Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload


Caracterizare psihopedagogica


Caracterizare psihopedagogica  


DATE GENERALE

Numele si prenumele elevului

Data si locul nasterii: 04.06., Bucuresti

Diagnostic medical : diplegie spastica, intarziere medie in dezvoltarea psihica




Domiciliul actual:Centrul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie si Asistenta Sociala „Crinul Alb’


Componenta familiei copilul provine dintr-o relatie de concubinaj dintre D-na Dinu Elena si D-nul Codin Mihail si mai are 2 frati. Adi provine dintr-o sarcina gemelara (mai are un frate geaman Codin Adrian) si a fost nascut prematur (la 7 luni).Acesta a fost nascut in Maternitatea Polizu si inca de la nastere a prezentat multiple probleme de sanatate , fiind abandonat de mama in maternitate .Copilul este institutionalizat (impreuna cu fratele sau geaman)beneficiind de masura de plasament in Centrul « Crinul Alb »in data de 18 .12.2005.


Climatul educativ: favorabil

PROFILUL PSIHOLOGIC

1.PROCESE COGNITIVE IMPLICATE IN INVATARE

Caracteristicile proceselor perceptive si ale capacitatii de reprezentare:

Componenetele senzoriale si perceptiv-motrice sunt dezvoltate corespunzator, capacitate redusa de reprezentare mentala.

  • Caracteristicile gandirii:

capacitate de analiza si sinteza redusa,nu are dezvoltate abilitatile de scris/citit/numarare si clasificare in schimb ,prezinta abilitatea de sortare si observare, IQ-32, gandirea se caracterizeaza prin rigiditate, capacitatea de intelegere redusa.

Caracteristicile limbajului: are capacitatea de intelegere si ascultare a ceea ce i se spune, insa prezinta tulburari de limbaj (tahilalie cu dislalie ) fiind incapabil de a vorbi clar,coerent,nu dialogheaza si nu poate povesti,foloseste formule adresative repetitive,nu recunoaste si nici nu reproduce nicio litera de tipar,utilizeaza mijloace de comunicare non-verbala
  • Caracteristicile memoriei: predomina memoria de scurta durata
  • Caracteristicile atentiei si spiritului de observatie: slaba capacitate de atentie voluntara,predomina atentia involuntara,slaba capacitate de observare,spirit de observare vag,unilateral,lent si dirijat, nu are capacitatea de a realiza atentie selectiva si distributiva, hipoprosexie, evita efortul voluntar

2. STILUL DE MUNCA: Executa sarcini simple, recunoaste obiecte familliare si utilitatea lor, intelege interdictia, partial formate conceptele de numar de culoare si de marime .In sarcina de lucru se comporta non-sistematic,cu fluctuatii,prezinta ramaneri in urma in orice tip de activitati, este nesigur


3. MOTIVATIA: atat motivatia intrinseca precum si cea extrinseca sunt slab dezvoltate si de aceea nu prezinta motivatia de a invata,practic se prezinta la clasa doar pentru ca i se cere acest lucru.

4. TRASATURI DE PERSONALITATE

a)     Temperamentul: melancolic,hipersensibil,interiorizat,retras,nesigur, anxios

b)     Insusiri aptitudinale: lucreaza greoi, cu erori, nu se incadreaza in timp.

c)     Trasaturi de caracter: este modest,lipsit de incredere in sine si in oameni,nu este curajos si nici stapan pe sine

5. CONDUITA ELEVULUI LA LECTIE SI IN CLASA: atent,participa cu interes,asteapta sa fie solicitat,purtarea este in general exemplara,ireprosabila.  

6. CONDUITA IN GRUP, INTEGRAREA SOCIALA A ELEVULUI: integrat in grupul de elevi relationeaza eficient ,cauta compania altor copii, interactioneaza cu acestia desi prefera sa se joace mai mult singur.


SITUATIA SCOLARA

1. ADAPTAREA SCOLARA

a)     Disciplinele preferate si aptitudinile care ii inlesnesc performantele: matematica si desenul, deoarece dezvolta deprinderi de utilizare corecta a instrumentelor de scris; are abilitatea de sortare si clasificare partial insusita,opereaza cu forme si marimi,memoreaza pentru scurta durata;lectiile de dezvoltare a autonomiei personale deoarece deprinderile motrice sunt dezvoltate.

b)     Disciplinele la care intampina dificultati si care sunt aceste dificultati:limba si comunicare, intampina dificultati in realizarea integrala a temei sau sarcinii, nu respecta etapele de lucru, iar la aplicatii nu reuseste sa se orienteze corect in pagina. Munca in sarcina este deficitara , intampina dificultati in verbalizarea actiunilor.

2. ACTIVISMUL – nivelul general de participare scolara

a)     in timpul lectiilor: participa activ,isi asteapta randul

b)     in viata sociala a clasei: adaptat, insa prefera activitatea individuala in locul celei de grup,neparticipand la activitati initiate de ceilalti



3. ACTIVITATI EXTRASCOLARE

Petrecerea timpului liber frecventeaza cabinetul de logopedie,participa la activitatile desfasurate in cadrul Clubului Sportiv „Gladiatorii”, este inclus in activitatile grupului „Micii ucenici”-coordonat de catre Fundatia „FRODO”


4. EVALUAREA FINALA ( sfarsit de semestru I)


a) Impresii generale (observatii privind capacitatea de invatare, comportamentul, aptitudini speciale, dificultati de invatare / adaptare): elevul prezinta o slaba capacitate de invatare insa prezinta un comportament asertiv,nu se poate exprima verbal clar,coerent datorita tulburarilor de limbaj, prezinta dorinta de miscare avand capacitatea de a-si dezvolta deprinderile motrice.

b)Raport final privind evolutia elevului la sfarsitul semestrului I. In urma evaluarii finale nu a atins nici depasit vreun obiectiv propus,comportamentul lui aflandu-se in stagnare,rezultatele scolare fiind situate la nivel satisfacator.



Document Info


Accesari: 110
Apreciat: hand icon

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )