Vitamina T
Vitamina T este un factor de crestere care a putut fi extras din levuri ( TORULA ) sau din unele termite, de unde si numele de termitina. S-a mai putut extrage de asemenea din dif 343b12d erite cuiperci inferioare, intre care PENICILLIUM ( penicilina ).
Se gaseste in diverse alimente, in fara de levuri, in ficat, in unele fainuri si in lapte. In general, alimentatia obisnuita acopera nevoia zilnica de vitamina T.
Pentru testare se utilizeaza cresterea gandacului de paine si al fainii de orez.
Vitaminele determina o stimulare a cresterii prin actiunea de activare a metabolismului proteic, in special crescand greutatea animalului, ceea ce se constata mai ales la exemplele tinere. Apetitul pentru alimente si apa se mareste.Se observa de asemenea o stimulare psihica importanta, precum si o crestere a rezistentei la infectii.
Actualmente, vitamina T este indicata in tulburarile de dezvoltare a sugarilor, la sugarii distrofici, imaturi, gemeni, pentru stimularea cresterii, daca este necesara o activitate a metabolismului celular in osteoporoza, apoi in procesele de reparare a pielii si tesuturilor subiacente, cum ar fi in arsuri, ulcere varicoase, degeraturi si in osteoporoza,de asemenea in stari de astenie, inapatenta, in cursul convalescentei si in special dupa hepatita.
Dozele administrate variaza cu varsta, intre 500-2000 unitati pe zi. Se administreaza per-os, in injectii si aplicatii locale.
|