Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Cresterea Musculara

Sport


Cresterea Musculara

Oportunitãtile pierdute pe care le vãd zilnic în salã, legate de cresterea în masã muscularã, sunt parte componentã în antrenemantele multor culturisti.
Problema cu acesti indivizi este cã aratã la fel ani la rând, uneori ca în prima zi de antrenament. Printre acestia sunt destui c 212d32c are pot împinge de la piept greutãti mari, dar îi vezi rareori fãcând genuflexiuni.
Putini sunt cei ce aratã foarte bine, masã muscularã, proportii, definire. Acestia îsi lucreazã fiecare grupã muscularã meticulos, folosind greutãti mari doar ocazional. De la ei trebuie sã învãtati. Pânã la urmã un culturist foloseste greutãtile pentru a atinge o formã idealã si nu pentru a rãmâne cu un corp ce nu se distinge prin nimic.



Totusi, ce face altfel cel care aratã cu adevãrat deosebit? Cu totii fac împins din culcat. În câte feluri se poate face împinsul? De ce la unii pieptul aratã plat, la altii gras si la putini dens si striat?
Aveti nevoie de o formã corectã de executie. Este nevoie de ani de antrenamente grele, mii de tone ridicate si o cunoastere completã a corpului vostru, a modului în care rãspunde la exercitii înainte de a ajunge mãcar aproape de perfectiune. Destui sunt cei ce nu tin cont de forma corectã de execitie si preferã ridicarea (sau mai bine zis smucirea) unor greutãti mult prea mari. Nu uitati cã alimentatia si suplimentele nutritive au de asemenea un rol fundamental. Familiarizati-vã cu rolul proteinelor, al creatinei, al glutaminei, etc. Si nu uitati importanta apei.
Concentrati-vã si învãtati sã simtiti muschii lucrând. Ce vã mai face capul? Sã sperãm cã este într-o bunã conditie fizicã. Dacã nu vã concentrati, corpul nu va rãspunde la potentialul sãu maxim. De câte ori spun campionii:"când îmi antrenez bratele mi le imaginez cã sunt uriase". Mintea se aliazã cu voi sã facã din fiecare contractie o victorie. La jumãtatea fiecãrei miscãri trebuie sã stãpâniti greutate, începând partea excentricã a miscãrii. De asemenea fortati muschii sã controleze greutatea când o coborâti. Comandati si stãpâniti atât partea pozitivã cât si partea negativã a fiecãrei miscãri. Nu desconsiderati importanta alegerii greutãtii potrivite pentru fiecare exercitiu.

Cât de rapide sunt repetãrile voastre? Deci, ce urmeazã? Intensitatea? Nu. Mai degrabã sã vorbim despre viteza cea mai potrivitã a repetãrilor. Aceasta vã va duce acolo unde vreti sã fiti. Ce sã alegeti? Repetãrile rapide, aproape balistice sau cele controlate? Haideti sã vedem o a treia alegere. Pentru a alege între aceste tipuri de miscãri analizãm întâi repetãrile rapide. Tuturor le place senzatia de fortã. Este oare metoda repetãrilor rapide cea mai bunã cale de urmat? Multi abuzeazã de miscãrile rapide cu greutãti prea mari, alegându-se cu inflamatii ale tendoanelor sau accidentãri ce îi pot scoate din circuit câteva sãptãmâni sau chiar luni. Sã "arunci" greutatea pe parcursul unei repetãri echivaleazã cu a pune un ciocan pe articulatie. Repetãrile lente, controlate, înseamnã 2 secunde partea pozitivã a miscãrii si 4 secunde partea negativã a acesteia. Indiferent de viteza de executie pe care o implicã, miscarea trebuie fãcutã cu control perfect. Rezultatul este o diminuare aproape la zero a riscului accidentãrilor. Pentru a izola o grupã muscularã, selectia greutãtii este imperativã.
Un exemplu : Doi culturisti fac împins din culcat cu aceeasi greutate (80 kg). Unul este culturist profesionist iar celãlalt este un culturist intermediar, relativ bine fãcut, care se antreneazã de un an. Ambii fac cu aceastã greutate un set de 10 repetãri. Este usor de înteles cã pentru culturistul profesionist 80 de kg la împinsul din culcat înseamnã doar câteva procente din maximal, în timp ce pentru culturistul intermediar înseamnã 70-80% din maximal, acesta trebuind sã depunã un efort considerabil ca sã facã cele 10 repetãri. Culturistul profesionist nu a avut nevoie de un efort prea mare ca sã facã cele 10 repetãri. Care dintre ei a avut un set mai eficient? Dacã am monitoriza fibrele musculare ale fiecãruia dintre cei doi am observa cã în cazul culturistului amator nu lucreazã numai pieptul, ci si umerii, bratele si spatele. Nu ar fi exclus sã preia o parte din efort si bicepsii femurali dacã individul nu si-a pozitionat bine picioarele pe podea. Pe de altã parte, culturistul profesionist, fãcând 10 repetãri cu aceeasi greutate, va implica la maxim fiecare fibrã muscularã din pectorali.



Împinsul din culcat este un exercitiu pentru piept. Motivul pentru care aceastã contractie a muschiului lucrat la un moment dat se apropie de perfectiune este concentrarea si intensitatea ce se ontine din experientã si muncã constantã. Cu cât puteti izola mai mult o grupã muscularã antrenatã, cu atât mai mare va fi progresul vostru.
Deveniti una cu greutatea! La ce nivel de pregãtire poate controla si obtine intensitatea un culturist chiar si în cazul unei miscãri rapide? Când vine vorba de viteza idealã de executie a repetãrilor, rãspunsul depinde de geneticã: pentru fiecare individ efectul poate fi diferit.
Cheia succesului în antrenamente stã în intensitatea, concentrarea, izolarea muscularã si cunoasterea propriului corp. Stãpânind aceste calitãti veti avea un mai mare succes în pregãtirea voastrã.




Document Info


Accesari: 2351
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2025 )