Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Amortizoarele

tehnica mecanica


Amortizoarele


Un confort cat mai bun la un autoturism, este asigurat de suspensii cat mai elastice. Cu cat suspensia este mai elastica, cu atat amplitudinea si durata oscilatiilor partii suspendate a automobilului s 656e42g unt mai mari. Amortizoarele sunt utilizate pentru micsorarea cat mai rapida a amplitudinii acestor oscilatii, astfel incat sa nu apara fenomenul de rezonanta.



La automobil, se utilizeaza amortizoare la ambele punti, pe cand la autocamioane, amortizoarele se intalnesc numai la puntea din fata.

De asemenea, la automobil se folosesc numai amortizoare hidraulice, datorita posibilitatii de acumulare a unei energii superioare. Principiul de functionare a amortizorului hidraulic se bazeaza pe transformarea energiei de oscilatie in energie calorica, la trecerea fortata a unui lichid special, dintr-o camera a amortizorului in alta printr-un orificiu calibrat.

Majoritatea amortizoarelor au dubla actiune, lucrand in ambele sensuri, si anume: cand rotile se apropie de caroserie, opun rezistenta mica, iar cand rotile se departeaza de caroserie, rezistenta devine mai mare.

In timpul functionarii amortizorului, temperatura lichidului creste, ceea ce duce la scaderea vascozitatii si totodata la micsorarea gradului de amortizare. La automobilele moderne, se folosesc amortizoare cu reglaj termostatic. La acestea, schimbarea vascozitatii lichidului este compensata de dilatarea orificiilor calibrate.

Cele mai raspandite amortizoare, sunt cele sub forma telescopica; acestea sunt de doua feluri: monotubulare, respectiv, bitubulare. Amortizoarele bitubulare, sunt de mai multe feluri, foarte folosite si in comparatie cu cele monotubulare, au o lungime redusa si durata mai mare de functionare.



Document Info


Accesari: 3820
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2025 )