Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




INDICATOARE RUTIERE

Auto


INDICATOARE RUTIERE

Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt:

1.Indicatoare de avertizare;

2.Indicatoare de reglementare,care pot fi:



2.1.de prioritate;

2.2.de interzicere sau restrictie;

2.3.de obligare;

3.Indicatoare de orientare si informare,care pot fi:

3.1.de orientare;

3.2.de informare;

3.3.de informare turistica;

3.4.panouri aditionale;

3.5.indicatoare kilometrice si hectometrice;

4.Mijloace de semnalizare a lucrarilor,în zona drumului public,care cuprind:

4.1.indicatoare rutiere temporare;

4.2.mijloace auxiliare de semnalizare a lucrarilor;

1.Indicatoare de avertizare

INDICATOARELE DE AVERTIZARE au ca scop avertizarea vizuala a participantilor la trafic despre existenta unui pericol pe drumul public,indicându-le si natura acestuia.Au forma unui triunghi echilateral cu chenarul de culoare rosie si cu fondul alb,în interiorul caruia sunt desenate diferite simboluri de culoare neagra care semnifica natura pericolelor. Pot fi însotite de panouri aditionale care arata:

-distanta dintre indicator si începutul locului periculos;

-lungimea sectorului periculos la care se refera indicatorul.

La întâlnirea acestor indicatoare se impune reducerea vitezei si sporirea atentiei din partea conducatorilor auto.

Curba la stânga Curba la dreapta

Se instaleaza pe partea dreapta sau stânga a drumului si avertizeaza conducatorii auto ca urmeaza o curba 15415p158p la stânga(dreapta) iar circulatia în curba se va face fara a se trece peste axul drumului.În aceste zone exista de obicei si un marcaj axial:

-continuu(în curbele cu vizibilitatea sub 50 m)

-sunt interzise : depasirea,oprirea,stationarea,întoarcerea,mersul înapoi

-mixt(linia discontinua se afla în partea interioara a curbei) în curbele cu vizibilitate peste 50 m :depasirea se poate face numai cu prudenta maxima

Curba dubla sau o succesiune de mai mult de doua curbe, prima la stânga(dreapta)

Indicatoarele avertizeaza conducatorii de vehicule ca urmeaza o curba 15415p158p dubla sau o succesiune de mai multe curbe si de regula sunt însotite de panouri aditionale care indica lungimea sectorului de drum la care se refera.Sunt completate de un marcajul axial care este de regula continuu. Sunt interzise manevrele voluntare(depasirea,oprirea,stationarea,întoarcerea,mersul înapoi)

Curba deosebit de periculoasa

Indicatorul semnalizeaza curbe cu raza sub 100 m întâlnite frecvent în zone cu relief accidentat sau in zone rurale. Vârful sagetii indica sensul virajului. În aceste zone marcajul axial este continuu. Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30km/h în localitati sau 50km/h în afara localitatilor.

Panouri succesive pentru curbe deosebit de periculoase

Se instaleaza(câte 4-5 panouri) de la intrarea pâna la iesirea din curba cu vârful sagetilor îndreptate în directia curbei.Scot în evidenta periculozitatea locului pentru a determina conducatorul de vehicul sa circule astfel încât sa se poata înscrie în curba fara a pune în pericol siguranta circulatiei vehiculelor care vin din sens opus.

Coborâre periculoasa

Procentul înscris în simbol informeaza cu cât scade diferenta de nivel la fiecare 100 de metri parcursi(panta de 10 m înaltime la 100 m lungime).Se impune utilizare frânei de motor(se interzice coborârea pantei cu maneta schimbatorului de viteze la punctul mort sau cu motorul oprit).Pe lungimea pantei este interzisa stationarea iar în vârful pantei când vizibilitatea este sub 50 m sunt interzise celelalte manevre voluntare(depasirea,oprirea,întoarcerea,mersul înapoi).

Urcare cu inclinare mare

Indicatorul avertizeaza conducatorii de vehicule ca urmeaza o portiune de drum în rampa fiind necesara adaptarea vitezei astfel încât sa nu fie necesara schimbarea intr-o treapta superioara si sa se evite supraturarea motorului.

Pe lungimea pantei este interzisa stationarea iar în vârful pantei când vizibilitatea este sub 50 m sunt interzise celelalte manevre voluntare(depasirea,oprirea,întoarcerea,mersul înapoi).

Drum îngustat

Se instaleaza înainte de zona îngustata indicând care latura a drumului se îngusteaza(unde latimea carosabilului se reduce semnificativ sau unde dispare o banda de circulatie:poduri,zone de lucru pe sosele etc.).La întâlnirea acestor indicatoare se va circula cu multa atentie pentru a se putea evita lovirea sau acrosarea cu partile laterale a altor vehicule,parapetilor etc.Manevrele voluntare sunt interzise(oprirea,stationarea,întoarcerea,mersul înapoi) cu exceptia depasirii care se poate executa numai atunci când conditiile o permit.

Acostament periculos

Indicatorul se intâlneste pe unele sectoare de drum unde exista diferente de nivel dintre partea carosabila si acostament.Se impune circulatia cu atentie pentru prevenirea unor evenimente rutiere.

Drum aglomerat

Indicatorul se instaleaza pe drumurile/sectoarele de drum unde sezonier/permanent traficul este intens si avertizeaza ca este posibila circulatia ,,bara la bara".Se impune pastrarea unei distante de siguranta fata de vehiculul din fata.

Tunel

Indicatorul avertizeaza apropierea de un tunel rutier,loc cu un grad de iluminare diferit,conducatorii de vehicule fiind obligati sa foloseasca luminile de întâlnire. Sunt interzise toate manevrele voluntare(depasirea,oprirea,stationarea,întoarcerea,mersul înapoi)

Pod mobil Iesire spre un chei sau mal abrupt

Indicatoarele avertizeaza conducatorii de vehicule ca se apropie de un loc periculos(pod mobil,chei,mal abrupt) pentru a preveni riscul unor prabusiri. Daca podul este ridicat oprirea este obligatorie(bariera sau semnale luminoase).În conditii de vizibilitate redusa exista riscul ca suprafata apei sa fie confundata cu drumul.

Drum cu denivelari

Indicatorul avertizeaza ca suprafata carosabilului prezinta denivelari repetate sau izolate pe sensul de mers. Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30km/h în localitati sau 50km/h în afara localitatilor,deoarece pot aparea socuri la sistemele de directie si suspensie.

Denivelari pentru limitarea vitezei

Indicatorul se instaleaza pe sectoarele de drum în care sunt create denivelari artificiale în vederea reducerii vitezei. Poate fi însotit de indicatorul de limitare de viteza la 30km/h,caracteristic municipiilor si oraselor.

Drum alunecos

Indicatorul avertizeaza conducatorii de vehicule ca în prezenta umezelii drumul devine alunecos. Poate fi întâlnit si în zona drumurilor cu pavaj din piatra cubica sau piatra de râu,situatie în care conducatorii de vehicule sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30km/h în localitati sau 50km/h în afara localitatilor. La întâlnirea indicatorului conducatorii de vehicule vor pastra o distanta corespunzatoare fata de vehiculul din fata si vor evita bruscarea comenzilor volanului pentru a preveni orice eveniment rutier(derapaj,rasturnare etc).

Improscare cu pietris

Indicatorul se instaleaza în zonele de lucru ale suprafetei carosabile,unde s-a folosit criblura sau pietris,sau pe unele drumuri pe care se efectueaza transporturi frecvente de materiale din carierele de piatra sau balastiere. Conducatorii de vehicule vor mentine o distanta de siguranta fata de ceilalti participanti la trafic deoarece exista riscul proiectarii pietrisului în parbrizul acestora . Este recomandat sa nu se execute depasiri si sa se evite opririle.

Caderi de pietre

Indicatorul se instaleaza în defilee montane în care exista riscul desprinderii de pietre sau blocuri de stânca din lateral. Se recomanda fixarea privirii pe carosabil astfel încât eventualele stânci cazute sa poata fi evitate.

Presemnalizare trecere pietoni

Indicatorul se instaleaza înaintea indicatorului sau a marcajului unei treceri pentru pietoni. Obliga la reducerea vitezei si la sporirea atentiei pentru ca indicatorul sau marcajul corespunzator trecerii pentru pietoni sa fie observat din timp,dar si pentru a nu fi surprins de pietonii angajati în traversare.

Copii

Indicatorul se instaleaza înaintea locurilor frecventate de copii(scoli,gradinite,terenuri de joaca etc) pe fiecare sens de circulatie, pentru evitarea unui posibil accident. Conducatorii de vehicule sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30km/h în localitati sau 50km/h în afara localitatilor în intervalul orar 07.00-22.00.

Biciclisti

Indicatorul se instaleaza în zonele unde accesul biciclistilor este frecventat precum si înaintea marcajului care traverseaza soseaua,unind pistele obligatorii pentru biciclete cu cele doua sensuri de circulatie. Se recomanda sporirea atentiei si pastrarea unei distante laterale corespunzatoare la trecerea pe lânga biciclisti.

Animale Animale

Indicatoarele se instaleaza pe sectoarele de drum traversate de animale(pasuni,adaposturi,crescatorii,rezervatii).La trecerea pe lânga animale care sunt conduse pe partea carosabila sau acostament conducatorii de vehicule sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30km/h în localitati sau 50km/h în afara localitatilor.

Semafor

Indicatorul se instaleaza înaintea unei intersectii dirijate prin semnale luminoase,în localitati sau în afara acestora, unde datorita elementelor constructive si geometrice ale drumului conditiile de vizibilitate sunt reduse.

Aeroport

Indicatorul semnalizeaza un culoar aerian foarte apropiat de nivelul drumului sau vecinatatea unui aeroport. Se recomanda conducatorilor de vehicule sa nu urmareasca din mers evolutia avioanelor întrucât neatentia în conducerea autovehiculelor poate periclita siguranta circulatiei rutiere.

Vant lateral

Indicatorul se instaleaza în zonele în care vântul bate frecvent si poate influenta traiectoria autovehiculului. Silueta indicatorului indica directia predominanta a vântului. Se impune folosirea comenzilor autovehiculului cu atentie marita.

Circulatie în ambele sensuri

Indicatorul se instaleaza dupa terminarea unui sector de drum cu sens unic , unde circulatia se reia în ambele sensuri. Avertizeaza conducatorii de vehicule sa circule pe banda sau benzile din dreapta axului drumului.

Alte pericole

Indicatorul avertizeaza participantii la trafic în legatura cu un anumit pericol. Poate fi completat cu un panou aditional a carui inscriptionare poate reprezenta:

-risc de avalanse,inundatii;

-acces în/din zone comerciale mari;

-acces în/din locurile de agrement;

-acces în/din garaje;

-acces în/din institutiile importante;

-acces în/din unitatile de pompieri,salvare.

Când indicatorul este însotit de un panou aditional ce contine imaginea unei locomotive avertizeaza conducatorii de vehicule apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferata industriala unde au obligatia de a se conforma semnificatiei semnalelor agentului de cale ferata(inclusiv oprire).

Accident

Indicatorul se instaleaza pe sectoarele de drum unde se produc multe accidente sau se monteaza de catre politistul rutier când are loc un accident de circulatie pentru avertizarea participantilor la trafic. Conducatorii de vehicule sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30km/h în localitati sau 50km/h în afara localitatilor.

Intersectie de drumuri

Indicatorul se instaleaza în afara localitatilor , pe drumurile cu trafic redus si avertizeaza ca drumurile care se intersecteaza sunt de aceeasi categorie. În astfel de intersectii se aplica regula prioritatii de dreapta si conducatorii de vehicule sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 50km/h .

Intersectie cu un drum fara prioritate

Intersectie cu un drum fara prioritate

Intersectie cu un drum fara prioritate

Intersectie cu drumuri fara prioritate, decalate

Intersectie cu drumuri fara prioritate, decalate

Indicatoarele se instaleaza pe drumul cu prioritate în afara localitatilor,înaintea intersectiilor dirijate prin indicatoare si este echivalentul indicatorului ,,Drum cu prioritate".

Presemnalizare intersectie cu sens giratoriu

Indicatorul se instaleaza înaintea intersectiilor cu sens giratoriu avertizând conducatorii de vehicule ca urmeaza o intersectie cu sens giratoriu unde pierd prioritatea fata de cei care circula în intersectie,daca nu exista alte reglementari. Este obligatorie reducerea vitezei.

Trecere la nivel cu o cale ferata cu bariere sau semibariere

Indicatorul avertizeaza apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferata cu bariere sau semibariere. Este însotit de panouri suplimentare:

instalate succesiv la 150m,100m si 50m. La mai putin de 50m de calea ferata (din dreptul ultimului panou suplimentar) sunt interzise toate manevrele voluntare(depasirea,oprirea,stationarea,întoarcerea,mersul înapoi).Indicatorul ,,Trecere la nivel cu o cale ferata cu bariere sau semibariere" poate fi însotit si de panoul aditional :

avertizând conducatorii de vehicule ca trecerea la nivel cu calea ferata cu bariere/semibariere este prevazuta si cu instalatie automata de semnalizare luminoasa si sonora. La aprinderea intermitenta a luminii albe se impune reducerea vitezei si dupa asigurare, traversarea caii ferate, iar la aprinderea alternativa a lampilor rosii este obligatorie oprirea.

Trecere la nivel cu o cale ferata fara bariere

Indicatorul avertizeaza apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferata fara bariere. Indicatorul este însotit de panourile suplimentare montate succesiv la 150m,100m si 50m. Indicatorul ,,Trecere la nivel cu o cale ferata fara bariere" poate fi însotit si de panoul aditional :

avertizând conducatorii de vehicule ca trecerea la nivel cu calea ferata fara bariere este prevazuta   cu instalatie automata de semnalizare luminoasa si sonora. Daca sunt în functiune luminile rosii oprirea este obligatorie pâna la trecerea trenului;daca este în functiune lumina alba intermitenta oprirea se va face doar pentru asigurare.

Trecere la nivel cu o cale ferata Trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere dubla,fara bariere

Trecere la nivel cu linii de tramvai

Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu calea ferata

Panouri suplimentare la nodurile rutiere de pe autostrazi

Balize directionale

Baliza bidirectionala

Trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere

Trecere la nivel cu o cale ferata dubla, fara bariere

2.Indicatoare de reglementare

2.1.Indicatoare de prioritate

Oprire

Cedeaza trecerea

Drum cu prioritate

Sfarsitul drumului cu prioritate

Prioritate pentru circulatia din sens invers

Prioritate fata de circulatia din sens invers

2.2.Indicatoare de interzicere sau restrictie

Accesul interzis

Circulatia interzisa in ambele sensuri

Accesul interzis autovehiculelor cu exceptia motocicletelor fara atas

Accesul interzis motocicletelor

Accesul interzis bicicletelor

Accesul interzis ciclomotoarelor

Accesul interzis vehiculelor destinate transportului de marfuri

Accesul interzis autovehiculelor cu remorca, cu exceptia celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie

Accesul interzis autobuzelor

Accesul interzis pietonilor

Accesul interzis vehiculelor cu tractiune animala

Accesul interzis autovehiculelor impinse sau trase cu mana

Accesul interzis tractoarelor si masinilor agricole

Accesul interzis autovehiculelor

Accesul interzis autovehiculelor si vehiculelor cu tractiune animala

Accesul interzis vehiculelor avand o latime mai mare de ...m

Accesul interzis vehiculelor avand o latime mai mare de ...m

Accesul interzis vehiculelor avand o masa mai mare de ...t

Accesul interzis vehiculelor avand o masa mai mare de ...t pe osie

Accesul interzis vehiculelor avand masa pe osia dubla mai mare de ...t

Accesul interzis vehiculelor avand masa pe osia tripla mai mare de ...t

Accesul interzis vehiculelor sau ansamblului de vehicole avand o lungime mai mare de ...m

Interzis autovehiculelor de a circula fara a mentine intre ele un interval de cel putin ...m

Interzis a vira la stanga

Interzis a vira la dreapta

Intoarecerea interzisa

Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas interzisa

Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri

Limitare de viteza

Limitare de viteza diferentiata pe categorii de autovehicule

Claxonarea interzisa

Vama

Taxa de trecere

Control POLITIE

Sfarsitul tuturor restrictiilor

Sfarsitul limitarii de viteza

Sfarsitul interzicerii de a depasi

Stationarea interzisa

Oprirea interzisa

Stationare alternanta

Stationare alternanta

Zona de stationare cu durata limitata

Sfarsitul zonei de stationare cu durata limitata

Zona cu viteza limitata la ...km/h

Sfarsitul zonei cu viteza limitata la ...km/h

Accesul interzis vehiculelor care transporta substante explozive sau usor inflamabile

Accesul interzis vehiculelor care transporta marfuri periculoase

Accesul interzis vehiculelor care transporta substante de natura sa polueze apele

2.2.Indicatoare de obligare

Inainte

La dreapta


La dreapta

Inainte sau la dreapta

Ocolire

Ocolire

Intersectie cu sens giratoriu

Pista pentru biciclete

Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule

Pista pentru pietoni

Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete

Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete

Pista comuna pentru pietoni si biciclisti

Viteza minima obligatorie

Sfarsitul vitezei minime obligatorii

Lanturi pentru zapada

Directia obligatorie pentru vehiculele care transporta marfuri periculoase

Directia obligatorie pentru vehiculele care transporta marfuri periculoase

3.Indicatoare de orientare si informare

3.1.Indicatoare de orientare

Presemnalizarea directiilor la o intersectie de drumuri din afara localitatilor

Presemnalizarea directiilor la o intersectie denivelata
de drumuri

Presemnalizarea directiilor indicate

Presemnalizarea traseului de evitare a localitatii

Presemnalizarea directiilor intr-o intersectie cu sens giratoriu

Drum inchis sau deschis

Presemnalizarea traseului de urmat in cazul unei restrictii de circulatie

Presemnalizare pe autostrada pentru parcare

Presemnalizare pe autostrada pentru spatiu de servicii

Confirmarea directiei de mers pe autostrada spre localitati mai importante si distantele pana la acestea

Presemnalizarea unui loc periculos sau o restrictie pe un drum lateral

Banda rezervata circulatiei mijloacelor de transport in comun

Drum fara iesire

Presemnalizarea traseului de urmat in vederea efectuarii virajului la stanga

Traseu de urmat
pentru anumite
categorii de vehicule

Traseu de urmat
pentru anumite
categorii de vehicule

Traseu de urmat
pentru anumite
categorii de vehicule

Selectarea circulatiei
pe directii de mers in apropierea intersectiei

Selectarea circulatiei
pe directii de mers in apropierea intersectiei

Selectarea circulatiei
pe directii de mers in apropierea intersectiei

Banda destinata circulatiei vehiculelor lente

Terminarea unei benzi de circulatie

Terminarea unei benzi de circulatie

Viteza minima obligatorie pentru o banda de circulatie

Viteza minima obligatorie pentru diferite benzi de circulatie

Limite de viteza pentru diferite benzi de circulatie

Banda de circulatie rezervata autovehiculelor de transport public de persoane

Directia spre localitatea indicata

Directia spre localitatea indicata

Directia spre localitatea indicata

Directia de urmat pentru autovehicule destinate
transportului de marfuri

Directia spre obiectivul turistic

Directia spre obiective locale

Directia spre aeroport

Directia de urmat in cazul devierii temporare a circulatiei

Directia de urmat in cazul devierii temporare a circulatiei

Drum national

Drum judetean

Drum comunal

Drum deschis
traficului international

Drum deschis
traficului international

Traseu de tranzit european

Simbolul si numarul autostrazii

Intrare in localitate

Iesire din localitate

Limita de judet

Curs de apa, tunel sau viaduct

Confirmarea directiei de mers spre o localitate

Confirmarea directiei de mers spre localitati mai importante si distantele pana la acestea

3.2.Indicatoare de informare

Trecere pentru pietoni

Trecere pentru pietoni

Limite generale de viteza

Sens unic

Sens unic

Autostrada

Sfarsit de autostrada

Limite maxime de viteza pe autostrada in functie de conditiile meteorologice

Spital

Politia

Post de prim-ajutor

Pasarela pentru pietoni

Pasarela pentru pietoni

Statie de autobuz

Statie de tramvai

Statie de taximetre

Drum pentru autovehicule

Sfarsitul drumului pentru autovehicule

Vulcanizare

Telefon

Statie de alimentare cu carburanti

Hotel sau motel

Restaurant

Bufet sau cofetarie

Teren pentru camping (tabara turistica)

Teren pentru caravane (tabara turistica)

Teren pentru camping si caravane

Loc pentru popas

Cabana pentru turisti

W.C. public

Service auto

Zona rezidentiala

Sfarsitul zonei rezidentiale

Complex de servicii

Parcare

Parcare

Parcare subterana sau in cladire

Zona cu viteza recomandata 30 km/h

Sfarsitul zonei cu viteza recomandata 30 km/h

Tunel

Sfarsit de tunel

Imbarcare pe vagoane platforma de cale ferata

Imbarcare pe ferry-boat

Port

Gara

Autogara

Inchirieri auto

Plaja

Zona de vanatoare

Zona de pescuit

Centru viticol

Zona industriala

Posta

Apa potabila

Loc de joaca pentru copii

Stadion

Supermarket

Acces internet

Teatru

Muzeu

Cantar pentru autovehicule

Control radar

Informatii rutiere

Viteza recomandata

Punct de informare turistica

Denumirea strazii

Numarul imobilului

3.3.Indicatoare de informare turistica

Castel, cetate

Vestigii istorice

Monument

Biserica

Manastire

Rezervatie naturala

Cascada

Pestera

Partie schi

Teleschi

Telecabina

Pensiune agroturistica

3.4.Panouri aditionale

Distanta pana la locul la care se refera indicatorul de presemnalizare sau informare

Distanta intre indicator si inceputul locului periculos

Directia si distanta pana la locul la care se refera indicatorul

Categoria de autovehicule la care se refera indicatorul de presemnalizare sau informare

Intervalul de timp in care
actioneaza indicatorul

Intervalul de timp in care
actioneaza indicatorul

Trecere la nivel cu cale ferata industriala completand semnificatia indicatorului 'Alte pericole'

Categoriile de autovehicule care trebuie sa respecte semnificatia indicatorului

Inceputul si lungimea zonei de actiune a indicatorului

Inceputul zonei de actiune a indicatorului

Confirmarea zonei de actiune a indicatorului

Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului

Lungimea sectorului periculos la care se refera indicatorul

Persoane cu handicap

Parcare cu plata

Parcare cu plata

Directia drumului cu prioritate

Directia drumului cu prioritate

Distanta pana la indicatorul 'Oprire'

Viteza recomandata pe un sector de drum cu semafoare sincronizate

Exceptarea unor categorii de vehicule de la semnificatia indicatorului

Intervalele de timp in care este permisa stationarea vehiculelor ce efectueaza aprovizionarea

Sensul sau sensurile de circulatie pentru care este valabila semnificatia semnalelor luminoase ale semaforului

Trecere la nivel cu calea ferata prevazuta cu instalatie de semnalizare luminoasa automata

Ridicare autovehicule parcate neregulamentar

Folosirea farurilor de intalnire

Polei, gheata, zapada

Dus

Ploaie, ceata, viscol

Vehicule care transporta substante explozive sau usor inflamabile

Vehicule care transporta marfuri periculoase

Vehicule care transporta substante de natura sa polueze apele

3.5.Indicatoare kilometrice si hectometrice

Borne kilometrice

 

Autostrada  Drum national Drum judetean Drum comunal

Borna hectometrica

4.Mijloace de semnalizare a lucrarilor  în zona drumului public

4.1.Indicatoare rutiere temporare

Drum ingustat

Drum ingustat

Drum ingustat

Acostament periculos

Drum cu denivelari

Drum alunecos

Improscare cu pietris

Lucrari

Semafoare

Circulatie in ambele sensuri

Alte pericole

Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, interzisa

Limitare de viteza

Sfarsitul tuturor restrictiilor

Sfarsitul interzicerii de a depasi

Deviere temporara

Deviere temporara

Deviere temporara

Deviere temporara

Denivelare fata de banda alaturata

Ingustare temporara

Ingustare temporara

Abatere temporara

Abatere temporara

Abatere temporara

Terminarea abaterii temporare

Ingustare temporara

Ingustare temporara

Presemnalizarea rutei ocolitoare

Presemnalizarea rutei ocolitoare

Presemnalizarea rutei ocolitoare

Marcaje rutiere

Semnalizarea unui utilaj care se deplaseaza lucrand

Succesiune de puncte de lucru

Presemnalizarea unui sector cu circulatie alternanta

Presemnalizarea unui sector cu circulatie alternanta

Lucrari de tratamente a suprafetei partii carosabile

Presemnalizare lucrari pe strazi

4.2.Mijloace auxiliare de semnalizare a lucrarilor

Ghirlanda polietilena sau lant

Semafor mobil

Balize directionale

Baliza tip jalon

Baliza bidirectionala

Con de dirijare

Balize cuplate cu lampi cu lumina galbena intermitenta

Lampa cu lumina galbena intermitenta

Bariera normala

Bariera bidirectionala

Palete de semnalizare

Fanion de semnalizare

Parapet din material plastic

Carucioare portsemnalizare

Carucioare portsemnalizare


Document Info


Accesari: 7492
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )