Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Universul ORACLE

Oracle


Universul ORACLE

6.1.1. Oracle Company

O evolutie in continua ascendenta.

Fondata în anul 1977 de Lary Ellison, Bob Miner si Ed Oates, Oracle s-a remarcat printr-o evolutie în continua ascendenta, devenind companie publica în 1986. Înca de la înfiintare, compania s-a specializat în dezvoltarea si întretinerea bazelor de date. Prin inovatiile tehnologice si succesele comerciale, Oracle s-a afirmat ca un adevarat motor în evolutia industriei bazelor de date, devenind în scurt timp lider mondial în acest domeniu.



Extinderea gamei de produse Oracle.

Lantul continuu al succeselor Oracle pe piata solutiilor de e-business începe în 1997, când compania avea o cifra de afaceri de 5,7 miliarde de dolari. Apreciind ca piata baze-lor de date este deja matura, Larry Ellison presedinte si CEO al corporatiei, a realizat ca Oracle trebuie sa se orienteze spre dezvoltarea unor pachete de aplicatii de întreprindere pe platforma oferita de tehnologiile Internet, compatibile cu bazele de date Oracle.

Veniturile Companiei ORACLE / Piata Monidala a SGBD

În timp ce pe frontul Nasdaq, întreaga industrie IT a traversat o perioada nefasta, corpo-ratia Oracle raporta rezultate remarcabile. Astfel, la sfârsitul anului fiscal 2001 (31 mai 01), cifra de afaceri a corporatiei a crescut cu 7% fata de anul precedent, depasind 11 miliarde US$, venitul net a înregistrat o crestere de 25% depasind 2,6 miliarde US$, vânzarile de licente pentru baze de date au crescut cu 10% iar cele pentru aplicatii au crescut cu 11%.

Cunoscut în mediile de afaceri pentru spiritul sau întreprinzator, Larry Ellison este cotat astazi ca unul dintre cei mai bogati oameni din lume. în industria software s-a remarcat prin calitatile sale de vizionar, fiind printre primii care a a 22222i817w preciat viitorul Internetului pentru economia mondiala, conducând corporatia Oracle în demersul sau de migrare a operatiunilor catre e-business.

Înca de la înfiintare, Oracle si-a demonstrat superioritatea pe piata bazelor de date, confirmata an de an de studiile efectuate de cele mai prestigioase companii de analiza si cercetare. Conform Dataquest, care în anul 2000 coteaza aceasta piata la peste 8,8 miliarde de dolari, Oracle ocupa o pozitie de lider global, cu o cota de piata de 33.8%.

Conform aceluiasi raport, în domeniul bazelor de date relationale dominatia Oracle este si mai autoritara, cu 42% din piata, fata de principalul competitor IBM, care detine numai 29%. Aceste statistici sunt confirmate si de recentele studii de piata publicate de Interna-tional Data Corporation (IDC), Evans Data Corporation, Morgan Stanley si Data Ware-house Institute, care atesta pozitia de lider, demonstrând ca Oracle este baza de date pre-ferata a dezvoltatorilor, profesionistilor IT si managerilor informatici din întreaga lume.

Cel mai elocvent exemplu de succes în e-business

La începutul anului fiscal 2000, Oracle si-a propus sa demonstreze eficienta solutiilor sale asupra propriilor operatiuni, estimând ca prin migrarea la noul model de e-business va realiza o economie de un miliard de dolari. Cu alte cuvinte, folosind propria suita Oracle E-Business, compania si-a propus sa îsi transfere toate activitatile de afaceri pe Internet. Solutiile bazate pe Web le-au înlocuit pe acelea construite în arhitectura client/ server. Conectarea online a tuturor angajatilor, furnizorilor si clientilor Oracle a condus în numai un an la obtinerea unor economii de peste un miliard de dolari, ceea ce demonstreaza eficienta modelului si a solutiilor de e-business Oracle.

De la lansare, pachetul integrat Oracle E-Business Suite 11i a fost folosit de peste 675 de companii pentru migrarea la noul model de afaceri bazat pe e-business, iar peste 3.500 de alte companii se afla în plin proces de implementare a aplicatiilor de e-business Oracle. De la Customer Relationship Management (CRM) la Financial Management (FM), Project Management (PM), Human Resources (HR) si Business Intelligence (Bl), Supply Chain si i-Procurement, Oracle E-Business Suite asigura companiilor puterea solutiilor integrate, 100% compatibile Internet.

Pintre cei mai importanti clienti se numara: Agilera, American Power Conversion, Cathay Pacific, Compaq Computer Corporation, Ford Motor Company GE Corporate, GE Power Systems, Hewlett Packard, Overseas Union Bank, POSCO (cel mai mare producator mondial de otel).

Scurt Istoric ORACLE

  • - primul sistem comercial SQL relational RDBMS
  • - prima baza de date cu consistenta la citire
  • - ofera AIM, metodologie complexa de implementare a aplicatiilor
  • - lanseeza Oracle "Media Server, primul server media cu suport online pentru "Video on demand"

primul sistem RDBMS (relational database management system) pe 64 de biti

anunta o noua arhitectura bazata pe Web si standarde deschise

prima baza de date pentru Web. Migrarea de la aplicatiile client/ server la cele bazate pe Web.

ofera prima baza de date cu suport Java

ofera suport de dezvoltare si întretinere Web pentru toate aplicatiile

lanseaza primul set de instrumente de modelare ce pot genera 100% o aplicatie

lanseaza Business Online, primul serviciu tip hosting la nivel enterprise

lanseaza conceptul de portlet, ca modalitate de integrare a aplicatiilor într-un portal de e-business

anunta prima baza de date disponibila 100% pe Web, cu suport XML si Linux

anunta primul pachet CRM disponibil pe Web

anunta initiativa pentru modelul complet de e-business

împreuna cu Ford Motor Company, lanseaza primul exchange industrial

lanseaza e-business Network

anunta Oracle e-business Suite 11i, primul pachet integrat de aplicatii disponibil 100% pe Web

anunta Oracle Mobile, primul pachet integrat de aplicatii pentru medii mobile

lanseaza Oracle Technology Network (OTN) Xchange, primul exchange destinat dezvoltatorilor online

se afirma ca primul furnizor de software care ofera solutii integrate de administrare a informatiei, ce includ Oracle9i Database, Oracle9i Application Server si Oracle 9i Developer Suite

Portofoliu

  • Oracle 9i
  • Oracle Database
  • Oracle 9i Application Server
  • Instrumente de devoltare - Oracle Designer
  • Oracle Forms & Reports Developer
  • Oracle JDeveloper

Oracle 9i reprezinta un ansamblu de produse pentru infrastructura ce asigura gestiunea bazelor de date, interconectarea si lucrul în retea, permitând utilizatorilor sa acceseze orice informatie, aflata pe oricare server, pentru orice tip de retea si de client. Familia Oracle9i integreaza produsele de referinta Oracle9i Database si Oracle9i Application Server, la care se adauga setul complet de instrumente de dezvoltare Internet Development Suite.

Oracle9i Database este cea mai completa si cuprinzatoare platforma pentru construirea, exploatarea si întretinerea aplicatiilor pe Internet. Baza de date Oracle9i include o serie de inovatii tehnologice esentiale, precum: scalabilitatea aplicatiilor (prin tehnologia Oracle9i Real Application Clusters), înalta disponibilitate (protectia în caz de dezastre, recuperarea rapida în cazul caderilor de sistem, recuperarea transparenta în cazul erorilor umane, reducerea perioadelor de întrerupere planificate etc.) si înglobarea unei infrastructuri data Warehousing/Business Intelligence integrata.

Oracle9i Application Server este cea mai completa si integrata platforma din industrie cu ajutorul caruia dispuneti, într-un singur produs, de întreaga tehnologie necesara dezvol-tarii portalurilor si a aplicatiilor tranzactionale. Oracle Application Server permite utilizatorilor sa mentina sesiuni Internet stabile si tranzactii în timp real între browser-ele de Web, serverele de aplicatii online si serverele de baze de date.

Oracle Designer este un instrument de modelare pentru dezvoltarea de aplicatii pentru arhitecturi Web si client-server care permite analiza si proiectarea sistemelor, generarea automata de cod si reingineria proceselor. Prin utilizarea tehnicilor Rapid Application Development, a orientarii pe obiecte, Oracle Forms & Reports Developer reprezinta un standard de usurinta în utilizare si productivitate. Oracle JDeveloper ofera atât un mediu de dezvoltare Java complet si integrat, cât si un mediu pentru implementare si rulare destinat crearii aplicatiilor scalabile pe Internet pentru arhitecturi pe mai multe nivele.

Data Warehouse si Business Intelligence Tools

Instrumentele de Business Intelligence permit folosirea informatiilor din bazele de date existente pentru realizarea de analize complexe de tip suport de decizie. Familia Oracle de instrumente de suport de decizie include instrumentul de raportare Oracle Reports, instrumentul pentru interogari ad-hoc si analiza Oracle Discoverer precum si Oracle Express Server cu suport de web - un motor puternic de calcul si stocare a datelor de tip multidimensional. Instrumentele Oracle de tip Data Warehouse/BI cum sunt Oracle Express Objects si Oracle Express Analyzer permit construirea si exploatarea rapida de aplicatii. De asemenea Oracle ofera aplicatiile preconstruite Oracle Financial Analyzer si Oracle Sales Analyzer care reduc timpul si costul de implementare. Oracle Warehouse Builder permite construirea, dezvoltarea si întretinerea depozitelor de date, a "data smart"-urilor si a aplicatiilor de suport de decizie pentru e-business.

e-Business Suite

Oracle e-Business Suite 11i este ultima versiune a aplicatiilor integrate Oracle de tip front-, respectiv back-office. Oracle este singura companie care ofera o suita integrata de e-business, acoperind partea de productie, aprovizionare, financiar-contabilitate, gestionarea proiectelor, resurse umane, precum si marketing, vânzari si servicii.

Aplicatiile Oracle furnizeaza o suita unica si integrata de aplicatii de tip Enterprise Resource Planning (ERP) si Customer Relationship Management (CRM) care se bazeaza pe modelul "Internet Computing". Toate modulele produsului Oracle Applications pot lucra pe Web, în retelele proprii ale companiilor si întreprinderilor (Intranet) folosind doar un simplu browser pe masina client. Strategia Oracle Applications este de a oferi toate componentele care pot permite clientului sa-si construiasca un mediu informational modern si eficient care ofera informatii exacte, contribuind la îmbunatatirea procesului de luare a deciziilor.

Servicii

Promotor al conceptului de "Software ca servicii", Oracle ofera un larg portofoliu de servicii de consultanta, educatie si suport tehnic. Astazi toate aceste servicii pot fi accesate prin Internet, fiind disponibile 24 de ore din 24.

Infrastructura

Produsele software Oracle ruleaza pe o gama larga de echipamente: NC-uri (calculatoare de retea), personal digital assistants, set-top devices, statii de lucru, PC-uri, minicalculatoare, mainframe-uri si calculatoare masiv paralele.

6.1.2. Oracle Romania

Evolutie

Prezenta în tara înca din 1992 printr-un distribuitor autorizat, corporatia Oracle si-a înfiintat reprezentanta în România în toamna anului 1995, datorita cresterii numarului de utilizatori ai produselor Oracle, precum si a unei continue dezvoltari a proiectelor informatice complexe bazate pe solutii Oracle, care necesitau expertiza tehnica locala. Astfel, Oracle a devenit prima mare companie de software care si-a deschis un birou de reprezentanta în Bucuresti.

Competente

Activitatea de succes desfasurata pâna în prezent cât si influenta asupra întregului mediu IT din România face din Oracle România un jucator major pe piata locala, unde compania dispune de una dintre cele mai puternice echipe de secialisti, capabila sa ofere si sa sustina pe plan local toate tehnologiile, solutiile de afaceri si serviciile oferite de Oracle la nivel global. Intre 1995-2000 Oracle România a înregistrat o crestere anuala de peste 30%, mult peste rata medie de crestere a pietei locale de IT apreciata la 11 %.

Aplicatiile complexe bazate pe Oracle Applications implementate pentru beneficiari de interes national demonstreaza capacitatea Oracle România de a asigura expertiza si transferul de know-how catre utilizatori. Noile pachete de solutii si transformarile intervenite la nivel de corporatie au permis extinderea functionalitatii produselor Oracle pe piata româneasca, unde alaturi de aplicatiile financiare pot fi acum integrate, componente de planificare a resurselor întreprinderii (ERP), gestionare a resurselor umane (CRM) sau orice alta categorie de solutii capabile sa sustina o organizatie în eforturile de tranzitie la noua economie bazata pe e-business.

Referinte

Printre cei mai importanti clienti se afla Ministerul Industriei si Resurselor, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul de Interne, Comisia Nationala de Statistica, Banca Nationala a României, Banca Comerciala Româna, CFR SA, Transelectrica, Romtelecom, Sidex Galati, Oltchim Rm Vâlcea, MobiIRom, MobiFon, Gelsorsi Regisco. De asemenea aplicatii complexe bazate pe Oracle Applications cum ar fi cele de la Oltchim, CFR S.A., BNR, Romtelecom, Compania Nationala de Lignit si MobiIRom demonstreaza ca echipa din România, si în special departamentul de consultanta, este capabil sa asigure expertiza si transferul de know-how catre utilizatori.

Oracle este partener strategic al guvernului în domeniul tehnologiei informatiei în urma protocolului semnat cu Guvernul României (Memorandum of Understanding). în acest sens, reprezentanta Oracle România a fost si este angajata în sprijinirea domeniului educational din tara noastra prin:

  • donarea de tehnologie la sase mari universitati,
  • deschiderea unui Centru de Excelenta Oracle (în colaborare cu IBM) la Academia de Studii Economice din Bucuresti
  • deschiderea centrului LaCOR (Laboratoarele Compaq - Oracle) în cadrul Facultatii de Automatica si Calculatore din Universitatea Politehnica Bucuresti
  • programul OAI (Oracle Academic Initiative) care a cuprins pâna la aceasta data un numar de 26 de facultati de profil, acoperind peste 90% din învatamântul superior cu profil de informatica (Initiativa Academica Oracle - OAI - reprezinta un angajament facut de Corporatia Oracle la nivel global, pentru a cataliza pregatirea în domeniul IT prin asocierea cu cele mai importante institutii de învatamânt superior din întreaga lume. în România, OAI are o importanta deosebita asigurând specialisti Oracle pentru clientii si partenerii nostri.)

Obiective

Principalele obiective ale Oracle România se focalizeaza pe:

  • Asigurarea transferului de tehnologie IT si "know-how" catre piata locala sprijinind dezvoltarea industriei de profil prin promovarea celor mai noi solutii odata cu intrarea în noua era Internet Computing.
  • Implicarea în proiectele mari, de importanta strategica, în mod direct si prin parteneri.
  • Sprijinirea procesului educational din România prin sustinerea Initiativei Academice Oracle.
  • Oracle România a intrat în noul mileniu cu un colectiv matur, în care tineretea este îmbinata cu experienta iar rezultatele obtinute în proiectele complexe dau încredere în viitor.

Echipa de vânzari de la Oracle România are o sarcina mixta: pe de o parte are sansa de a promova tehnologii înglobate în suite de solutii complete si complexe, iar pe de alta parte se confrunta cu realitatile pietei noastre, unde cerintele sunt foarte diverse, dar la un nivel general mai scazut decât pe pietele unor tari cu economie avansata. Cu toate acestea, la întrebarea: Pot fi oferite solutii integrate complexe pe piata Româneasca? - raspunsul este categoric afirmativ, pentru ca fiind vorba de un pachet integrat, chiar daca necesitatile actuale ale unor companii cuprind numai grupe de produse sau aspecte limitate ale ofertei, ce se rezuma de exemplu doar la modulele de gestiune interna sau gestiune financiara, acest lucru le permite acestora ca în viitor sa abordeze si alte componente, fiind vorba deci de o viziune si o deschidere de lunga durata.

Oamenii de vânzari au în centrul atentiei clientii cu problemele lor si au misiunea de a întelege cerintele si de a transfera capabilitatile oferite de Oracle, astfel încât sa se realizeze în final o solutie care sa corespunda si bugetului local si cerintelor particulare de tehnologie. Organizarea echipei de vânzari pe industrii permite o întelegere mai buna a cerintelor unor anumite sectoare economice.

Promotor al conceptului de "e-marketing"

Activitatea de marketing fiind o componenta a interactiunii cu clientii, a fost una primele activitati ce au fost gândite prin prisma noului concept de "e-marketing" promovat de Oracle, în noul model de e-business, departamentele de marketing din teritorii au fost integrate într-o structura globala, eliminând lantul decizional greoi dintre cel mai înalt nivel si fiecare tara în parte. Sistemele globale de marketing precum Oracle Marketing on-line (OMO), joaca un rol deosebit pentru integrarea totala a practicilor de marketing, a campaniilor si a fazelor de implementare, printr-o eficienta crescuta si reducerea costurilor. Integrarea OMO cu Oracle Sales on-line (OSO) si Oracle TeleSales (OTS) este pasul care va permite o schimbare de viziune de 360° asupra clientului, ce va permite o abordare cu un înalt grad de personalizare.

Proiectiile campaniilor globale de marketing pe piata locala acopera cele doua zone importante de interes: e-business suite si platforma pentru Internet. Campaniile tintesc industriile verticale sau piata de "Enterprise Space", putând angrena în aceste actiuni atât aliantele globale traditionale (Compaq, HP, Sun, Cisco, etc), cât si partenerii locali. Suportul din partea echipei de pre-sales în derularea cu succes a campaniilor este crucial, toate acestea îmbinându-se cu functionalitatile traditionale de marketing: imagine si branding, comunicare si PR. Pe lânga preocuparile permanente legate de aceste componente traditionale, generarea de noi oportunitati de piata devine o activitate extrem de importanta pentru dezvoltarea afacerii Oracle în România, departamentul de marketing având un rol important în cautarea de noi oportunitati de afaceri si analiza dinamicii pietei.

Reduceri de cost si timp prin suportul tehnic on-line

Ca parte a migrarii catre 100% e-business, serviciile de suport ale corporatiei Oracle îsi reorganizeaza structura si modul de functionare, pentru a fi în masura sa ofere în fiecare secunda asistenta tehnica necesara clientilor din noile medii de afaceri. Noile servicii Oracle includ suportul pe Internet 24 ore x 7 zile si informatii self-service:

- Premium Support este denumirea generica pentru 6 tipuri de servicii grupate pe diferite categorii, din care se pot selecta numai serviciile necesare astfel încât orice utilizator sa beneficieze de flexibilitate în crearea unui serviciu de asistenta tehnica adaptat celor mai complexe sisteme informatice.

- Update Subscription asigura o actualizare produselor pe baza de abonament anual la un pret de 15% din valoarea licentelor.

- Product Support asigura un raspuns rapid fata de orice solicitare din partea clientilor ce ruleaza solutii Oracle. Pe lânga accesul direct la analistii Oracle, prin intermediul Internetului sau liniilor telefonice speciale, clientii au acum la dispozitie OracleMetaLink, o cale ideala de cautare a solutiilor oferite de Oracle.

- Incident Support gama de servicii oferite pentru OracleSi Standard Edition, Oracle9i Personal Edition sau Oracle9i Lite, având un cost fix pentru un numar de incidente.

- OracleMetaLink este la ora actuala unul dintre cele mai eficiente servicii de suport, ce asigura reduceri substantiale de costuri si de timp. Serviciile din aceasta categorie sunt disponibile 24 ore x 7 zile, sunt mai rapide si mai eficiente gratie procedurilor on-line Technical Assistance Requests (TAR), sunt proactive prin asigurarea unor informatii preventive si beneficiaza de expertiza calificata oferita de Oracle la scara globala.

O garantie a eficientei suportului tehnic asigurat clientilor din tara noastra, o constituie faptul ca Reprezentanta Oracle România a obtinut certificarea ISO 9002 înca din anul 1998, procedurile de acordare a certificarii ISO 9001 fiind finalizate în vara anului trecut de catre compania britanica Bureau Veritas Quality International. Aceasta certificare atesta faptul ca serviciile de suport oferite de Oracle România corespund standardelor de calitate, de la primul apel venit din partea clientilor, pâna la asigurarea tuturor cerintelor acestora.

Optimizarea potentialului prin servicii de consultanta

Serviciile de consultanta Oracle sunt asigurate de peste 13 tari. Consultantii Oracle sunt special pregatiti pentru a acorda asistenta califica strategiei, identificarea oportunitatilor, evaluarea beneficiilor si implementarea u e-business care sa satisfaca cele mai exigente cerinte.

Reprezentanta Oracle România dispune de o echipa de 18 experti în implementari de programe Oracle. Aceasta echipa este complet integrata si sustinuta de fortele interna-tionale de consultanta ale Corporatiei Oracle.

Paleta de servicii oferite de Oracle Consulting România acopera urmatoarele domenii:

Studii de strategie si analiza a proceselor informationale - care servesc la asigurarea corelatiilor dintre obiectivele si strategia afacerii cu strategia de informatizare prin modelarea sistemului informational.

Implementarea de aplicatii financiare sau pentru urmarirea productiei - Oracle ofera asistenta pentru implementarea, pe specificul fiecarei organizatii, a pache-telor de programe Oracle Financials, Oracle Manufacturing.

Implementarea de aplicatii specifice - Oracle ofera asistenta în analiza, proiec-tarea, implementarea si punerea în functiune a unor aplicatii specifice client, folosind familia de instrumente de dezvoltare

Realizarea de sisteme de suport de decizie - prin asistenta în implementarea de sisteme de suport al deciziei;

Coordonarea proiectelor - pentru implementarea aplicatiilor Oracle si dezvol-tarea de aplicatii specifice clientului.

Educatia - in pas cu evolutia tehnologica

Instruirea este o parte importanta a produselor si serviciilor pe care le ofera Oracle, care poate înlesni drumul catre o implementare mai eficienta furnizând solutiile care se potrivesc cel mai bine cerintelor de pregatire profesionala ale fiecarui utilizator. Oracle University recomanda strategii pentru adoptarea cât mai rapida a noilor tehnologii, ajuta la realocarea sarcinilor specifice si a rolurilor caracteristice fiecarei organizatii. Oracle University a fost prezenta în România înca de la deschiderea Reprezentantei în 1995. Adaptându-se la noile solutii pentru e-business, Oracle University ofera o gama larga de solutii de instruire pentru a putea tine pasul cu schimbarile tehnologice.

Cursurile cu instructor

Dezvoltarea cunostintelor specialistilor - Intensitate maxima, cunostinte practice dobândite într-un timp minim. Tematica destinata formarii expertilor Oracle în sali de curs standard în întreaga lume. Abordare practica folosind baze de date Oracle reale.

Technology-Based Training

Optiuni de instruire la distanta pentru completarea cunostintelor specialistilor - Instruire interactiva pe CD ROM. Modulele pot fi asociate pentru a crea pregatirea specifica rolului dorit din sistemul Oracle. Supliment ideal pentru cursurile cu instructor.

Oracle Learning Network (OLN)

Pregatire profesionala 100% on-line - eClasses, eStudy, eSeminars - sute de ore de continut Oracle pe Web pentru cei ce doresc sa-si actualizeze continuu cunostintele în domeniu.

Parteneri de instruire

Deschiderea catre instruire accesibila din punct de vedere geografic - Tematici diverse sustinute si de partenerul TCINF Galati într-un mediu controlat operational de catre Oracle.

Ca un rezultat firesc al produselor oferite de Oracle, a aparut în prezent necesitatea certificarii individuale. Certificatele tehnice sunt mai populare ca niciodata, devenind foarte rapid necesare oricarei persoane ce activeaza in domeniul informatic. Programul de certificare Oracle (OCP - Oracle Certified Professional) este sustinut prin intermediul partenerilor Sylvan Prometric în România: Omnilogic si RomTeamSolutions.

Prezentare generala a platformei Oracle9i

Oracle9i este infrastructura Internet completa, ce va permite sa utilizati aplicatiile mai rapid si sa diminuati costurile de implementare. Cele trei produse, Oracle9i Application Server, Oracle9i Database si Oracle 9i Developer Suite, ofera cea mai mare productivitate, performanta, disponibilitate, fiabilitate si securitate pentru mii de aplicatii.

Oracle a conceput familia de produse Oracle9i pentru a oferi o infrastructura software completa în vederea administrarii continutului Internet, dezvoltarii si rularii aplicatiilor pentru Internet. Serverul pentru baze de date Oracle9i ofera o infrastructura globala de gestiune a datelor, care permite consolidarea si administrarea datelor si a continutului Internet din sisteme multiple de gestiune a informatiilor, din sisteme proprietar, sau din sisteme de operare disparate. Consolidarea datelor pe serverele pentru baze de date Oracle9i permite obtinerea unor informatii mai bune la un cost mai scazut. Serverul pentru aplicatii Oracle9i ofera o infrastructura care permite dezvoltarea, instalarea si administrarea aplicatiilor Internet. Consolidarea aplicatiilor pe serverele de aplicatii Oracle9i permite realizarea unor solutii mai fiabile la un cost mai redus.

Oracle9i Developer Suite este o suita complet integrata de instrumente de dezvoltare, care ofera o productivitate fara precedent în fiecare stadiu al ciclului de viata al dezvoltarii. Cu suita Oracle9i Developer, puteti dezvolta rapid aplicatii tranzactionale pentru Internet si servicii Web, utilizând J2EE si XML, si puteti extinde aplicatiile tranzactionale cu capabilitati de raportare de tip Business Intelligence, în vederea analizarii datelor si publicarii rezultatelor. Pe lânga faptul ca a demonstrat o excelenta performanta în interactiunea cu alte servere de baze de date si de aplicatii, suita Oracle9i Developer utilizeaza la maximum puterea, bazei de date Oracle9i si capabilitatile unice, integrate ale serverului de aplicatii Oracle9i.

Oracle9i Database

Într-un mediu de afaceri modern, cel mai important factor activ pe care o companie îl poate folosi în eforturile sale de a fi competitiva este informatia. Organizatiile care pot folosi în mod eficient informatiile de afaceri din interior sunt cele care au cele mai mari sanse de a realiza profit si de a supravietui în climatul economic dur de astazi, iar eficienta cu care o organizatie îsi poate folosi informatiile depinde de infrastructura sa centrala. Informatiile sunt doar biti si octeti într-un sistem de fisiere - si numai o baza de date are capacitatea de a transforma acesti biti si octeti în informatii de afaceri. Baza de date Oracle9i este solutia Oracle de gestionare a informatiilor - o solutie care se bazeaza pe 20 de ani de experienta în furnizarea de solutii de vârf, permitând organizatiilor stocarea, gestiunea, integrarea si utilizarea eficienta a informatiilor de afaceri.

Baza de date Oracle9i este conceputa pentru a oferi o disponibilitate permanenta a datelor, iar protectia informatiilor si a obiectivelor referitoare la fiabilitate, dorite de utilizatorii dvs., sunt mult mai usor de obtinut. Cu baza de date Oracle9i, comutarea automata de pe un server oprit accidental pe un server standby (operatia de failover) poate fi efectuata în câteva secunde, întregul site este restaurat în câteva minute, iar utilizatorii vor ramâne online pe durata de întretinere a datelor. Caracteristicile care confera fiabilitate bazei de date Oracle9i nu depind de aplicatiile ce ruleaza pe aceasta, ceea ce înseamna ca datele si aplicatiile dvs. vor fi disponibile permanent, nefiind necesar sa operati modificari asupra aplicatiilor existente.


Document Info


Accesari: 5689
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )