Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Calculul higrotermic

Arhitectura constructii


CALCULUL HIGROTERMIC

Studiul higrotermic are la baza schimbul de caldura (prin convectie, conductie si radiatie) si masa (prin difuziune) intre elementele de 737h73h constructie si umiditati diferite, intre cladire si mediul inconjurator. De aceea este necesar a se asigura un microclimat interior situat in domeniul de confort astfel incat in perioada rece a anului temperatura interioara sa fie cuprinsa in limitele 18…23oC, functie de rolul spatiului incaperii si functie de activitatea desfasurata in acest spatiu.



O alta componenta a exigentelor impuse de confort se considera umiditatea aerului interior. Cresterea acesteia la valoarea umiditatii de saturatie produce condensul.

Stabilitatea termica a elementelor de constructii pe timp de iarna reprezinta o conditie impusa de necesitatile de confort, care se realizeaza prin respectarea regimului normal de exploatare in timpul incalzirii, astfel incat in conditiile variatiei temperaturii aerului exterior, amplitudinea de oscilatii a temperaturii aerului interior sa nu depaseasca 1oC. Stabilitatea termica poate fi realizata prin marirea capacitatii elementelor de constructii de acumulare a energiei.

Verificarile termotehnice cerute de legislatia in vigoare si satisfacerea unor cerinte de buna comportare termotehnica conduce la respectarea conditiilor de confort termic. Astfel sunt obligatorii:

verificarea rezistentelor minime necesare la transfer termic (R0 nec)

verificarea sigurantei la fenomenul de condens pe suprafata interioara a elementelor de constructie perimetrala

verificarea conditiilor de aparitie a condensului in interiorul elementelor de constructie care fac parte din anvelopa cladirii

verificarea stabilitatii termice a principalelor elemente de constructie perimetrala

Dimensionarea elementelor de constructie din punct de vedere termic se face in vederea asigurarii climatului interior impus de cerintele minime de confort si cuprinde doua aspecte:

a) verificarea rezistentei necesare la transfer termic, pentru reducerea pierderilor de caldura in limita unor valori minime

b) evitarea condensului pe suprafata interioara a elementelor de constructie

Verificarea rezistentelor minime necesare la transfer termic ()

 

  • Pardosea peste subsol 

  • Planseu sub pod

m2k/w

  • Perete exterior (zidarie caramida)

Conform calculului de mai sus si al listing-ului atasat, concluzia generala privind calculul higro-termic este ca structura corespunde cerintelor impuse de STAS-urile in vigoare.


Document Info


Accesari: 3470
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )