Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Culturism adevarat

Sport


Culturism adevarat

Esti multumit de progresele tale actuale in antrenamente? Ai incercat programe variate de nutritie si exercitii si nu au dat rezultatele asteptate? Multi culturisti se consoleaza, din pacate cu progrese insignifiante si accepta sa-si continue antrenamentele chiar daca arata la fel de la an la an. Dar lucrurile pot sta altfel. Schimbati-va atitudinea si pregatiti-va pentru progrese rapide in antrenamentele voastre. Daca va decideti sa puneti in practica sfaturile din acest articol veti vedea rezultate mai bune decat ati avut vreodata. Din pacate aproape toti culturistii se supraantreneaza. La prima vedere programul de antrenament pe care o sa vi-l prezint s-ar putea sa va para nerealist si total diferit decat cele cunoscute de voi. Urmati-l si veti constata progrese imediate.



Principii si inf 646c27g ormatii de baza despre antrenamente.
Toate exercitiile trebuie efectuate intr-o forma perfecta, cu un ritm de executie lent sau mediu. Trebuie sa mentineti tot timpul controlul asupra aparatelor sau greutatilor libere. In punctul final al fiecarei miscari va opriti pentru o secunda si insistati pe contractia maxima a muschiului. Aceasta tehnica va fi aplicata la fiecare repetare din toate seriile si exercitiile. Toate seriile grele vor fi efectuate pana la epuizare.
Tipuri de serii:
Serii usoare (6-8 repetari, doar cu scop de incalzire).
Serii medii (4-6 repetari, doar cu scop de incalzire).
Serii grele (6-10 repetari, efectuate pana la epuizare).
Intensitatea si forma de executie sunt cei doi factori cheie. Rezervati o zi intreaga pentru odihna intre antrenamente, iar cateodata s-ar putea sa aveti nevoie de doua zile. Schimbati regulat exercitiile. Cu alte cuvinte nu faceti intotdeauna aceleasi exercitii. Spre exemplu, la piept utilizati intr-o sapramana banca orizontala iar in cealalta saptamana banca inclinata. Aceasta abordare va elimina rutina din antrenamente. Incalziti-va intotdeauna foarte bine pentru a evita eventualele accidentari. Antrenamentul cu greutati va dura maxim 30 de minute, cu un total de doua ore pe saptamana. Sa trecem la treaba!

Antrenamentul nr. 1: piept si tricepsi.
Piept (1 superset). Faceti doua serii usoare de incalzire de fluturari cu gantere la banca. Prima serie va fi foarte usoara, iar cea de a doua moderata (aproximativ 60% din greutatea folosita la seria grea). Pentru superset alegeti intre fluturari la banca orizontala, la banca inclinata sau fluturari la aparat (tip Nautilus) si efectuati o serie pana la epuizare completa. Fara pauza, treceti la al doilea exercitiu, care va fi impinsul din culcat la banca orizontala, impinsul din culcat la banca inclinata sau impinsul din culcat la banca declinata. Acesta este singurul superset pe care il veti face pentru piept si va stimula la maxim pectoralii. Orice exercitiu in plus la acest tip de program este considerat supraantrenament.

Tricepsi (1 set descrescator). Alegeti un exercisiu pentru tricepsi. Dupa o usoara incalzire alegeti o greutate cu care puteti face intre 6-10 repetari pana la epuizare. Fara pauza scadeti greutatea la 50% si continuati sa lucrati pana cand simtiti ca nu mai puteti face nici o repetare. Daca greutatea aleasa initial va permite sa faceti peste 10 repetari mariti-o la urmatorul antrenament. Oricat de putin vi s-ar parea, aveti incredere si faceti doar aceasta serie descrescatoare pentru tricepsi.
Luati o zi de pauza.

Antrenamentul nr. 2: bicepsi femurali si coapse.
Bicepsi femurali (1 set descrescator). Alegeti un exercitiu pentru aceasta grupa musculara. Faceti doua serii de incalzire, la fel ca in cazul antrenamentului pentru piept. Dupa aceea gasiti o greutate ce va permite 6-10 repetari an forma perfecta si lucrati pana la epuizare. Imediat scadeti greutatea cu 50% si continuati miscarile tot pana la epuizare.

Coapse (1 superset). Pentru coapse faceti intotdeauna un superset folosind extensiile ca prim exercitiu, urmat de un exercitiu din miscari compuse (impinsul la presa, genuflexiuni, genuflexiuni tip Hack). Ideea este sa extenuati cvadricepsii cu primul exercitiu astfel incat cel de al doilea, care este o miscare compusa, sa fie efectuat cu un ajutor din partea fesierilor si a lombarilor. Faceti un superset usor, de incalzire, urmat de un superset devastator, dus pana la epuizare.
Luati-va din nou o zi de odihna.

Antrenamentul nr. 3 (gambe si umeri).
Gambe (1 set descrescator). Alegeti un exercitiu pentru gambe si faceti doua serii de incalzire. Primul set va fi foarte usor, iar cel de al doilea mediu (cu aproximativ 60% din greutatea utilizata la seria grea). Dupa incalzire, folositi o greutate ce va permite doar 6-10 repetari in forma perfecta. Faceti o serie pana la extenuare, urmata fara pauza de maximum de repetari ce puteti face cu 50% din greutatea precedenta. Dupa acest set descrescator gambele voastre va vor cere indurare!

Umeri (1 superset si 1 set pana la epuizare). Veti antrena partile anterioare si laterale ale umerilor vostri cu un superset, dupa care urmeaza un set greu pentru deltoizii posteriori. Incepeti cu o serie de incalzire compusa din ridicari laterale si o miscare de impins, ambele usoare. Apoi alegeti doua gantere cu care putesi efectua intre 6-10 ridicari laterale astfel incat ultimele repetari sa fie extenuante. Imediat treceti la un exercitiu de impins pentru umeri (cu haltera, gantere sau la aparat) si faceti inca 6-10 repetari pana la epuizare. Astfel veti lucra deltoizii laterali si posteriori.. Luati o pauza de doua minute si treceti apoi la un exercitiu pentru deltoizii posteriori (cu gantere sau la aparat) si lucrati un set de 10-12 repetari cu o greutate ce va face extrem de greu de completat ultimele doua miscari. Dupa aceste exercitii trebuie sa simtiti umerii"pompati si incinsi".
Urmeaza o binemeritata zi de pauza.

Antrenamentul nr. 4: (spate si bicepsi).
Spate (3 serii grele, incluzand si trapezul). Spatele formeaza o grupa musculara mare, si pentru a-l antrena nu putesi evita complet interventia bicepsilor si a antebratelor. De aceea veti evita seriile descrescatoare si superseriile, efectuand doar serii normale, insa extrem de intense. Primul exercitiu este tractiuni cu priza larga la scripete (cu tractiuni la piept), din care efectuati intai o serie foarte usoara de incalzire, urmata de o serie intermediara cu 60% din greutatea aleasa pentru seria grea. Dupa acestea treceti la o serie epuizanta de 6-10 repetari. Urmatorul exercitiu pentru spate va fi un tip de ramat cu bara sau gantere. Dupa ce incalziti putin lombarii facesi o serie de 6-10 repetari pana la epuizare. Forma corecta de executie este extrem de importanta la acest exercitiu. Ultimul exercitiu va fi ridicarile de umeri cu haltera sau gantere pentru trapez. O serie usoara de incalzire va fi facuta inainte de a trece la seria foarte grea de 6-10 repetari.

Bicepsi (1 serie descrescatoare). Pentru ca bicepsii au fost putin solicitati la antrenamentul spatelui, o singura serie usoara de incalzire este suficienta. Alegeti un exercitiu de bicepsi (cu haltera, gantere sau la banca Scott) si cu o greutate ce nu va permite mai mult de 10 repetari corecte (cu conditia ca ultimele repetari sa fie extenuante), faceti primele miscari, dupa care scadeti greutatea cu 50% si continuati sa lucrati pana la epuizare. Spatele si bicepsii vostri vor fi literalmente terminati!
Luati-va una sau doua zile de pauza, in functie de cat de obositi va simtiti.

Concluzii: Acest tip de antrenament se bazeaza pe ideea ca mai mult nu este intotdeauna mai bun. Intensitatea mare, volumul scazut si cresterea numarului zilelor de pauza sunt principiile care stau la baza antrenamentelor. Culturismul nu trebuie sa fie un proces lung si plictisitor, cu progrese lente. Cu acest program progresele voastre vor fi evidente din primele zile. Mike Mentzer si Dorian Yates au fost dovezi vii ale eficientei antrenamentelor scurte si intensive.


Document Info


Accesari: 3043
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2025 )