Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Interpretare statistica

Comunicare


Interpretare statistica

Ţinta: gr. IV din cadrul specializarii Comunicare si Relatii Publice, anul II



Scopul: cunoasterea / caracterizarea grupei IV

*Aceasta interpretare statistica este realizata īn baza a 80% din procentajul total al grupului supus studiului.

*Variantele si raspunsurile persoanelor implicate sunt luate ca adevarate.

*Chestionarul a fost destinat exclusiv grupei IV.

Colectivul este alcatuit din 31 de persoane (inclusiv realizatoarea studiului), cu vārste cuprinse īntre 20-23 de ani:

66% au vārsta cuprinsa 747h71h īntre 20-21 de ani, anul nasterii 1985;

13% au vārsta cuprinsa 747h71h īntre 21-22 de ani, anul nasterii 1984;

21% au vārsta cuprinsa 747h71h īntre 22-23 de ani, anul nasterii 1983;

Īn proportie de 100% sunt de nationalitate romāna, neexistānd alte nationalitati (basarabeni, rommi s.a.).

Īn ceea ce priveste mediul de provenienta, doar 17% sunt locuitor ai orasului Iasi, 8% sunt din judetul Iasi, iar marea majoritate de 75% sunt studenti adunati din diverse locuri ale tarii.

Starea civila este 100% necasatoriti si fara copii. Alte cazuri sunt excluse (necasatoriti si cu copii).

Influenta faptului ca frecventarea cursurilor se face la zi, determina ca printre noi sa nu existe navetisti. Astfel, 58% dintre acestia au obtinut locuri īn camin, īn functie de medii, din care 20% au renuntat la aceste, īn favoarea altor conditii profilāndu-se spre diverse locuinte de īnchiriat ori spre o gazda. Prin urmare doar 38% din 58% dintre cei care au primit cazare oferita de facultate, locuiesc īn camin, 32% stau īn chirie, alti 13% īn gazda si 17% au domiciliu stabil īn Iasi. Optiunea de a locui la rude, se pare ca nu mai este valabila si nici confortabila, īntr-un cuvānt nu mai este la moda.

Īn cadrul colectivului, 5%, dintre studenti, adica 20% beneficiaza de locuri subventionate de buget, iar 80% sunt la taxa.

Au fost obtinute zece burse, dintre care sapte burse de studiu, doua burse de merit si una sociala. Dintre colegii de la taxa trei au obtinut bursa de studiu, Alexandra-Gabriela Bīrladianu, Cītea Alina, Popliuc Gabriela si Cojocariu Raluca Elena a obtinut bursa sociala. Dintre cei cinci colegi la buget, patru au obtinut bursa de studiu, Mironescu Ramona, Popov Cristina, Munteanu Madalina, si Radion Cristina. Bursa de merit a fost obtinuta de aceeasi colega de la buget, Radion Cristina, care dealtfel este si reprezentanta anului II, Comunicare si Relatii Publice, sefa de an.

Īn decursul celor doi ani de facultate, doar 8% dintre colegi s-au implicat īn diverse activitati scolare, Munteanu Madalina a participat la Olimpiada de limba italiana si la Olimpiadele Comunicarii. O alta colega Alexandra-Gabriela Bīrladianu a obtinut premiul I la Sesiunea de Comunicare stiintifice Studentesti, organizata de KAFF si ASR.

Īntreaga grupa s-a destinat acestei specializari, fara a mai opta pentru o a doua facultate, studiata īn paralel, iar cei care au īncercat pe parcursul acestor ani au renuntat īn cele din urma la cea de-a doua optiune.

O mare parte dintre studenti sunt multumiti de alegerea facuta, cu privire la specializare, īnsa o alta parte este mai putin īncāntata sau chiar deloc. Fiind, nu foarte bine informati īnainte de a se decide pentru a studia aceasta specializare, probabilitatea de a descoperi pe parcursul studiilor alt ceva decāt se asteptau, era foarte mare; doar 38% considera ca erau foarte informati, 24% nu stiau nimic despre aceasta iar alti 38% stiau putin. Astfel, am īmpartit colectivul īn cei care sunt multumiti, cei relativ multumiti si cei nemultumiti. Īmbucurator este faptul ca marea majoritate este multumita nu doar de specializarea īn sine, ci de aceasta la nivel de Iasi, la nivel de informatii primite, materii si profesori. Īn baza a diverse argumente, 63% din totalul colectivului sunt multumiti de aceasta: ".este ceea ce mi-am dorit sa fac!", ".ma simt bine cu informatiile primite!", "Avānd īn vedere cum este īn celelalte orase.da, sunt multumita!", "Da, desi pot sa afirm ca la Bucuresti, studentii la aceeasi facultate au avut mai multe sanse de a face practica īn domeniu", ".suntem informati cu lucruri interesante si destul de importante." s.a. Din 63%, 9% sunt usor incomodati de faptul ca aceasta sectie apartine de Facultatea de Filosofie, īnsa se mentin pe pozitie cu votul de "multumiti".

Alti 20% sunt relativ multumiti, īntrucāt se pare a nu fi ceea ce se asteptau: "Relativ! Am fost dar am ramas cu un gust amar.".

Īntr-un numar mai restrāns, de 17%, īsi fac aparitia si "nemultumitii": "Nu. Nu se face practica, totul se bazeaza doar pe teorie", "Nu. Ar putea sa se faca mai multe, Iasiul e un oras mare si multi oameni capabili."

Conform raspunsurilor date īn chestionare, reiese ca cei care sunt multumiti de alegerea facuta, s-au integrat mai bine, iesirile inter-colegiale fiind mai frecvente, au foarte multi prieteni printre colegi, sau cel putin cātiva. Cāt despre colegii relativ multumiti si nemultumiti, a caror cifra cumulata este de 37%, integrarea este ceva mai dificila, īnsa nu se poate vorbi nici pe departe de dezintegrati. Putem vorbi eventual, de un coleg (baiat), caruia īi este mai greu, deoarece colectivul este predominat de fete; ori de o persoana straina de oras, venita dintr-o alta zona a tarii, fara prieteni, familie, si atunci, implicit īi este mai greu.

Relatiile sunt īn general, destul de deschise, 75% din īntreg colectivul, numara printre colegi cātiva prieteni, alti 21% au foarte multi prieteni si doar 4% nu au nici un prieten printre colegi. Asadar, 50% desfasoara diverse activitati inter-colegiale, iesiri, excursii si alte activitati de relaxare.

Cu privire la diferentele dintre aceasta specializare īn plan extern, comparativ cu nivelul de Iasi, s-ar parea ca sunt cāteva motive de nemultumire. Este necesara o evidentiere a numarului celor care nu detin nici un fel de informatie despre cum ar putea fi Comunicarea si Relatiile Publice īn diverse tari si care ar fi statutul acesteia. Un numar destul de mare de 42% nu stiu, si probabil ar dori sa afle mai multe. Marea majoritate, de 58%, este de parere ca reprezinta o deschidere mult mai mare, cu mai multe perspective si orizonturi mai largi.

Cu toate acestea, studentii ieseni, privesc activitatea scolara īn acest oras īntr-un mod pozitiv, cāt despre nivelul atins de Comunicare si Relatii Publice, Iasi, comparativ cu alte tari studentii sunt optimisti "este un fenomen care ne creeaza posibilitati.".

O problema tabu, īn rāndurile studentilor, o reprezinta faptul ca specializarea este īn cadrul Facultatii de Filosofie. Astfel, 15% sunt de parere ca ar trebui sa i se dea, totusi, o distinctie "sa se desprinda de specificul Facultatii de Filosofie", "ar fi de preferat sa fie īn cadrul jurnalismului"; alti 4% sunt chiar īncāntati de acest fapt, īnca 4% considera ca nu se putea altfel, īntrucāt "totul se leaga", si 12% sunt dezinteresati.

Īn urma acestor mici "dispute", grupa IV este totusi, īn mare multumita si plina de interes īn cunoastere si perfectionarea artei comunicarii.

Pe primul loc īn topul preferintelor, 70% prefera vizionarea unui film, iar 30% prefera citirea unei carti.

Ca planuri de viitor dupa terminarea facultatii 42% intentioneaza sa lucreze si sa faca master, 29% doar master , alti 25% sa lucreze si 4% intentioneaza sa faca master, doctorat si sa lucreze.

Dupa absolvirea facultatii 54% vor sa se specializeze īn domeniul PR-ului (Public Relations), 38% opteaza pentru publicitate, 4% se īndreapta catre alte domenii decāt cel terminat, iar alti 4% īnca nu sunt hotarāti.

Coincidenta face ca din cei cinci studenti, cinci sunt adeptii PR-ului. Acest fapt ar putea fi īntr-adevar o coincidenta sau poate este o influenta reciproca. Acest lucru ramāne discutabil.

Asadar, ca urmare a acestor statistici, grupa IV pare a fi formata dintr-un colectiv plin de interes, de oameni constiinciosi, si dornici de informatii noi, cu perspectiva de viitor buna.

Relatiile inter-colegiale sunt strānse si sunt bazate pe prietenie.


Document Info


Accesari: 2158
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )