INDATORIRI / RESPONSABILITATI :
Este reprezentantul firmei in relatia cu tertii , fiind obligat sa trateze probleme tehnice si
economice , numai daca acestea au fost insusite ( stabilite ) de directorul firmei .
2. Raspunde material de calitatea lucrarilor , de respectarea termenelor din contractele incheiate
intre firma si beneficiar .
3. Va solicita , la sfarsitul fiecarei zile , compartimentului de aprovizionare materialele , ccesoriile
si utilajele necesare pentru desfasurarea lucrarilor in perioada urmatoare . Acest lucru se face
dupa o analiza amanuntita pentru a se evita transporturile repetate pentru aceleasi materiale .
Se va inputa , valoarea cheltuielilor facute , nejustificat ( deplasari repetate pentru pentru
aducerea de materiale sau utilaje ) .
4. Raspunde de folosirea si gospodarirea corecta a materialelor respectand cu strictete normele de consum stabilite . Vor identifica pe cat este posibil , materialele , accesoriile , utilajele care nu corespund in ceea ce priveste calitatea sau buna functionare si va opri intrarea in opera sau folosinta . Anunta pe cei de drept sa ia masuri pentru remediere acestor deficiente . Daca se constata ca s-a depasit nejustificat si repetat consumul de materiale se vor lua masuri deosebite ,
mergandu-se pana la imputarea valorii acestora si chiar desfacerea contractului de munca . Disparitia din santier a mijloacelor de mica mecanizare sau a sculelor de mana ce i-au fost incredintate , vor fi urmate de plata valorii acestora . Pentru a nu se ajunge la asemenea situatii va trebui sa dea zilnic in primire sculele fiecarui muncitor , iar la sfarsitul programului sa pretinda inapoierea acestora in stare de functionare .
5. Urmareste direct , sau cand este cazul , cu ajutorul sefilor de echipa modul cum este folosit de catre personalul din subordine , timpul de lucru in scopul incadrarii in fisa limita de manopera . Daca aceasta fisa nu exista stabileste o munca zilnica pentru individ sau echipa .
6. Are obligatia de a se inscrie in limitele stabilite , in ceea ce priveste cheltuielile ce se fac atat cu materialele cat si cu manopera la punctul de lucru respectiv , in scopul atingerii unei productivitati de 800EURO/om lunar . Realizarile amintite mai sus , privind productivitatea , vor influienta in plus sau in minus salariul sefului cat si a celor ce au lucrat la acest ,,punct de lucru" .
7. Participa la sedintele de productie , ce se tin de 3 ori pe saptamana , dupa orele de program pentru a informa conducerea firmei stadiul in care se afla lucrarile in santierul respectiv si cu ce trebuie ajutat in vederea activitatii viitoare .
8. Intocmeste rapoarte de lucru , cu date complete si edificatoare ce trebuie sa oglindeasca activitatea desfasurata timp de o saptamana . Acestea vor fi predate la sfarsitul fiecarei zi de ,,luni" la compartimentul normare salarizare .
9. Tine la zi pontajul oamenilor din subordine , acesta trebuie predat la compartimentul ,,resurse umane " in ziua de 16 ale fiecarei luni .
10.Va cere din timp conducerii firmei si compartimentului ,,resurse umane "sa i se repartizeze personalul de care are nevoie pe meserii .
11.Are obligatia sa organizeze desfasurarea activitatii de productie in deplina siguranta pentru muncitorii pe care îi conduce , fiind raspunzatori pentru aplicarea regulilor de protectia muncii avand in acest scop urmatoarele obligatii :
a) Sa respecte prevederile proiectelor de executie , prescriptiile tehnice , fisele tehnologice sau instructiunile de folosire si intretinerea utilajelor instalatiilor si masinilor de la punctul de lucru precum si regulile de protectia muncii , in vederea prevenirii accidentelor de munca .
b) Sa organizeze locurile de munca si sa pregateasca conditiile de lucru pentru fiecare om si echipa sa supravegheze si sa indrume pe cei din subordine pentru formarea deprinderilor de munca corecte in vederea realizarii obiectivului de mai sus .
c) Sa urmareasca mentinerea disciplinei , a ordinei si curateniei la locul de munca precum si mentinerea cailor de acces libere .
d) Sa instruiasca , conform prevederilor regulamentelor in vigoare , muncitorii pentru lucrarile pe care acestia urmeaza sa le execute , dupa fiecare instruire trebuie sa verifice daca au fost insusite regulile respective , specificandu-se in fisele individuale .
e) Sa verifice zilnic , inainte de inceperea lucrului daca sunt asigurate dispozitivele de protectia muncii , daca ele sunt in buna stare , daca sunt amenajate corespunzator caile de acces , daca sunt afisate la locul de munca instructiunile de lucru si de protectia muncii si daca sunt avertizate locurile periculoase .
f) Sa nu primeasca la lucru muncitorii fara ,,fisa de protectia muncii " completate la zi , fara echipament de protectie si de lucru , sau in stare avansata de oboseala sau de ebrietate .
g) Sa supravegheze functionarea utilajelor si instalatiilor la punctul de lucru respectiv , pentru a nu se produce accidentarea muncitorilor din cauza lor si sa nu permita interventia muncitorilor neautorizati sa execute unele reparatii ce conduc la accidente sau deteriorari mai grave ale utilajelor respective .
h) In cazul producerii unui accident de munca , sa anunte conducerea firmei , sa organizeze imediat primul ajutor , luand masuri sa nu se modifice starea de fapt pana la cercetarea accidentului .
12. Are obligatia sa indeplineasca orice dispozitie data de sefii ierarhici superiori .
|