Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




β-2 ANTAGONISTI

Sport


β-2 ANTAGONIsTI



Preparatele β2 Antagonisti - sunt medicamente , care se administreaza de obicei pentru a opri accesele de sufocare. Aceste preparate au aparut în culturism dupa raspândirea informatiei despre capacitatea lor de a actiona eficient asupra cresterii muschilor scheletici si în acelasi timp despre încetinirea formarii tesuturilor adipoase. De asemenea, aceste preparate maresc capacitatea de hipertrofiere a muschilor si au o ac 919j96j 55;iune anticatabolica puternica.

Despre bazele teoretice a efectului anabolizant a preparatelor din aceasta clasa se stie foarte putin. Hormoni produsi de organism, cunoscuti si ca androgeni ca de exemplu Insulina si Hormonul de Crestere, nu au nici o legatura cu efectul anabolizant produs de preparatele β2. Se presupune ca în mecanismul de actiune al acestor preparate sunt inclusi receptorii hormonilor glandei tiroide.

Preparatele acestei grupe - Albuterol, Tolbuterol, Fenoterol, Cimaterol se administreaza cu precadere de catre atletii din Vest. În Rusia însa, o mare raspândire a capatat Clenbuterolul.

CLENBUTEROL

Substanta chimica de activa hidroclorura de clenbuterol

Denumiri comerciale:

Broncodil

Broncoterol

Xebron

Clenasma

Clenbuterol

Contrasmin

Contraspasmin

Monorez

Prontovent

Spiropent

Spasmo-Mixolvan

Nota:  Elementul chimic activ, hidroclorura de clenbuterol se prezinte sub diferite forme - comprimate, siropuri, picaturi, aerosoli, fiole injectabile, granule. Atletii prefera comprimatele.

Actiunea Clenbuterolului poate fi comparata cu cel al steroizilor. La fel ca si

combinarea fiolei injectabile de Winstrol si Oxandrolon, acest preparat favorizeaza cresterea calitativa a muschilor, la care se mai adauga si cresterea fortei. În primul rând, Clenbuterolul are un efect anticatabolic foarte puternic, adica micsoreaza procentul de distrugere a proteinelor din celulele musculare si favorizeaza hipertrofierea celulelor musculare. De aceea, multor atleti li se administreaza Clenbuterol la sfârsitul "cursului cu steroizi" pentru a întârzia faza incipienta de catabolizare si de asemenea pentru a pastra forta si masa musculara capatata.

O alta caracteristica pozitiva a Clenbuterolului este cea de ardere eficienta a grasimilor. Arde grasimile fara a tine o dieta , iar cu ajutorul temperaturii ridicate a corpului dupa un efort fizic (termogeneza), obliga organismul sa foloseasca grasimile în calitate de combustibil pentru ardere.

Clenbuterolul este foarte cunoscut printre profesionisti, mai ales în perioada de pregatire pentru competitii. Arderea grasimilor este mai eficienta în combinatie cu preparatul L- T3, compus al hormonului glandei tiroide. Prin administrarea simultana a steroizilor anabolizanti si a Clenbuterolului, creste metabolismul proteinelor.

Doza administrata depinde de masa corporala. Atletii iau de obicei, 5-7 comprimate de câte 20 µg, adica 100-140 µg pe zi. De obicei, un atlet ia un singur comprimat în prima zi si apoi treptat mareste zilnic doza cu un comprimat , pâna ce doza maxima a fost atinsa. Mai exista o alta schema de administrare a preparatului conform careia pentru evitarea riscului de dependenta, Clenbuterolul se administreaza doua zile la rând cu doua zile de pauza consecutiv. Durata administrarii preparatului pentru ambele variante este aproximativ de 8-10 saptamâni.

Deoarece Clenbuterolul nu este un preparat hormonal si nu are efecte secundare specifice steroizilor anabolizanti, este preferat si de femei. Efectele secundare posibile a Clenbuterolului sunt starile de angoasa, batai intense ale inimii, tremuratul degetelor, dureri de cap, transpiratie excesiva, stari de somnolenta, uneori spasme musculare, tensiune arteriala ridicata si greata. Interesant este faptul ca aceste efecte au un caracter temporar si deseori dispar la 8-10 zile de la administrare, chiar daca "tratamentul" continua.

Spre deosebire de Europa, unde preparatele care contin Clenbuterol se elibereaza numai cu aviz medical, în Rusia pot fi achizitionate fara aviz în orice farmacie. Înainte de 2002 predominau pe piata doua nume: Siropent, un produs german si Clenbuterol, produs în Bulgaria, ambele sub forma de comprimate a câte 0,02 mg , 50 de comprimate o cutie. Pretul mediu în Moscova era de 2,2 - 2,4$, la dealerii de steroizi 2,5 - 3$. Dar începând cu primavara 2002 aceste preparate au disparut practic de pe piata fiind înlocuite cu Clenbuterolul chinezesc, produs de compania Hubei Huangshi Pharmaceuticals. Parerile atletilor despre acest preparat au fost bune. Pretul pentru 50 de comprimate a câte 40 µg (si nu de 20) este în mediu de 4,5 - 5$.


Document Info


Accesari: 2064
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )