<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'> </SPAN>
Folosirea momelilor animale in pescuitul crapului nu este de loc lipsita de etica. Momelile animale sunt in anumite situatii foarte product 626s189g ive<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>
</SPAN>Viermusii sunt o delicatesa pt crap. Pescarii unguri folosesc foarte mult viermusii la pescuitul crapului si au creat chiar si un sistem de rig pt viermusi. In acest fel se pot folosi carlige sanatoase fara sa storceasca viermusii. In nada viermusii sunt foarte atractivi.
Ramele (mai multe modele) sunt foarte folosite de pescarii de la noi din tara, in special in apele curgatoare. In Dunare este momeala nr 1. Mie personal imi sunt cam antipatice aceste creaturi si nu le folosesc decat in Delta pe cele negre.
Libelulele sunt o momeala si o nada excelenta.
<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>Racii - o momeala pt exemplare mari.
<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>Scoicile - in apele cu scoici acestea reprezinta baza de hranire a exemplarelor mari.
Momelile vegetale sunt foarte apreciate de toate formele de crap.
<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>Porumbul este de departe cea mai folosita momeala pentru crap. Acesta poate fi folosit sub diferite forme: crud (din stiulete), conservat simplu sau cu diferite arome, uscat.
<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>Graul poate fi folosit uscat, conservat simplu sau in arome sau incoltit. Foarte bun este graul decorticat (alb).
Floarea-soarelui - sunt zone (ape) in care floarea soarelui este momeala nr 1. Se foloseste cruda sau coapta putin la cuptor, faramata in nada si intreaga ca momeala (3 - 4) seminte pe rig.
<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>Mazarea este prinzatoare in apele furajate. Este foarte apreciata de ten si fitofag.
<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>Canepa este o componenta de baza a nadelor. Se foloseste cruda sau coapta.<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>
Nautul se foloseste si ca nada si ca momeala. Se coloreaza si se aromatizeaza foarte usor. Se pastreaza uscat si doar cu o zi inaintea pescuitului se tine la inmuiat cca 12 ore in apa rece cu aroma si colorantul dorit apoi se fierbe 1 minut (de fapt se pune in apa clocotita).<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>
</SPAN>Castraveti, kivi, rosii, mere sunt foarte cautate de ten.<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>
</SPAN>Pufuletii (expandatii) din porumb, grau, orez se folosesc simpli sau in combinatie cu alte momeli pentru a le ridica de pe fund.<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>
</SPAN>Nucile si alunele sunt foarte cautate de crap. Sunt foarte bune in apele cu densitate mica de pesti caci prin uleiul pe care il raspandesc atrag crapii de la mare distanta si de pe toate nivelele<SPAN lang=EN-GB style="FONT-SIZE: 10pt; mso-bidi-font-size: 10.0pt"><SPAN style="'>.
</SPAN>Tiger Nuts (nucile braziliene) sunt foarte recomandate de pescarii din alte tari dar eu personal nu am prins nici un peste cu ele.
|