ALTE DOCUMENTE
|
||||
Batch-ul
Acest termen este foarte des folosit în cadrul acestui suport de curs cât si în anumite comenzi care se regasesc în cadrul programului. Într-un limbaj cât mai adecvat subiectului am putea sa îi spunem ba 818f58i za de date sau de imagini.
La pornirea programului se creeaza automat un batch. De exemplu avem de scanat si de recunoscut câteva carti. Daca am scana toate cartile în cadrul aceluiasi batch dupa care le-am converti pentru un editor de text am ajunge la o mica dezordine în lucru si atunci se impune crearea unui nou batch pentru fiecare carte scanata.
Apelând comanda CTRL + N sau intrând în meniul File si alegând optiunea New Batch... se va deschide o caseta de dialog Create New Batch, care ne permite alegerea locului în care se va salva batch-ul si numele pe care îl va purta acest batch.
În partea de sus a casetei de dialog se afla înscrisa calea unde se salveaza batch-ul dumneavoastra; în partea de mijloc se gaseste arborescenta directoarelor calculatorului dumneavoastra; în câmpul Batch name se introduce numele pe care doriti sa îl poarte bath-ul, dupa care se actioneaza butonul CREATE.
Deschiderea unui batch deja existent se face folosind comanda CTRL + P care se va deschide fereastra de dialog Open Batch care în partea de sus va arata locul (directorul) din care va fi ales batch-ul; la mijlocul ferestrei se gaseste arborescenta directoarelor calculatorului de unde puteti sa selectati batch-ul pe care doriti sa-l deschideti, dupa care actionati butonul OPEN.
Pentru a va usura munca puteti sa recurgeti la urmatoarea metoda, dar aceasta este posibil sa nu mearga uneori deoarece riscati ca directorul pe care programul în citeste sa nu contina batch-ul pe care îl cautati. Apelati combinatia de taste CTRL + P, vi se va deschide caseta de dialog Open Batch, si pozitionati-va cu cursorul la Batch name; aici puteti sa introduceti numele batch-ului cautat de dumneavoastra si actionati apoi butonul OPEN.
|