulia Suceveanu, Florea Voinea. Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases - Supplement 1, June 2006, pag. 99.
Difficult colonic polipectomy. Eugen Dumitru, Luana Alexandrescu, Adrian Paul Suceveanu, Andra Iulia Suceveanu, Florea Voinea. Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases - Supplement 1, June 2006, pag. 40.
Am participat la 86 simpozioane, conferinte sau congrese medicale si la 27 cursuri de pregatire postuniversitara.
Consider ca acest al treilea criteriu a fost îndeplinit.
4. PRESTIGIUL PROFESIONAL
Ca urmare a activitatii didactice, de cercetare si a activitatii stiintifice, prestigiul meu profesional a crescut continuu. Am parcurs pe rând treptele pregatirii profesionale, câstigând în 1999 titlul de medic specialist în medicina interna, apoi, în 2004 titlul de medic primar în medicina interna si în acelasi an titlul de medic specialist în gastroenetrologie. Din 2001 am competenta în ecografie generala si în endoscopie digestiva.
În prezent sunt medic sef la Clinica de Gastroenterologie din Spitalul Clinic Judetean Constanta, fac parte din Comitetul Director al SRED (Societatea Româna de Endoscopie Digestiva) si sunt membru fondator al GREUS (Grupul Român de Endoscopie Ultrasonografica). În plus, sunt afiliat la numeroase alte societati profesionale nationale si internationale, am facut parte din colectivele editoriale ale unor publicatii de interes local si national, am fost citat în lucrari de specialitate, am obtinut premii la conferinte nationale si am fost membru în numeroase comisii si comitete medicale.
Sunt afiliat la urmatoarele Societati Profesionale Medicale Nationale si Internationale:
Membru în Comitetul Director al Societatii Române de Endoscopie Digestiva (SRED) din 2001.
Membru în Societatea Româna de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscopie Digestiva (SRGH) din 1997.
Membru în Asociatia Româna Pentru Studiul Ficatului (ARSF) din 1998.
MEMBRU FONDATOR al Grupul Roman de Endoscopie Ultrasonografica (Ecoendoscopie) GREUS (din 2005)
Membru în Societatea Româna de Ultrasonografie în Medicina si Biologie (SRUMB) din 1999.
Membru al European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology (EFSUMB) din 2006
Membru al World Federation for Ultrasound in Medicine and Biology (WFUMB) din 2007
Membru în European Association for the Study of the Liver din 2006 (EASL)
Membru în American Societies of Gastrointestinal Endoscopy (ASGE) din 2007
Membru în American Gastroenterological Association (AGA) din 2007
Membru în colective editoriale:
Membru în Secretariatul "Revistei Române de Hepatologie" - An 1, Vol. 1, Nr. 1, Oct. 2001.
Membru în Comitetul de redactie "Dobrogea Medicala", ian.2004
Citari în lucrari de specialitate:
Citat în lucrarea de doctorat "Evaluarea probelor paraclinice în diagnosticul icterului colestatic", dr. Iulian Savu, UMF Carol Davila Bucuresti.
Citat în lucrarea de doctorat "Eficienta tratamentul cu albendazol în chistul hidatic cu dierite localizari", dr. Irina Magdalena Dumitru
Citat în lucrarea de diploma "Explorarea imagistica în patologia pancreasului", absolvent Panaitescu Bogdan, îndrumator stiintific dr. Unc Octavian, 2004.
Premii:
Premiul 1 - Sesiunea de Comunicari Stiintifice a Cadrelor Didactice si Studentilor, Universitatea "Ovidius", Facultatea de Medicina si Farmacie Constanta, 4 aprilie 1997.
Premiul SRUMB - A 6-a Conferinta Nationala de
Echografie,
Premiul pentru cea mai buna prezentare video - Al XXVI-a Simpozion National de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscope Digestiva, Timisoara 9-11 iunie 2005.
Membru în comisii si comitete:
Membru în Comisia Profesional-stiintifica si de Învatamânt a Colegiului Medicilor din Judetul Constanta - publicat în Monitorul Medical Constantean nr. 2 / 2001, pag. 18.
Membru Titular în Consiliul National al Colegiului Medicilor din Judetul Constanta - 29.nov.2003.
Reprezentant titular pentru Adunarea Generala Nationala a Colegiului Medicilor din România, 29.nov.2003.
Membru în Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic
Judetean de Urgenta
Loctiitor pentru programul de boli cronice - hepatita virala
cronica, pentru judetul
Comisia pentru monitorizarea bolilor cronice: "Hepatitele Cronice de Etiologie Virala", începând cu data de 25.07.2006 - Adresa CJAS Constanta nr. 1177 / 25.07.2006.
Numit în Comitetul de Experti pentru Consensul de Hemoragie
Digestiva Superioara Variceala (2004
Grad profesional actual:
Medic sef al Sectiei Clinice de Gastroenterologie, Spitalul
Clinic Judetean de Urgenta
Am fost numit în Comitetul de Experti pentru Consensul National de Hemoragie Digestiva Superioara Variceala (Simpozionul National de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva, Constanta, 1-3 septembrie 2004) si Nonvariceala (A XXVI-a Conferinta Nationala de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscope Digestiva, Timisoara 9-11 iunie 2005).
Am fost numit moderator / chairman la mese rotunde în cadrul unor simpozioane nationale = 3 si locale = 1.
Am fost numit Membru în Comitetul stiintific la conferinte si simpozione nationale (2) si la un congres international (1).
Am fost numit Secretar sau membru în Comitetul de Organizare a 8 conferinte si simpozioane nationale.
Consider ca si acest ultim criteriu a fost îndeplinit.
|