Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




EGALITATEA

Drept


EGALITATEA

Egalitatea in drepturi

In fata legii toate persoanele sunt egale.



1.Nediscriminarea.

Conform Cartei drepturilor fundamentale inclusa in partea a doua a Constitutiei Uniunii Europene este interzisa orice discriminare bazata in 17417l112r special pe motive de sex, rasa, culoare, origini etnice sau sociale, caracteristici genetice, limba, religie sau convingeri, opinii politice sau orice alta opinie, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere, handicap, varsta sau orientare sexuala. Totodata , in domeniul de aplicare a Constitutiei si fara sa aduca atingere dispozitiilor specifice, se interzice orice discriminare pe motive de nationalitate.

"Exercitarea drepturilor si libertatilor recunoscute de prezenta Conventie trebuie sa fie asigurata fara nici o deosebire, in special, de sex, rasa, culoare, limba, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine nationala sau sociala, apartenenta la o minoritate national, avere, nastere sau orice alta situatie".

Diversitatea culturala, religioasa si lingvistica este respectata si neingradita de catre Uniunea Europeana.

2.Egalitatea intre barbati si femei

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene precizeaza ca egalitatea intre barbati si femei trebuie sa fie asigurata in toate domeniile, inclusiv in materie de angajare, munca si salarizare. Deasemenea se mai precizeaza ca principiul egalitatii nu impiedica mentinerea sau adoptarea unor masuri ce prevad avantaje specifice in favoarea sexului subreprezentat.

3.Drepturile copilului

Pe tot intinsul Uniunii Europene copiii au dreptul la protectie si la ingrijirile necesare pentru asigurarea bunastarii lor. Totodata, acestia "isi pot exprima in mod liber opinia, care este luata in considerare pentru aspectele ce ii privesc, in functie de varsta si de gradul lor de maturitate. In toate actele referitoare la copii, indiferent daca sunt realizate de autoritati publice sau de institutii private, interesul superior al copilului trebuie sa reprezinte o preocupare primordiala." 

Conform drepturilor copiilor ,orice copil are dreptul de a avea, periodic, relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia cazului in care acest lucru contravine interesului sau.

4.Integrarea personelor cu handicap

Uniunea Europeana recunoaste si respecta dreptul persoanelor cu handicap de a beneficia de masurile ce vizeaza asigurarea autonomiei lor, a integrarii lor sociale si profesionale si a participarii lor la viata comunitatii. De aceea se pune accent pe acceptarea acestor persoane in diferite locuri de munca in functie de handicapul avut si capacitatea lor de a desfasura o activitate.


Document Info


Accesari: 1932
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )