Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Ancorarea explicata

sociologie


ALTE DOCUMENTE

CPI 260
Prezentarea criteriilor pe baza caruia se realizeaza studiul comparativ
Anul 2012
20 DE REGULI DE VIATA
Setea
8 calitati pe care femeile le cauta la tine
A aparut un nou virus avand denumirea: 'munca'!
A te maturiza
MOBILITATEA SOCIALA

Ancorarea explicata

Un aspect mai avansat al pattern-urilor este ancorarea. Ancorarea este o aplicatie a reflexului Pavlov in NLP (si in seductie rapida). Un reflex Pavlov este un reflex conditionat, descoperit si introdus de omul de stiinta rus Pavlov. Ideea experimentului sau era - suna un clopotel si dadea unui caine de mancare, cainele vedea si mirosea mancarea si incepea sa saliveze. Dupa cateva astfel de cicluri repetate (clopotelul suna, oferirea mancarii cainelui pentru a saliva), Pavlov a eliminat oferta de mancare din acest proces. A sunat din clopotel si... cainele a inceput sa saliveze. Sunand un clopotel inainte sa dea mancare cainelui, el a creat un reflex conditionat, care in cazul de fata a fost salivarea la simpla auzire a sunetelor unui clopotel.



Acelasi reflex conditionat se poate crea si la o fata - acesta este numit ancorare. In folosirea pattern-urilor, aceasta inseamna ca de fiecare data cand vezi fata fericita, cu zambetul pe buze, razand sau simtindu-se a naibii de bine datorita sentimentelor placute pe care le creezi in ea cu ajutorul pattern-urilor, o vei atinge intr-un loc anume (umarul, cotul, in partea de interior a bratului, etc) pentru a planta o ancora (sunatul clopotelului in timp ce se ofera mancare), in timp ce spui "este un sentiment placut, nu-i asa?" pentru a masca atingerea.

Sa zicem ca i-ai atins cotul de fiecare data cand s-a simtit deosebit - presupunem ca ai facut asta de aproximativ trei ori pana acum. Daca acum vei atinge exact acel punct al cotului ei, in exact felul cum ai facut-o pana acum in cele trei ocazii anterioare (aplicand aceeasi presiune la apasare, etc), ea va avea deodata si neasteptat aceleasi sentimente pe care le-a avut atunci cand ii ancorai sentimentele acestea (cu alte cuvinte: ai sunat clopotelul fara sa oferi mancare, iar ea a inceput sa saliveze:). Daca esti destul de bun, poti planta diferite ancore pentru diferite stari ale tipei, pe diferite zone ale corpului - o ancora a rasului pusa pe umar, o ancora a bucuriei pe cot, o ancora a sentimentului de romantic pe spatele mainii, o ancora pentru excitare... pe genunchiul ei :) etc.

Mai mult, ancorarea nu se rezuma doar la atingeri - mai poti folosi de altfel si tonul vocii, cateva cuvinte anume (soptind de cateva ori in urechea ei o propozitie de genul "oh, da, fa-o!" in timp ce are un orgasm, atunci cand ii vei sopti din nou aceste cuvinte fiind la o receptie importanta, vei observa cum o va trece un val de caldura si de placere. Nici macar nu va trebui sa ascunzi nimic, ea va recunoaste aceste cuvinte ca fiind "familiare", dar tot nu se va putea ajuta:).

Este totusi indicat sa nu abuzezi de ancorele pe care le-ai instalat pentru ca poti ajunge in situatia in care ea va deveni nesensibila la ele. Suna un clopotel de zece ori fara sa oferi mancare unui caine si cu siguranta acesta nu va mai saliva cand va auzi sunetul.

Poate ca cea mai practica utilizare a ancorelor este ca poti mentine mereu ridicata starea persoanei pe care lucrezi. Scoate de la ea senzatii placute, si straduieste-te sa le traiasca, ancoreaza acele senzatii si sentimente. Dar pana si cel mai tare PUA nu poate sa tina mereu treze toate aceste sentimente intr-o femeie. Mai devreme sau mai tarziu, din nu stiu ce motiv (poate fi obosita, are niste griji, orice), starea ei va scadea in intensitate pana aproape de zero. Aici este locul unde sentimentele pe care le-ai ancorat devin utile. Declanseaza o ancora (daca ai ancorat distractia si bucuria pe umarul ei, atinge-i umarul) si este din nou fericita:) Cu nici un efort din partea ta:)



Document Info


Accesari: 2287
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )