Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




7 Pacate

Sport


7 Pacate

Inainte de a putea evita o greseala trebuie sa o poti recunoaste. Experienta este cel mai bun sfetnic, dar nu fa greseala de a considera ca stii tot, deoarece astfel vei inceta sa-ti pui intrebari. In timp se pot instala si obiceiuri proaste, datorate obisnuintei de a face ceva gresit, in asa fel incat corectand aveti impresia ca de fapt schimbati ceva ce e bine.



Sa stiti ce nu trebuie sa faceti inseamna calea spre un fizic mai bun. In continuare va vom arata sapte din cele mai grave erori pe care pe care le puteti face la antrenamente.

1. Nu lasati sa vi se distraga atentia.

In unele cazuri este lipsa de concentrare la antrenamente, cum ar fi de exemplu discutiile cu 22522g620w diverse persoane din sala. Un antrenament efectiv necesita concentrare. Trebuie sa-l abordati ca si cum ar fi o slujba serioasa.

Daca se intampla sa va aflati intr-o situatie intre prieteni sau colegi care vin la sala, explicati-le ca sunteti in mijlocul antrenamentului si amanati discutiile pentru sfarsitul acestuia. Fiti siguri ca va vor intelege.

2. Nu va antrenati prea incet.

Cand scopul antrenamentului este o musculatura densa, definita, este necesar sa obtineti o pompare buna. Aceasta este insa imposibil de obtinut daca pauzele dintre serii sunt prea mari. Orice antrenament care depaseste 1 ora este contraproductiv. Peste aceasta perioada fortati sistemul muscular si nervos peste limitele care permit o refacere completa.

Este posibil sa puteti rezista la antrenamente mai lungi de o ora, dar muschii vostri nu vor creste cu siguranta. Faceti antrenamentul intensiv, cu pauze scurte pentru a solicita la maxim musculatura.

Un alt avantaj al antrenamentului scurt este marirea secretiei de hormoni de crestere. Dupa 30 de minute de antrenament, aceasta secretie scade ti beneficiile de ardere a grasimilor vor scadea si ele.

De ce sprinterii care consuma o mare cantitate de energie intr-o perioada scurta de timp au un fizic musculos si definit in timp ce maratonistii arata foarte slabi ? Daca vreti sa aratati bine lucrati rapid.

3.Nu faceti repetari maximale.

Repetarile maximale nu servesc decat la satisfacerea orgoliului personal, in timp ce pericolul unei accidentari este atat de mare incat nu merita efortul. Chiar si powerlifter-ii se antreneaza intr-un sistem de 4-6 repetari.

Pentru un culturist, o repetare maximala poate insemna un dezastru iminent. S-ar putea sa scapati de el o data sau de doua ori, dar intr-o buna zi veti face o ruptura musculara. Asta insemna 3 luni de antrenament aruncate la closet.

Daca vreti sa stiti care e greutatea cea mai mare pe care o puteti ridica, vedeti cu ce incarcatura puteti face 4 repetari, adaugati 20% si veti sti care este maximul in cazul vostru.

4.Nu folositi multe repetari pentru abdominali.

O judecata simpla ne spune ca orice exercitiu din care puteti face sute de repetari nu va lucra muschiul respectiv in mod eficient. Pentru o dezvoltare optima, antrenati-va abdominalii asa cum faceti cu orice parte a corpului.

Nu va lasati inselati de mitul conform caruia antrenarea abdominalilor cu greutati inseamna ca acestia vor creste foarte mari. Muschii abdominali sunt imposibil de marit cu 2-3 cm.

Judecata potrivit careia antrenand abdominalii cu greutati ii veti face sa creasca este la fel de gresita ca si presupunerea ca un numar foarte mare de repetari ii va face mai mici. Daca nu va puteti vedea abdominalii reliefati, raspunsul sta in regimul alimentar si nu intr-un numar interminabil de repetari.

5. Nu neglijati muschii oblici, dar nici nu-i antrenati prea mult.

Unii culturisti isi lasa muschii oblici sa se atrofieze, pentru a-si crea impresia ca au o talie ingusta. Aceasta este o mare greseala. Niste muschi oblici bine reliefati contureaza foarte bine trenul superior.

Spre deosebire insa de abdominali, muschii oblici sunt usor de dezvoltat. Seturi multiple de exercitii cu ingreuieri pentru acestia vor cauza latirea taliei, stricand simetria corpului. Unul sau doua seturi pe saptamana sunt suficiente pentru a mentine muschii oblici puternici.

6. Nu va balansati cand lucrati spatele.

Acesta este un exemplu atat de simplist pentru a folosi o forma corecta incat nici nu merita mentionat. Totusi, nici o alta miscare nu este mai des facuta gresit (chiar si de culturistii avansati), decat ramatul orizontal, in toate variantele sale. Daca nu va mentineti spatele arcuit in timpul acestui exercitiu veti risca accidentari in aceasta zona.

Un spate stramb in timpul executarii exercitiului va impiedica marele dorsal si romboizii sa lucreze corect, deltoizii posteriori preluand o mare parte a efortului. In acest punct al miscarii efectuate incorect, erectorii spinali intra in actiune si implicit apar problemele pentru spatele inferior. Mentinand spatele arcuit suntesi aproape siguri ca avitati accidentarile.

Exersati pozitia in care aveti spatele arcuit. Priviti-va in oglinda cand lucrati si faceti-va un obicei din a va mentine spatele drept.

7. Nu exagerati cu exercitiile aerobice.

Sunt tentat sa va sfatuiesc sa nu faceti exercitii aerobice, dar multe persoane sunt recalcitrante cand vine vorba sa-si abandoneze obiceiurile.

Adevarul este ca, in afara de a arde calorii, beneficiul exercitiilor aerobice este minim. Orice activitate consuma calorii.

Daca corpul poate tolera o anumita cantitate de efort inainte de a incepe sa secrete cortizol (hormon catabolic) in exces, scazand asfel nivelul hormonilor anabolici, de ce sa faceti orice exercitiu care nu va construieste masa musculara ? Daca raspunsul la aceasta intrebare este "pentru a arde grasimi", va pacaliti singuri.

Exercitiile aerobice folosesc cu preponderenta ca sursa de energie carbohidratii. Doriti ca efortul vostru sa aiba ca rezultat cresterea rezistentei sau constructia musculara ? Decideti singuri.

Cat despre conditia cardiovasculara, inima voastra va primi tot ce e nacesar pentru o functionare optima daca va antrenati asa cum vi s-a sugerat mai sus. Pastrati-va restul energiei pentru alte activitati zilnice, cum ar fi plimbarea, mersul pe bicicleta sau alte sporturi pe care la practicati pentru relaxare. Chiar si activitatea sexuala va solicita sistemul cardiovascular, si cu siguranta este mai placuta decat stepper-ul sau bicicleta stationara.

Oricare din greselile amintite in acest articol pot opri progresul unui culturist. Evitandu-le, puteti trece peste momentele de stagnare sau puteti scapa de accidentari. Daca va surprindeti repetand din reflex greselile din trecut, opriti-va si spuneti-va: "Nu fa asta !".

Dar cel mai bine este sa nu va formati un obicei prost decat sa fiti nevoiti sa-l corectati mai tarziu, atat in sala cat si in afara ei. Razvan Ionita


Document Info


Accesari: 1787
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2025 )